nedjelja, 20. siječnja 2013.

Velvet manikura - baršunasti, "fluffy" nokti

Oduvijek sam "patila" na nokte i sve vezano za njih. Skoro cijelu osnovnu školu i potom u nekim periodima života grickala sam nokte. Tako da, kada sam ih napokon uspjela regenerirati i pustiti do pristojne dužine (inače imam malu ploču nokta, pa je to malo teže), počela sam kupovati lakove, Konad ploče, crackle lakove i ostale novitete što se tiče manikure. Što se god novo pojavi, ja moram isprobati! :) Tako ni takozvana velvet manikura nije bila iznimka.

Kad sam prvi put čula za taj tip manikure, imala sam izraz lica kao ovaj čovječuljak dolje (ista stvar je bila i s caviar manikurom). Fluffy, mekani nokti - tko to ne bi poželio?

 


Ulogirala sam se na eBay, utipkala pojam "flocking powder" u tražilicu i veoma brzo došla do traženog rezultata. Kupila sam jedan nude prah za velvet manikuru i jedan tamno crveni. Moja kolegica, također ljubiteljica lakova i svega vezanog za manikuru, naručila je nude prah, no nije joj se svidio, pa ga je proslijedila meni, tako da sad imam dva. Svoju sam narudžbu obavila ovdje (klik za link), a naručila sam tzv. flocking powder u nijansama #02 (crveni) i #19 (nude). Cijena je 1,65 USD po posudici, poštarina je bila besplatna, a pošiljku sam dobila za otprilike mjesec dana. Seller navodi da se u posudici nalazi 14 grama praha, da je materijal od kojeg je izrađen najlon, te da je dužina vlakana 0,6mm.







Seller je također stavio i upute, no osobno smatram da nema potrebe za tolikim kompliciranjem, pa sam ih nanijela na drugi način i nisam pogriješila. Naravno, možete raditi i po ovim uputama, ako želite.


 


Same bočice u kojima sam dobila prah prilično su male iako sadržavaju 14 grama proizvoda. Za usporedbu, fotkala sam posudicu pored Essence lakića od 5 ml za usporedbu visine i pored kovanice od 5 kuna, za usporedbu promjera.


Shvatila sam da će mi biti teško, ako ne i nemoguće nanijeti prah iz ove bočice, pa sam jedan presula u praznu posudicu od Essence 50's Girls Reloaded translucent pudera, a drugu u praznu posudicu Essence Fix&Matte translucent pudera i time si olakšala posao. Kao što vidite, nude prah je bio prilično grudast, pa sam prije korištenja promućkala posudicu kako bih dobila finiji prah, s kojim je lakše raditi.


Kako sam nanosila prah? Neki predlažu da se pospe po noktu, no meni je ipak puno uredniji i jednostavniji način umakanje nokta u prah.

1. Nanesite lak u boji koja je slična boji praha. Ja sam koristila Essence Nude Glam lak u nijansi 05 - toffee to go za nude lak i Rimmel Lycra Pro u nijansi 319 Ruby me za crveni lak.

Obavezno radite jedan po jedan nokat! Ako najprije nalakirate sve nokte, dok dođete do idućeg nokta, lak će se već osušiti i prah se neće moći zalijepiti za njega.

2. Nalakirani nokat umočite u prah i pritisnite, pomičite prst lijevo-desno-naprijed-natrag, kako biste cijeli nokat pokrili prahom.




3. Lagano pritisnite prstom površinu nokta kako bi se prah što bolje zalijepio. Pričekajte 15-ak sekundi i kistom (bilo kojim, ali bolje je koristiti manji i/ili uži kist) otresite višak praha s površine nokta i s kožice oko nokta. Radite to pažljivo, iznad posudice.

4. Ponovite postupak sa svim noktima. Nemojte stavljati nadlak preko praha jer će efekt nestati.

I to je to! Pogledajte moj finalni rezultat.






Savjet: Pričekajte barem pola sata prije prvog pranja ruku i perite ruke vrlo pažljivo, te pazite da nokte ne brišete ručnikom. Za 10-ak minuta će se nokti sami osušiti.

Sigurno se pitate kako nokti izgledaju nakon pranja i sušenja? Testirala sam to za vas, te vam donosim fotke netom nakon pranja i nakon 10-ak minuta, kada su se već nokti osušili.





Presuda: Ovo je vrlo zgodna i efektna manikura. Samo nanošenje je veoma jednostavno, a nakon nanošenja praha nije potrebno čekati neko vrijeme da se lak osuši jer je u potpunosti prekriven prahom. Već za 15-ak minuta možete izaći van ili obaviti što već trebate. Ipak, rekla bih da je ovo manikura za jedan dan ili za jedan večernji izlazak. Gotove ste u 15 minuta, pa je tako ova manikura idealna kada želite posebnu manikuru, a nemate vremena. Ako često perete ruke, vjerujem da će se prah već nakon nekoliko pranja barem djelomično skinuti s noktiju i neće izgledati lijepo. Također, vjerujem da bi nanošenje kreme na ruke bilo prilično nezgodno. No, prah je tako jeftin i izgleda zanimljivo, da ja osobno mislim da se isplati kupiti ga.


Našla sam još nekoliko zgodnih tutorijala na Youtubeu, koji predlažu i druge načine za nanošenje ovog praha, možete ih i sami potražiti, a ja vam predlažem jedan od njih - video koji predlaže 5 različitih načina nanošenja.

Ovaj prah možete kupiti i na stranici MUA u tabu "Fur-effect nails" po cijeli od 3 funte, na stranici tvrtke Ciaté, gdje set koji sadrži prah, lak i mali kistić košta 14 funti, no trenutno ih nemaju na skladištu ili kod nekog drugog sellera na eBay-u. Predlažem da počnete s eBay-om, pogotovo ako vam nije problem čekati 3-4 tjedna da proizvod stigne jer ako vam se na kraju ne svidi, gubite manje od 10 kuna. To je najjeftinija opcija, a imaju dostupno više boja nego druge dvije predložene stranice.

Nadam se da vam je ova recenzija bila korisna. :)


Jeste li već isprobali velvet manikuru? Sviđa li vam se? Ako niste, hoćete li isprobati?

Meow






4 komentara: