srijeda, 6. ožujka 2013.

eBay preporuke za kupovinu by Meow - 1. dio


Obožavam kupovati na eBayu. Osim što je izbor ogroman i zbog toga se teško odlučiti što kupiti, također ostaje i pitanje je li ono za što ste se odlučili dobro ili slike nemaju veze s proizvodom koji ćete dobiti.

Stoga sam odlučila s vama podijeliti nekoliko stvarčica koje sam kupila na eBayu u posljednjih nekoliko mjeseci i uz linkove i cijene proizvoda koji su mi već stigli napisati moje dojmove. Proizvode ću podijeliti u nekoliko kategorija radi lakšeg snalaženja


DJEČJE CIPELICE

Ove sam cipelice kupila za svoje kumče M. koja je jučer došla na ovaj svijet. Jako se veselim trenutku kada ću je napokon upoznati i uživo, a kakva bih ja kuma bila da nisam pripremila hrpu slatkih i bebastih stvarčica unaprijed? :) Preko eBaya sam naručila 4 para cipelice za nehodače, od kojih su 2 para stigla, a 2 još čekam. Smatram da cipele za hodače trebaju biti kvalitetne i savršeno odgovarati nozi djeteta i ne bih se usudila kupovati ih preko eBaya, no vjerujem da su ove za nehodače dobre i preko eBaya. Također sam kupila paket mini plišanaca koje možete staviti na prste i napraviti malu predstavu za vaše bebače.


Lila cvjetne cipelice za nehodače


Cipelice sam kupila na ovom linku, a koštale su me 3,99 $, s time da je poštarina bila besplatna. Putovale su do mene otprilike 3 i pol tjedna, što je sasvim u redu, s obzirom na to da su stigle iz Kine. Ne izgledaju tako čvrsto kao na fotki iznad i boje su malo življe, no sve u svemu, za te novce su super.

Ovako izgledaju uživo:



Presuda: Vrijeme potrebno da bi paket stigao na odredište je solidan (neke sam stvari čekala i dulje), poštarina je besplatna, cipelice su stvarno povoljne i izgledaju slatko. Stoga, moje preporuke zasad, a kad ih isprobamo i uživo, nadopunit' ću post tom informacijom.


Crvene karirane cipelice za nehodače



Ove sam cipelice naručila s ovog linka, na isti dan kad i lila cipelice, no ove su stigle na odredište za otprilike 2-2,5 tjedna, što je odlično vrijeme dostave, s obzirom na to da su također poslane iz Kine. Koštale su me 5,99 $, dok je poštarina bila besplatna. Dostupne su i u rozoj i bež boji. 

Ovako izgledaju uživo:




Presuda: Vrijeme potrebno da bi paket stigao na odredište je veoma dobro, poštarina je besplatna, cipelice su povoljne i preslatke. Ove sam cipelice birala po svom guštu i ukusu, dok je lila birala M.-ina mama, pa su mi ove nekako draže. Čine mi se i malo kvalitetnije od ovih lila cipelica, što opravdava i malo višu cijenu. Svakako ih preporučujem jer su jako slatke i već mogu zamisliti kako će super izgledati uz neku fora oblekicu za male curke.

Naručila sam još i ove cipelice, no nisu još stigle, iako su naručene na isti dan kad i ove crvene i lila, tako da zasad mogu s vama podijeliti samo linkove.


Šarene čizmice



Naručila sam ih s ovog linka i platila
9,70 $, poštarina je bila besplatna, a dostupne su 2 verzije boja. Ja sam naručila ovu verziju s fotke. Stigle su mi danas, nakon 3-3,5 tjedna, pa ih nisam stigla fotkati, no zbilja izgledaju kao na fotki, osim što su boje bljeđe uživo.

Presuda: Vrijeme potrebno da bi paket stigao na odredište je u redu, poštarina je besplatna, čizmice su preslatke i mislim da ih se isplati kupiti iako su malo skuplje od ostalih koje sam kupila. Mislim da mogu poslužiti i kao tople papučice za curice, kao i sve ostale cipelice koje sam kupila. Njihova je prvotna namjena za nehodače, no dolaze i u većim brojevima, te mogu poslužiti i kao papučice. 


Balerinke sa šljokicama


Naručila sam ih s ovog linka i platila 3,59 $, poštarina je bila besplatna, a dostupne su srebrnoj, zlatnoj i ružičastoj boji. Ja sam naručila ovu verziju s fotke i također jedva čekam da stignu jer su mi baš fora i slatke, za neku malo svečaniju prigodu.


KISTOVI ZA ŠMINKANJE

Apsolutno vjerujem u to da dobar kist odradi pola posla kod šminkanja, stoga ih u mojoj kolekciji ima oko dvadesetak, za sve dijelove lica i za sve svrhe - za konturiranje, za nanošenje tekućeg pudera i pudera u prahu, za nanošenje rumenila, za sjenilo (nanošenje sjenila, blendanje, za unutarnji kut oka), za obrve, za češljanje trepavica obrva, za precizno nanošenje ruža za usne i za korektor. Moja će se kolekcija vjerojatno povećati za još nekoliko kistova jer nekima nisam zadovoljna i jer su neki već odradili svoje i vrijeme je da ih umirovim.

Naišla sam tako na na forumu na pozitivne kritike kistova koji se mogu smatrati kopijom slavnih Real Techniques kistova. Originalne RT kistove nemam - na jednoj britanskoj stranici koštaju između 9 i 10 funti po komadu što mi je jednostavno preskupo, dok na iHerbu koštaju između 9 i 10 dolara, no nije moguće plaćanje preko PayPal-a, stoga se kupuje na vlastiti rizik. Jednostavno nisam bila spremna riskirati da se paket izgubi, a da ne mogu dobiti povrat novaca, stoga sam se odlučila za eBay varijantu.



