četvrtak, 7. ožujka 2013.

Ni trudnice nisu više ono što su nekad bile


Svoj drugi post zamislila sam kao avanturističko blebetanje svjetske putnice, a pretvorio se u ovo što jest.
Zašto?
Zato jer kad vam je sestra s kojom ste vrlo bliski trudna prvi put, mozak vam se (bez vašeg pristanka) pretvori u tornado u čijem se epicentru komešaju podaci o tetra pelenama, lažnim trudovima i nekim degutantnim detaljima bez kojih sam mirne duše mogla proživjeti svoj rok trajanja na ovom planetu.


                                                                         Izvor

Evo, u pokušaju da iz svega toga izvučem neko zrnce duhovitosti za vas- došla sam do zaključka da postoji nekoliko osnovnih tipova modernih trudnih žena:

TRUDNICA KARIJERISTICA

Trudnoću je isplanirala u dan, tako da na porodiljni ide u trećem kvartalu fiskalne godine kad je količina posla najmanja. Radi sve dok joj na prezentaciji pred stranim ulagačima ne pukne vodenjak- prezentaciju, naravno, stoički dovrši i tek se onda ležerno zaputi u bolnicu skupa s laptopom. Dok joj doktor gleda među noge, ona ima skype sastanak na njemačkom s klijentima iz Hamburga. Dok babica vrišti :”TISKAJ!”, ona tiska dok u isto vrijeme šalje email šefu da se na posao vraća u ponedjeljak.


PRAZNOVJERNA TRUDNICA

Znala je da će taj ciklus zatrudniti jer joj je mjesec bio u sedmoj kući, a s obzirom na veneru u jarcu ostala bi trudna i da se nije seksala. Prvo misli da nosi dečka jer stalno povraća, ali onda joj se pokvari ten pa je sigurna da se radi o curici. Možda hermafrodit?
Devet mjeseci ne pere kosu i izbjegava nositi bio kakav crni komad odjeće. Ljudima koji ju živciraju šalje ječmence. Odmah po izlasku iz bolnice trči lokalnoj gatari da joj zaštiti bebu od uroka, plaća 50 dolara poznatom stručnjaku iz Kanade za izradu detaljne natalne karte.


TRUDNICA INTERNET JUNKIE

Sliku testa za trudnoću stavlja na public facebook uz objavu “TRUDNI SMOOOO!!!”, bez primisli da se radi o komadu plastike na koji je upravo ispustila sadržaj svog mokraćnog mjehura.
Sliku prvog ultrazvuka koji laiku izgleda kao kombinacija Rorschach testa i fotografije iz 1832. stavlja na dvanaest tema na forumu, twitter, te naravno svoj novi trudnički blog. Kroz dotične medije redovno prijatelje, obitelj, poznanike i nevine žrtve obasipa svakodnevnim fotografijama iz profila koje prate napredak trudničkog trbuha- bez obzira što prva četiri mjeseca izgleda kao trbuh prosječne žene nakon obilnijeg ručka. Obavještava pučanstvo o svakoj striji.
Na porod naravno nosi smartphone, pa iz rađaone apdejta statuse na nekoliko društvenih mreža. Dijete je na facebooku prije nego je u potpunosti izašlo.

                                                                          Izvor


MILITANTNA TRUDNICA

Trudnoću shvaća kao projekt. Na dan kad saznaje da nosi potomka, izrađuje tablicu u excelu u kojoj će pratiti sve od svoje prehrane do obujma fetusove glavice.
Jede isključivo makrobiotičku hranu, čita knjižurine o kognitivnom razvoju djeteta in-utero, unaprijed razvija strategiju odgoja te sastavlja upute i raspored koji uvećava, printa, plastificira i (na oduševljenje svog partnera) viješa na zid u dnevnoj sobi.
Pod parolom “trudnoća nije bolest” šamara sve koji joj pokušaju ustupiti mjesto u javnom prijevozu, tegli šesnaest vrećica s placa, a mjesec dana prije poroda trči Berlinski maraton.
Rađa kod kuće koristeći samo vruću vodu i ručnike.


Disclaimer: Tekst je u humoristične svrhe preuveličan i nije mu namjera nikoga uvrijediti. :)

Đinđer Čka,

over & out2 komentara: