srijeda, 27. veljače 2013.

Haljine s ovogodišnjeg Oscara, 3. dio


Na jedvite jade ograničile smo se samo na tri posta o Oscarima i sva tri su naravno o haljinama. Sreća 3.14 Čićka nije sama pisala postove inače ovome tjednima ne bi bilo kraja. U našu obranu promenada crvenim tepihom traje deset puta duže od same dodjele, a nagrađuju se filmovi koji su došli u kina preksutra, pa je o njima teško išta mudro reći.

Prva dva dijela možete naći na linkovima: prvi i drugi.


Halle Berry

Prezenterica
Haljina: Versace


Mica Kuharica: Jedna od top 3 haljine ovogdišnjeg blijedog izdanja Oscara..Očito ju da su in ove s metalnim sjajem, ali jedino mi se ova svidjela, možda zato što je i na Halle, koja je tamnija i ima odličan make up, te se nije dodatno nakinđurila. Odlično!
Meow: Meni ovo baš lijepo izgleda. Istina, haljina je prilično blještava, ali ne pretjerano, a okomite pruge dodatno laskaju odličnoj liniji Halle Berry. Make-up solidan, ona standardno lijepa...što više reći?
Zverka: Ok haljina, ali meni bi bila ljepša bez ovih jastučića u ramenima.
3.14 Čić: Meni se ne sviđa. Rekla je da je htjela nekakav Bond look, al ne znam baš... Ne vidi se dobro na slici, ali na tv-u je izgledala kao da se prejela. Ja bih ju obukla u haljinu od one Stacy.


Kristen Stewart

Prezenterica
Haljina: Reem Acra

 
Mica Kuharica: Izgleda kao da je pobjegla iz duševne bolnice. Fali joj samo motorna pila i eto rastrojene nesuđene mladenke koja upada na vjenčanje bivšem (horor scenarij). Ona jednostavno nije za haljine i ikakve ceremonije, ženska doslovno upropasti svaku haljinu i toaletu, svaku svečanost svojim lošim držanjem, grumpy facom, užasnom frizurom i očajnom šminkom! Nije ona ni za filma i glume, ali to je sad druga priča.

Meow: Izgleda konstantno drogirano i opijeno, a čak i Steven Seagal ima veći raspon emocija od nje u svojim glumačkim pothvatima. U skladu s time, zbilja što god da odjene, koliko god to dobro ili loše bilo, na njoj izgleda bezveze jer ima loše držanje i vidi se da se ne snalazi najbolje na ovakvim događanjima. Ova haljina je kičasta, no nije baš taaako strašna. Ipak, na njoj ne izgleda lijepo. No dobro, za nju barem možemo biti sigurni da nikada neće ni dobiti Oscara za glumu, tako da se ne mora brinuti da će biti pod povećalom javnosti.

Zverka: Ovaj dio za grudi, imam dojam da se njoj spustio do pupka. Loše. A ovaj wannabe dip dye je grozan. Kao i frizura. Imam dojam da je sinoć partijala cijelu noć, ustala se i navukla nakit i haljinu na sebe. 

3.14 Čić: Kakvi su ovo dronjci? Ona fakat nema ni malo ukusa. Zauvijek će ostati ružno pače.


Jennifer Garner

Prezenterica
Haljina: Gucci


Mica Kuharica: Dosadnooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo.

Meow: Boja joj odlično stoji, no ovaj paun šlep i loš kroj joj nikako ne laskaju. Šteta! Frizura i šminka su ok i pristaju joj.

Zverka: Ništa posebno.

3.14 Čić: Super boja (tj. njoj super ide uz ten), al očajan kroj. Na momente mi je djelovala kao da je trudna.


Catherine Zeta-Jones

Prezenterica 
Haljina: Zuhair Murad


Mica Kuharica: Ne znam. S jedne strane odlično joj stoji, ali ja nju volim više vidjeti u crvenim, zelenim izdanjima, ovo mi je malo blijedo na njoj, iako obožavam Muradove haljine..Nije mi loše, samo make up je trebao biti malo dramatičniji.

Meow: Dobro joj stoji iako mi je uzorak mrvicu kičast, no boja nikako ne laska njenoj puti i tamnoj kosi. Da je haljina u nekoj tamnijoj, življoj boji, dojam bi bio puno bolji. Također bi frizura bila bolja da nema razdjeljak na sredini, možda bi razdjeljak na stranu bio bolji izbor. Meni također izgleda kao da je još uvijek trudna zbog ovog napuhanog dijela ispod grudi.