Kistove sam kupila kod ovog sellera, no valjda ih je u međuvremenu sve prodao jer ne mogu pronaći te kistove u njegovoj ponudi, a link na oglas iz kojeg sam ja naručila više ne vrijedi. Ipak, vjerujem da je da su svi kistovi tog tipa koji su u ponudi na eBayu više-manje isti, pa sam vam pronašla još 3 linka preko kojih ih možete naručiti - prvi link, drugi link, treći link

Svoje sam kistove kupila po cijeni od 3,29 $ po komadu, poštarina je bila besplatna, a stigli su za otprilike 3-3,5 tjedna, što je sasvim ok. Naručila sam kistove broj 1050, 1052 i 1053.

Došli su zapakirani u zaštitnu kuvertu, a svaki je kist bio u svojoj plastičnoj kutijici, bez oznake broja kista na kutijici i s urnebesnim uputama za korištenje kista + opisom kista na engleskom u stilu Google translatea. :) 

Kopiram vam samo dio urnebesa, da se malo nasmijete (ovo nisu tipfeleri, tako zaista piše): "Thins yitra and iuxuriously btush is idesl For touch-ups with flower date's face powder, Bronzing powder or blush...brush hair very soft, touch very good, and build perfect exquisite makeup capacity applies...all skin mass products describes: spot for mineral powder design of professional Foundation painted, extreme soft as delicate of brush hair, adhering to environmental of concept, does not using animal hair, are is 100% artificial hair, touch super good, hair mass Super fine..." Mislim da bi čak i Ingrid to bolje izvela.



Ovako izgledaju uživo:



Kist broj 1050 namjeravam koristiti za konturiranje, a možda mu pronađem još koju namjenu. Kist 1053 ću koristiti za nanošenje tekućeg pudera, BB krema i kremastih rumenila, a kist 1052 ću također koristiti za nanošenje tekućeg pudera i BB krema.

Svi kistovi su od sintetičke dlake, jaaaaaako su mekani (mislim da dosad nisam imala niti jedan kist koji je toliko mekan), a opet su čvrsti. 1052 i 1050 imaju puno gusto zbijenih dlačica zbog čega se ne savijaju jako pri nanošenju proizvoda ukoliko pritom nemate jak pritisak, a opet se s njima može vrlo dobro blendati ako malo jače pritisnete. Kist broj 1053 ima nešto manje dlačica i nešto su rjeđe raspoređene, ali čini mi se da je ovo prilično dobra bockalica iliti stippling brush i da dobro radi ono za što je namijenjen - savršeno nanošenje tekućeg pudera, uz pravilnu upotrebu.

Drška im je metalna, pri dnu plastična i malo šira od ostatka, te je dno ravno, što znači da ovi kistovi mogu "stajati" uspravno, što je prilično praktično kod nanošenja make-upa. Kistove sam odmah oprala i nije otpala niti jedna dlačica, što je plus. Također, kistovi se suše duplo brže od mojih ostalih kistova za nanošenje pudera i rumenila. Zasad sam jako zadovoljna ovim kistovima!

Presuda: Ovi kistovi su odlični! Kombiniram 1052 i 1053 za nanošenje tekućeg pudera i puder izgleda savršeno. Mislim da niti s jednim kistom dosad nisam uspjela postići ovaj efekt. Kist 1050 se pokazao odličnim za konturiranje. Cijena je zbilja mala za tu razinu kvalitete i čak kada bi se slomili ili istrošili kroz nekoliko mjeseci, mislim da se opet isplati kupiti ih. Vjerojatno ću i ja kupiti još koji za rezervu ili ću kupiti i ostale dostupne vrste tj. brojevve.


U idućem ću dijelu uglavnom pisati o nakitu koji sam naručila preko eBay-a, a možda mi stignu i zadnje cipelice, pa ću napisati svoje dojmove i o tome.


Kupujete li vi preko eBaya? Što najčešće kupujete? Da li vam je ovaj post bio od pomoći? Sviđaju li vam se ovakvi postovi?

- Meow -

Broj komentara: 6:

  1. Sve pohvale za blog, odlične ste! Tek sam počela kupovati preko interneta tako da obožavam ovakve postove i jedva čekam recenzije nakita.
    Pozdrav :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Odličan post. Sve obe baby cipelice sam spremila u watchlist :) Veselim se novim postovima ovakvog tipa!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Stvarno su odlične cipelice, isplati ih se kupiti. Na kraju su stigla sva 4 para i svi su dobre kvalitete za te novce i zbilja preslatke. :)

      Meow

      Izbriši
  3. Ajme prijevod! A što reći?! Urnebes! Nego, jesu kistovi stvarno tako dobri? Jednom sam naručila neki set od par kistova i to je toliko smrdilo usprkos svim mojim nastojanjima i pranjem skoro svim osim Domestosom. Na kraju sam ih bacila jer mi se a) želudac dizao od tog smrada i b) nakon što sam ih oprala imala sam 1.5 kist manje. Užas jedan.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Po mom mišljenju, za te novce su i više nego dobri. Oprala sam ih nekoliko puta i nije ispala niti jedna dlačica, a inače su dlačice jaaako mekande. I nisu smrdili, barem meni. Preporučujem pranje regeneratorom ili deterdžentom za pranje suđa pomiješanim s malo maslinovog ulja. :)

      Možda da naručiš 1 ili 2 za početak, to ne bi trebalo puno koštati, pa lako naručiš još ako ti se svide? Ja ću svakako naručiti još, meni su odlični, pogotovo 1052.

      Meow

      Izbriši