Konačno malo sunca nad gradom!
Ali malo, nakon nekih sat, dva već se povuklo :(
Iskreno, teško mi je funkcionirati normalno pod tmurnim nebom svaki dan, neda mi se čak ni kuhati, iako mi imam milijun ideja, nemam volje.
Izvor
A prognoza za naredne dane me doslovno baca u očaj!
Dosta mi je više debelih jakni, kaputa, čizama, hoću se obući normalno u pastelne i nespojive vesele boje kao Kraljica Elizabeta, čiji je stil odijevanja moj tajni crush i zaslužuje poseban post :D
Izvor
I hoću šareno, poljsko i veselo cvijeće, nisam ni sanjala da bi ovo ikad mogla reći, ali ruže i tulipani su mi dosadili!
I hoću da se nerviram danima i tjednima dok sam u potrazi za novim cipelama i sandalama.
I hoću da se vozim na biciklu a da ne izgledam zabundano kao čečenski ratnik.
I hoću piknike na travi s mini tartovima sa mladim šparogama.
I tako, hoću SUNCE!
Ipak, do tada ću se u kuhinji baviti krumpirima, čokoladom i šljivama iz zamrzivača.
Danas vam donosim jedan dobar recept za aromatični kruh koji se odlično slaže uz suhomesnate proizvode,
ali meni je najdraži uz ovčji sir i maslinovo ulje.
Sastojci :
500 gr bijelog krumpira
300 gr brašna
8 gr praška za pecivo
2 žumanjka
2 žlice mlijeka
100 gr maslaca
1 žlica lanenih sjemenki
1 žlica sjemenki suncokreta
1 žlica očišćenih sjemenki bundeve
6 suhih smokvi
sol, papar
Krumpire operite, obrišite, stavite na pleh, izbockajte ga čačkalicom i pecite oko 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva. Kada su pečeni i ohlađeni, izgnječite ih.
U posudi promiješajte pire od krumpira s ostalim sastojcima da dobijete ujednačenu smijesu, dodajte smokve nasjeckane na kockice, promiješajte te tijesto prebacite u kalup za pečenje obložen pek papirom.
Kruh pecite oko 50 minuta na 180 stupnjeva.
Dobar tek!
Mica Kuharica
Nema komentara:
Objavi komentar