Par metara me je dijelilo da ne završim u Savi (da, da, spustila sam se niz nasip, ne pitajte ništa) ili sva u blatu.
Izvor
Uglavnom jedno veselo iskustvo ( ja sva u blatu, pas u blatu, bicikl u blatu, drage tenisice u blatu i izvijena košara bicikla) koje me je naučilo da se do sunčanih i suhih dana klonim bicikla i nasipa ili pedaliram na Jarunu.
Zaboravila sam fotkati bicikl koji je bio neprepoznatljiv, jutros sam ga oprala u auto praonici, tenisice sam oprala suzama i nemam hrabrosti otići na balkon i pogledati u kakvom su stanju sada, ali nisam zaboravila ( a vjerujem da neću ni skoro) poglede prolaznika dok sam se vraćala doma prekrivena blatom i biciklom koji svakim okretom kotača izbacuje blato na sve strane.
Tu ću stati jer opis pokušaja pranja bicikla u snijegu bi vam bio previše :D
Jedina dobra stvar od jučer je ova pašteta i nova knjiga koju sam krenula čitati.
Knjigu Zec jantarnih očiju koju je napisao Edmund De Waal, slavni umjetnik i keramičar koji kroz ovu knjigu u maniri biografskog i detektivskog romana prolazi prošlost satkanu od 5 naraštaja svoje nekoć slave obitelji uz 264 male japanske netsuke figurice.
Odlična knjiga, za svaku preporuku!
Izvor
Pouka ovog mog blebetanja je da se klonite bicikla i avanturizma svake vrste do pojave ljepših dana a uhvatite se neke dobre knjige do tada, a naravno i pustite mašti na volju u kuhinji ili jednostavno isprobate moj novi recept.
Pašteta je nastala kao plod moje mašte, uživam kombinirati različite namirnice, posebno one koje volim, a šparoge obožavam!
Već ih ima kupiti na tržnicama, 10 kn nekih pola kilograma, nisu ni mlade ni divlje, ali pristojne su, posebno za tu cijenu.
Ishod mog kemijanja u kuhinji je i više nego dobar, odlično sljubljeni okusi šparoga i dimljene orade osigurali su si mjesto na mom stolu, nadam se da će se i vama svidjeti :)
PAŠTETA OD ŠPAROGA I DIMLJENE ORADE
2 fileta dimljene orade (ukupno nekih 100gr)
400 gr šparoga
50 gr maslaca
100 gr krem sira
1 češanj češnjaka
sol
papar
kopar
( na slici je i mladi luk, ali sam se predomislila i nisam ga stavila)
Šparoge kuhati 10 min u kipućoj vodi, izvaditi ih, dobro ocijediti, vrhove i dio stabljike tgnječiti vilicom, dodati sitno nasjeckani češnjak i maslac i dobro izgnječiti vilicom, filetima odstraniti kožu, natrgati ih te dodati smjesi od šparoga, također gnječiti vilicom, dodati krem sir, sol i papar te prstohvat-dva sušenog kopra, dobro, sjedinit sastojke i poslužiti.
Ja sam ih poslužila uz tople pogačice s kimom.
P.S. na fotografiji je i mladi luk, ali njega sam naknadno izbacila iz recepta, jer mislim da bi se malo sudarao s češnjakom ali i teksturom paštete.
Mica, posvoji me i hrani! :moli: :D
OdgovoriIzbriši:rofl: a što ću ja dobiti zauzvrat? :D
OdgovoriIzbrišiHvala na ideji, ja ovo napravio danas. :)
OdgovoriIzbrišiNije loše al mi se čini da nešto fali. Možda sam koristio krivi sir?
Što je to krem sir? Ja kupio svježi sir i stavio toga... Čini mi se da sam se zajebunio? :)
I koliko soli, papra i kopra? Prstohvat mi ne znači ništa. :D
Tek sada vidim komentar :)
IzbrišiGreška je u siru :D
Krem sir koji sam ja koristila je ABC sir od Belja, znači sirevi a la Dukatela, Philadelphia itd..
A prstohvat možemo preoblikovati u pola žličice, ali ipak sve ovisi o okusu :)
Mica Kuharica
Proguglao sam "krem sir". I stvarno, izbacilo ABC namaz. Ajme da se toga bilo sjetit ranije. :))
IzbrišiSad imam opravdanje napravit opet. :P