nedjelja, 27. siječnja 2013.

Global odstranjivač laka za nokte sa spužvicom



Obožavam lakirati nokte, a posebnu ljubav gajim prema lakovima jarkih boja, te prema lakovima sa šljokicama odnosno glitterom. Divno izgledaju na noktima, no uklanjanje takvih lakova s noktiju ponekad je prava noćna mora.

                                                                             Izvor

Dosad sam isprobala sigurno preko 15 različitih odstranjivača za nokte i nijedan me nije ostavio bez teksta po pitanju uklanjanja takvih lakova za nokte. Čitala sam razne savjete, poput korištenja aluminijske folije za odstranjivanje glittera s noktiju, no osim što ostavlja dosta otpada iza sebe, ova metoda zahtijeva i nešto vremena. To mi najčešće predstavlja pravu gnjavažu, pa često jednostavno ogulim što se oguliti da ili ostružem noktom što se oguliti ne da. Ne moram ni spominjati koliko je to štetno za nokte, stoga se moja potraga za savršenim odstranjivačem nastavila.

Prije nekoliko mjeseci, u drogerijama sam primijetila Bourjois odstranjivač laka za nokte u plastičnoj posudici sa spužvicom. Iako mi se to učinilo kao nešto veoma zgodno, što bih voljela isprobati, nikako mi se nije svidjela cijena. Ne sjećam se koja je točna cijena, no sigurna sam da je viša od 50 kuna, što je suluda svota za odstranjivač, po mom mišljenju.

Nedavno sam u Kozmu primijetila Global odstranjivač za nokte, koji predstavlja jeftiniju varijantu Bourjoisovom odstranjivaču. Pomislila sam da to moram isprobati, pogotovo kada sam vidjela cijenu, koja je otprilike 13 kuna, što je prilično povoljno.





Proizvođač: Gul Cosmetic

Opis proizvoda: Odstranjivač laka za nokte. Djeluje nježno i učinkovito. Sadrži uljne komponente i vitamin E. Intenzivno hrani, njeguje i revitalizira vaše nokte. 

Sastav proizvoda: Dimethyl Ketone, Water, Glycerine, Fragrance, Tocopheryl Acetane

Rok trajanja: Dvije godine od datuma proizvodnje

Količina: 65 ml

Pakiranje: Staklena bočica s čepom od čvrste plastike unutar kojeg se nalazi spužvica natopljena odstranjivačem




Dostupne verzije odnosno mirisi: miris tropskog voća (plava bočica), miris jagode (crvena bočica), miris jabuke (zelena bočica) i miris ananasa (žuta bočica)

Način korištenja: U sredini spužvice nalazi se prorez u koji gurnete prst te potom pomičete prst ili bočicu (kako vam više odgovara) gore-dolje i lijevo-desno, sve dok niste zadovoljni rezultatom, odnosno, sve dok nokat nije čist. Hint: Na dnu se bočice nalazi više odstranjivača, odnosno, spužvica je više natopljena, pa se koncentrirajte na taj dio kod skidanja lakova koji sadrže glitter ili koji su tamnije boje.

Ja sam kupila žutu bočicu s odstranjivačem koji ima miris ananasa. Moram priznati da se taj miris intenzivno osjeti i da je veoma ugodan. Mislim da nikada nisam koristila odstranjivač tako ugodnog mirisa. :)

Izazov: Pokušala sam njime ukloniti lakove u boji, bezbojne lakove i s time se veoma uspješno nosio. Nekoliko sekundi i nokat je potpuno čist. To nije posebno teška zadaća niti za neki bolji, klasični odstranjivač laka za nokte, stoga sam se odlučila za izazov. Na nokte sam nanijela bazni lak, pet slojeva glittera (naizmjence sam nanosila Flormar 392 i Essence Nail Art Special Effect Topper 09), te nadlak. Ukupno sedam slojeva laka za nokte, od čega je čak pet slojeva lak s glitterom. Kako se nosio s tim izazovom, možete provjeriti na fotografijama koje slijede.






Presuda

- Iako je bilo potrebno više vremena za uklanjanje ove količine lakova s glitterom s noktiju, to uklanjanje je bilo uredno, učinkovito, pa čak i zabavno. Rezultat je vidljiv - potpuno čist nokat i kožica oko nokta koja nije nimalo isušena, usprkos namakanju u odstranjivaču. 
- Glitter čestice su malo zapinjale za spužicu, pa je čak i malo oštetile (ništa strašno, samo su se otrgnula 2-3 malena komada spužve), no sve u svemu, ništa što bi otežalo otklanjanje ili utjecalo na finalni rezultat. - Moram napomenuti da nisam koristila nikakav drugi odstranjivač za popravke, već sam koristila isključivo Global odstranjivač. 
- Glitter se nije zadržao u samoj spužvici, već se spustio na dno bočice. 




Potencijalni nedostatak:

- Vjerujem da će nakon nekoliko primjena u kojima ću odstranjivati tamnije lakove, spužvica poprimiti njihovu boju te se prilikom skidanja prenijeti na kožicu. Ipak, ta će se boja vjerojatno lako skinuti pranjem ruku odmah nakon odstranjivanja laka.
- Trajanje. S obzirom na to da je bočica otvorena za vrijeme odstranjivanja, ovaj odstranjivač vjerojatno brže hlapi nego drugi odstranjivači, pa je samim time vjerojatno i njegov "rok službe" kraći nego kod drugih odstranjivača. Stoga preporučujem kombiniranje s drugim odstranjivačima - ovaj koristite za lakove s glitterom i kod tamnijih lakova koje je teže odstraniti bez nereda i truda, a druge odstranjivače koristite za lakove koje je lakše odstraniti i/ili za skidanje laka s kožice oko nokta. Osobno koristim Aveo odstranjivač laka za nokte s bademom kojeg možete kupiti po cijeni od 3,90kn u Mulleru, a dolazi u pakiranju od 125 ml (njime sam veoma zadovoljna i iskreno ga preporučujem).

Nadam se da vam je recenzija bila korisna. :)

Jeste li već isprobale ovaj odstranjivač laka za nokte? Ako jeste, da li vam se svidio? Ako niste, hoćete li ga isprobati?



                                                                          - Meow -













3 komentara:

  1. Super recenzija!!! Vidjela sam odstranjivač na isti princip u Golden Rose trgovini, ali ga nisam isprobala. Možda sad budem :) Sve u svemu, odlični savjet i izazov :D Bogme si mu dobar višeslojni izazov priredila :o

    OdgovoriIzbriši
  2. Ovo izgleda predobro :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Bok cure, drago mi je da vam se sviđa. Bilo bi super kada biste mogle javiti komentare nakon što ga vi isprobate. ;) (Meow)

    OdgovoriIzbriši