Ovaj ću put napisati nešto o kuhanju koje je moja najveća strast, čak veća i od pisanja patetično patničkih pjesama. :D Iako sam ljudima oko sebe najpoznatija po šećeru, čokoladi, bademima (koje trpam u sve), svoj prvi kulinarski post započinjem slanom temom.
Jelo koje danas predstavljam moje je autorsko jelo i jako sam ponosna na njega.
Osmišljeno je posebno za jedno forumsko gastro natjecanje, a sada ga i tu dijelim s vama (malo se hvalim dok ga i ostale čke ne kušaju i zaspu me hvalospjevima). :D
Većina ljudi koje poznajem baš ne ljubi kozji sir, vjerojatno zbog njegovog specifičnog mirisa, ali kozji sir u kombinaciji s malo meda od kadulje i zapečen kratko u pećnici postaje mirisna poslastica čak i za najizbirljivija nepca.
Portabello gljive ili smeđi veliki šampinjoni vrlo su zahvalna vrsta gljiva jer se dobro slažu s mnogim namirnicama, u ovom slučaju zamjenjuju meso (pa je jelo pogodno i za vegetarijance), a zelene mahune ovoj kombinaciji daju punoću i sočnost, kao i nešto zeleno na tanjuru. :)
Poslužila sam ga direktno iz pećnice, još vruće, na posteljici od hladne rukole i mini rajčica začinjenih s aceto balsamicom i mrvicom cvijeta soli.
Kombinacija u koju se lako zaljubiti!
Nadam se da će vam se svidjeti i možda i doživjeti izvedbu u kuhinji nekoga od vas <3
Sastojci:
2 kriške integralnog tosta
100 gr zrelog kozjeg sira
250 gr zelenih mahuna
200 gr portabello smeđih šampinjona
pola glavice ljubičastog luka
1 češanj češnjaka
80 gr maslaca
2 žličice meda kadulje
listići badema
peršin
cvijet soli
papar
+ rukola, 3 mini rajčice, aceto balsamico
Mahune očistiti i kuhati oko 20 min.
Na 40 gr maslaca popržiti luk i češnjak, dodati gljive, posoliti, popapriti i na laganoj vatri dinstati 20-ak minuta, a pri kraju dodati peršin.
Tost popržiti na tavi, tanko premazati medom od kadulje i sirom, lagano popapriti i zapeći u pećnici na 200 stupnjeva, nekih 10min.
Na preostalom maslacu kratko propirjati mahune s malo soli.
Prepržiti listiće badema na tavi.
Na tost s medom i sirom složiti gnijezdo od mahuna, unutrašnjost napuniti pirjanim gljivama, te zapeći oko 10 min. na 200 stupnjeva.
Na tanjur složiti rukolu i rajčice (s malo soli i aceta balsamica), na to položiti još topli tost izvađen iz pećnice i posuti listićima badema.
2 kriške integralnog tosta
100 gr zrelog kozjeg sira
250 gr zelenih mahuna
200 gr portabello smeđih šampinjona
pola glavice ljubičastog luka
1 češanj češnjaka
80 gr maslaca
2 žličice meda kadulje
listići badema
peršin
cvijet soli
papar
+ rukola, 3 mini rajčice, aceto balsamico
Mahune očistiti i kuhati oko 20 min.
Na 40 gr maslaca popržiti luk i češnjak, dodati gljive, posoliti, popapriti i na laganoj vatri dinstati 20-ak minuta, a pri kraju dodati peršin.
Tost popržiti na tavi, tanko premazati medom od kadulje i sirom, lagano popapriti i zapeći u pećnici na 200 stupnjeva, nekih 10min.
Na preostalom maslacu kratko propirjati mahune s malo soli.
Prepržiti listiće badema na tavi.
Na tost s medom i sirom složiti gnijezdo od mahuna, unutrašnjost napuniti pirjanim gljivama, te zapeći oko 10 min. na 200 stupnjeva.
Na tanjur složiti rukolu i rajčice (s malo soli i aceta balsamica), na to položiti još topli tost izvađen iz pećnice i posuti listićima badema.
Dobar tek!
Vaša Mica Kuharica
Nema komentara:
Objavi komentar