četvrtak, 28. ožujka 2013.

Lajkom (like-om) do raja

Jeste li znali da se za učiniti dobro djelo ne morate niti maknuti iz naslonjača?
Dovoljan je samo jedan like (još jedna divna hrvatska riječ) da nahranite djecu u Africi, pomognete beskućnicima, psima u azilu, itd.
Neki su otišli još dalje pa skupljaju lajkove na preminuloj djeci.
U vrijeme internet kupovine, cyber sexa i sl. novotarija, popularan je i like kao činjenje dobrog djela.
Za otići i zbilja učiniti nešto dobro je ipak potrebno vrijeme i trud, a mi to nemamo. Uostalom, neće komšinica Manda vidjeti da sam ja volontirala u pučkoj kuhinji ili uplatila 30 kuna na bankovni račun nezaposlene samohrane majke, ali like - to se ipak vidi. Brzo je i lako - i ne moram zaprljati ručice ili se odreći željenog gela za tuširanje sa piling zrncima posebno probrane kave koja prođu kroz probavni trakt azijskog cibeta ili sapuna od mlijeka neprcane deve.U istoj kategoriji su mi veliki fejsbuk vjernici. To su oni koji imaju slike iz Međugorja, lajkaju statuse fra Zvjezdana Linića, dijele molitve na zidu i sl. Svi moraju vidjeti kako oni slave Boga. Brijem da sjede u prvom redu na misi. Isto tako, sad ću biti Ku Čka i reći, mislim da su oni prvi koji će prokomentirati droljizam djevojke koja se pojavila u suknji iznad koljena.
Kad sam vidjela stranicu imena Isus - ovo mi je bila prva pomisao.
Da, lajkanjem svog vjerskog sadržaja na fejsbuku, osigurali ste si ulazak u raj.


Odlični su mi i oni koji dijele forwarduše s nekim istinitim životnim (najčešće vezanim uz vjeru) pričama koje jednostavno moraš lajkati. Naime, riječ je o nekoj nazovimo ucjeni i ako lajkaš dogodit će ti se nešto jako lijepo. Priča je vrlo vjerojatna i gramatički ispravna.

Za kraj ću reći nešto u stilu mojeg selebriti dvojnika - i taj like nabijem na k.- Zverka1 komentar: