utorak, 29. siječnja 2013.

Souffle od čokolade

Evo i njega, souffle od čokolade, za one koji vole klasiku i ubijanje u čokoladi, posebno ako ga poslužite s preljevom od tople čokolade i čokoladnim sladoledom s preljevom od višanja te kandiranim trešnjama.
Totalni čokoladni overdose!




                                                                                           Veza



Opet se radi o jednostavnom i brzom receptu, savršenom kada imate iznenadne goste ili kada poželite brzinski desert, recept je od Ane Ugarković i meni najdraži recept za ovu slasticu.
Pravila za uspješan souffle sam navela u prošlom postu, kada sam predstavila recept za souffle od zobi s umakom od jabuka, pa ih se pridržavajte i pri ovom receptu.
Souffle možete poslužiti i s tučenim slatkim vrhnjem, umakom od vanilije, karamele, što god vam padne na pamet..



                                                              Souffle od čokolade

                                                                       Sastojci:

                                                             130 gr tamne čokolade
                                                             100 gr maslaca
                                                             3 jaja
                                                             70gr šećera
                                                             malo soli


Čokoladu narežite na kockice, otopite je na pari, pred kraj dodajte i maslac pa uz miješanje otopite i njega, sklonite s pare da se hladi.
Dok se čokolada topi odvojite žumanjke i bjelanjke.
 Tucite žumanjke, dodajte oko 3/4 količine šećera pa tucite zajedno dok smjesa postane svijetložuta i rahla.
U bjelanjke dodajte malo soli, kratko miksajte pa dodajte šećer i zajedno istucite u snijeg.
U istučene žumanjke i šećer dodajte rastopljenu čokoladu i maslac, pomiješajte, a zatim lagano s kuhačom umiješajte snijeg.
Smjesu izlijte u kalupe koje ste premazali maslacem i stavite peći na 160°C, a na dno pećnice stavite posudu s vodom kako bi tokom pečenja para vlažila tijesto.
Pecite 30 minuta.
Poslužite toplo  i dobar tek !








                                      
                                                             

                                                                                   Mica Kuharica

Nema komentara:

Objavi komentar