Evo i njega, souffle od čokolade, za one koji vole klasiku i ubijanje u čokoladi, posebno ako ga poslužite s preljevom od tople čokolade i čokoladnim sladoledom s preljevom od višanja te kandiranim trešnjama.
Totalni čokoladni overdose!
Veza
Opet se radi o jednostavnom i brzom receptu, savršenom kada imate iznenadne goste ili kada poželite brzinski desert, recept je od Ane Ugarković i meni najdraži recept za ovu slasticu.
Pravila za uspješan souffle sam navela u prošlom postu, kada sam predstavila recept za souffle od zobi s umakom od jabuka, pa ih se pridržavajte i pri ovom receptu.
Souffle možete poslužiti i s tučenim slatkim vrhnjem, umakom od vanilije, karamele, što god vam padne na pamet..
Souffle od čokolade
Sastojci:
130 gr tamne čokolade
100 gr maslaca
3 jaja
70gr šećera
malo soli
Čokoladu narežite na kockice, otopite je na pari, pred kraj dodajte i maslac pa uz miješanje otopite i njega, sklonite s pare da se hladi.
Dok se čokolada topi odvojite žumanjke i bjelanjke.
Tucite žumanjke, dodajte oko 3/4 količine šećera pa tucite zajedno dok smjesa postane svijetložuta i rahla.
U bjelanjke dodajte malo soli, kratko miksajte pa dodajte šećer i zajedno istucite u snijeg.
U istučene žumanjke i šećer dodajte rastopljenu čokoladu i maslac, pomiješajte, a zatim lagano s kuhačom umiješajte snijeg.
Smjesu izlijte u kalupe koje ste premazali maslacem i stavite peći na 160°C, a na dno pećnice stavite posudu s vodom kako bi tokom pečenja para vlažila tijesto.
Pecite 30 minuta.
Poslužite toplo i dobar tek !
Mica Kuharica
Nema komentara:
Objavi komentar