Napokon!
Radujem mu se kao Đurđina poliesterska majica veš mašini i pranju! (tko gleda Ljubav je na selu, znati će kakva enormna važnost u ovom slučaju povezuje moje sunce i Đurđinu veš mašinu)
Izvor
Osim sunca tu su i dragi ljudi i čokolada, jel može bolje?
Kao što sam najavila, ovaj vikend je ubijanje u čokoladi :)
Danas vam donosim dva jednostavna a zamamna recepta, čija je prednost što ih možete modificirati kako god želite, glavni sastojak je čokolada te slatko vrhnje, ostalo - pustite mašti na volju!
Ja sam ovu slatkariju radila za poklon mom tati koji obožava smokve, suhe šljive i lješnjak, a kombinirala sam i tamnu čokoladu s mliječnom, nadam se da će mu se svidjeti a također i vama!
Ugodan vikend želim svima, razveselite nekoga čokoladom, u bilo kakvom obliku :)
Trokutići s krokantom od lješnjaka i narančom
200 gr čokolade (70 % kakaa)
100 ml slatkog vrhnja
1 žlica likera od rogača
100 gr krokanta od lješnjaka
malo naribane korice naranče
200 gr mliječne čokolade
Čokoladu narezati, slatko vrhnje zagrijati i preliti preko čokolade, umiješati liker, krokant i koricu naranče, izliti u posudu obloženu prozirnom folijom, rasporediti te ostaviti u hladnjaku da se stisne(1-2h).
Izrezati na trokute i uranjati u otopljenu mliječnu čokoladu, ukrasiti krokantom.
Čokoladne bombice sa šljivama i smokvama
200 gr čokolade (70%kakaa)
100 ml slatkog vrhnja
1 šaka smokava
1 šaka suhih šljiva
rum, voda
mliječna čokolada ili listići čokolade za ukrašavanje
Suhe šljive i smokve natopiti u mješavini ruma i vode i ostaviti da odstoje par sati, najbolje preko noći.
Čokoladu preliti zagrijanim slatkim vrhnjem promiješati i ostaviti na sat vremena u hladnjak da se stisne.
Ohlađenu čokoladu podijeliti na 2 dijela, u jedan dio dodati ocijeđene šljive a u drugi smokve.
Dio sa smokvama uranjati u otopljenu mliječnu čokoladu a dio sa suhim šljivama uvaljati u listiće čokolade.
Dobar tek!
Mica Kuharica
oboje izgleda divno, a vjerujem da je i ukusno! recepti su sejvani :D, sigurno ću probati!
OdgovoriIzbriši