petak, 8. ožujka 2013.

Ljubav je na selu vol. 4



KOD MARINKA

Mica Kuharica: Marinko bi napunio pljačkašicu ko punjenu papriku. Nervira me i on i te njegove ljenguze, ne zna se koja se više prenemaže i glumata. Marinko izgleda ko lokalni šaner ABidas tenisicama i Coco ChaMel torbicama.

Meow: Marina je strašno naporna s tim svojim ljenguzarenjem. Ono njeno glumatanje povraćanja nakon izlaska iz vidljivo prljavog kokošinjca je bilo za Oscara. Kakva Jennifer Lawrence, kakva Anne Hathaway...? Posebno mi se svidjelo kad su vidjele ovce i grupno od sreće povikale: „Gregor!“ Super nam je obrazovanje, nema što, kad malo veće i malo manje klince obrazuju stupidne Tele2 reklame, a ne satovi Prirode i društva.


Zverka:  Anto ima sise, a Marinko je fifavac, ovaj, sisavac. Ovo glumljenje gradskih princeza u meni izaziva reakciju sličnu Marininoj kad je bila u kokošinjcu. Imam dojam da su takve prljavice, a tu se prave fine. I zašto svaku izjavu daje Marina? Garant je miksala snimatelju. Na privatnom partiju, je l'.


KOD ANTE

Mica Kuharica: Anto bi se trebao više se odijevati u plavu boju, nekako mu vizualno smanji sise. Ali mu poveća podbradak čini mi se, pa ne možeš biti pametan. Gabrijela izgleda kao izgubljena sestra Lepe Brene i loži se na Antu ko dabar na kubik drva. Nika hašišarka i Savjetnica za namještaj i vanjskodrvena pitanja smaraju ko Mirko Fodor u Dobro jutro Hrvatska.

Meow: Veli Gabrijela da je odrasla u vinogradu. Moram priznati da njene facijalne ekspresije idu ukorak s tom izjavom. Bogec Nina je izgledala tako neispavano i napaćeno, samo da ne završi ovako:



Anita izgleda puna sebe. Ipak, radila ne bi, šteta umjetnih noktiju. Mislim da su sve prave ŽMK okretale očima na njene riječi. Dok su Anita i Nina ljenčarile, Gabrijela je uhvatila priliku i pokušala zavesti Antu na poznatom terenu – u vinogradu.

Zverka:  Anita si je malo umislila jer je favorit pa misli da ne mora raditi. I njen sidekick. Dok one zabušavaju Gabi skuplja bodove.

Anita se malo probahatila. Skoro kao Anto. Ne želim ni zamisliti kako bi oni imali nadrk* djecu.


KOD SAŠE

Mica Kuharica: Kedžo je prava žemska, osim što spava dotjerana u najlonkama i zacementiranim sarmicama na glavi kao u scenama iz najboljih sapunica još je dobra i vrijedna, baš se čini kao dobar momčić.


S druge strane su tu dvije krompiruše (sirove i neotesane ženturače) koje nisu u stanju speći jaja i skuhati hrenovke, ali su uvjerene da je to jednako seksi kao i njihovo odijevanje u kojima izgledaju kao lovci u sigurnosnim fluorescentnim prslucima od dva eura. NOT. Jadne guske, sigurno su ih boljele oči kao i mene.

Meow: Papalina bi stalno trebala biti našminkana. Gluma joj je loša, ali idealna za španjolske sapunice C klase. Ono "zbližavanje" sa Sašinim sinčićem je bilo totalno prozirno. Kad smo već kod djece, riješile smo misteriju dečkića kojeg zovu svakako – Marsel, Maršel, Marči. Njegovo se ime zapravo piše Marschell. Jadan malac, ipak će ga zezati u školi.


Marija se pak činila iskrena kad je rekla „U srcu je ljubav proradl'a. Kao da je moje.“ 

Luce „ja-se-ustajem-rano-u-9-ujutro“ ima preiritantan glas, Crazy Frog je ništa za nju. Njihovo kuhanje doručka je bilo sramotno, pogotovo Papalinino sprdanje sa svojim očitim nepoznavanjem ikakvih kućanskih poslova i izjavom da suđe treba oprati perilica, a ne one. Jedino se Marija činila kao da se snašla, svaka joj čast. 

Scena s guskama je bila pakao za oči i uši. Najprije su mi u oči upale fluorescentne odjevne kombinacije kojih se ne bi posramio ni DJ Krmak. Luc se ponašala kao muškarača – ponašanjem, hodom i govorom. Ostale su zapamćene izjave „Neć' ti ja ulaz't nutra!“ i „Ja više nikad ne idem tamo di su guske. Nema šanse!“

Zverka:  Kedžo je već zavoljela djecu kao da su njena. Baš me dirnulo ono njihovo bacakanje po krevetu ujutro. Ne znam je li joj više smrdio dah ili noge (jerbo dama spava u najlonkama). Brijem da se mali gušio.

Lucija i njene ne-znam-broja štikle na kojima bi joj pozavidjela Sara Đesi Kaparker se provlače iz epizode u epizodu. Kao i ostaci parfema na ormaru. Lacoste Touch of pink – kako belosveCki. I taj njen iritantni glas kao da je jela šmirgl – papir. I hoda kao Rambo.

Ina izgleda kao zla švedska maćeha. Ovo glumljenje s djetetom ujutro u krevetu je toliko očito.


KOD  ZVONIMIRA

Mica Kuharica: Bojim se za njega. Đurđa mi se ne čini kao dobar materijal za ženu i suberačicu u kupusištu ma koliko god joj dobro stajale poliesterske majice i zulufi a ala Elvis Presley. Mislim da je Đurđa jedna pohotnica, žderačica muškaraca, što je i pokazala na pijaci bacajući se po nepoznatim tipovima, bilo bi mi žao da slomi Zvonetu srce ili mu ostavi njegov kupus “neobran“.


Meow: Ajme. Đurđa. Ivu ni ne primjećujem pored nje. Đurđa mi izgleda kao nacvrcana šiparica, s onim sramotnim transparentima ("Ljubav je na selu, seks u zelju" i slično), pretjeranom srdačnošću prema Zvoninoj mami („Svekrvice moja!“), lovljenjem frajera po placu da ih poljubi i inim postupcima. Meni to uopće nije bilo simpatično. Da je to napravio frajer, zaradio bi prijavu, a Đurđu se gura pod simpatičnu ženu i još se to prikazuje (nekažnjeno i necenzurirano na televiziji). Toliko o ravnopravnosti. 


Inače, Đurđa i njena svekrvica Zvonima mama nalikuju kao jaje jajetu. Ipak, imam osjećaj da bi Z okrenuo Đurđu u kupusištu kao kockar kolo za rulet. 

Zverka:  Nadobivala se Đurđa u zelju. Doduše, sudeći po ovoj igri lovice i cmakanju random likova – ona je ta koja uzima, a ne daje.  Đurđa i Zvonkova mama izgledaju kao sestre – njušim nove BFFs. Kaže Zvone da i mama voli zabavu – još nisam čula da netko opisuje majku ovim riječima. S druge strane, nisam ni vidjela da netko izgleda starije od vlastite majke.


KOD SILVIJE

Mica Kuharica: Silviji ona crvena kapica stoji kao Anti sise. Sve manje mi je simpatična jer dosta podsjeća na svog starog. Dečki su predobri i predragi, baš mi je žao što su završili kod ove smaračice. MenaĐer mi je i dalje napaljiv ko hepo kockica.


Meow: Međimurska Jagodica Bobica je bila hit sa svojom cvjetnom kapicom za uzrast od 2 do 4 godine i gumenim čizmicama s točkicama za uzrast od 3 do 5 godina. 


Ovi siročići su kucali po cijelom selu da ih netko primi jer su ih smjestili u šator. Podsjetilo me na Olivera Twista i njegove nedaće. MenaĐeru, slobodno dođi kod mene, nećeš morati spavati u šatoru. :) Slažem se s curama da Bobica sve više podsjeća na svog ćaću, postala je baš naporna i čak nisam ni osjetila da njega nema jer me totalno smorila svojim ponašanjem. Dečki su jako dragi i baš ih je milina gledati kako su pristojni i ljubazni.

Zverka:  Sa ovom crvenom kapicom Silvija jako liči na oca. Dok ovih dvojica dobrica prevruću sijeno ili što već, Matija bari. Tate nema cijelu epizodu – ovo nešto ne štima.


Jeste li gledali večerašnju epizodu? Koji su vam bili najbolji i najsmješniji ili najšokantniji trenuci?

Broj komentara: 6:

  1. Snajkicino Đurđino silovanje radnom likova po pijacu i osmišljavanje promotivnih slogana i akcija kojih se ne bi dosjetili ni Bruketa i Žinić. <3

    A Lucija mi na momente zvuči kao da se nagutala helija iz balona na kirvaju u Kitišancima.

    Sviđa mi se usporedba Silvije i Jagodice Bobice :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Haha - "nagutala helija iz balona na kirvaju u Kitišancima".

      Imaš super komentare, voljela bih pročitati neki tvoj osvrt. :)

      Meow

      Izbriši