Zverka: Meni ta haljina na nekim drugim slikama izgleda tamnije i bolji je sveukupni dojam. 

3.14 Čić: Dosadna. Dobro joj stoji, ali ova boja je očajna. Uz njen ten treba živosti, a ne boja kože osobe svijetlije od tebe par nijansi.


Jennifer Aniston

Prezenterica
Haljina: Valentino

 


Mica Kuharica: Očajno. Jen, tvoja oprana kosa posušena na zraku opako nervira. Daj ženo shvati da ne možeš furati takvu frizuru i no make up look na sve, posebno ne na ovakvu haljinu! Obuci bež bermude i doma klofaj tepih ovakva, šteta lijepe haljine.

Meow: Ne sjećam se kad sam je zadnji put vidjela s nekom drugom frizurom i jačim make-upom. Igranje na sigurno nije uvijek dobar izbor. Haljina je divna, volim crvenu boju, no nekako mi ta boja ne odgovara ni njenom temperamentu, niti je ovaj kroj najsretnije rješenje za nju.

Zverka: Frizura je grozna i pokvarila je dojam. 

3.14 Čić: Na ovoj slici haljina izgleda samo mrvicu manje grozno. Haljina ju je totalno vizualno skratila. K'o da joj je netko sasjekao noge.


Charlize Theron

Prezenterica
Haljina: Christian Dior Couture


Mica Kuharica: Uh, ona je moj celebrity woman crush! I bila mi je prekrasna, ali nedostaje neki nakit, jači make up, da nije na njoj, ova haljina bi mi bila dosadna..

Meow: Imam bokove i stražnjicu a la Kim Kardashian i peplum je spas za takve poput mene. Meni Charlize izgleda lijepo u ovoj haljini i s kratkom kosom, baš je prekrasna. No, dojam je ipak prilično upropašten nedostatkom nekog upečatljivijeg nakita za koji je ova haljina kao stvorena. Da je peplum dio crni, to bi također podignulo cijelu kombinaciju.

Zverka: Meni se haljina ne sviđa. Izgleda mi kao vjenčanica s peplumom. A taj peplum mi je toliko isfuran, da je to strašno. 

3.14 Čić: Bezveze,  vrijeme je da taj peplum izmodi više.


Helena Bonham Carter

Uzvanica
Haljina: Viviene Westwood

Mica Kuharica: Helena, dođi do mene, skupila sam ti punu vreću plastičnih boca, dobiti ćeš i sapun.
Ok, ona ima svoj stil, poštujem, ali ovo? Izgleda kao lučka prostitutka iz vremena dok je još Jack Trbosjek harao Londonom. Nadmašila je vlastiti neukus.

Meow: Uvijek izgleda neuredno i na granici neukusa, ali ona mi je tako draga i nekako nemam iste kriterije za nju i ostale. Ona fura svoj stil i dobro se osjeća u takvim izdanjima, nešto poput glumačke Josipe Lisac. Jedino što joj zamjeram je to što izgleda kao da nije oprala kosu, već ju je takvu prljavu natapirala i zavezala gumicom za kosu.

Zverka: Ovo je, najblaže rečeno, katastrofa. I još ta, nazovimo ju tako, frizura. 

3.14 Čić: Pankerija. Iskreno, kad znaš da je to Bonham Carter u Westwoodičinom nečemu, nisi iznenađen. Ovaj bijeli dio je malo too much, al ja baš volim nju i njene odjevne gluposti (i glumicu i dizajnericu).


Melissa McCarthy

Prezenterica
Haljina: David Meister


Mica Kuharica: Bože! Roseanne Barr ovo ne bi obukla! Ni Sylvia, mama od Nanny Fine također! Što je ovo i kako joj laska??? A frizura wtf? I kad se sjetim da one svoje haljine i stajlinge pripremaju mjesecima, dođe mi da plačem. Tuga.

Meow: Frizura kao da je upravo prošla pored avionskog propelera koji ju je propuhao, haljina joj očajno stoji i naglašava ono od čega bi trebala odvući pažnju. Donji dio još i može proći, no gornji je katastrofa - izgleda kao da joj se grudi nalaze tik ispod vrata, dakle previsoko, a rukavi su preširoki. Ja bih joj savjetovala da preradi ovu haljinu tako da pokaže malo dekoltea i da rukavi budu uži i kraći, ili od prozirnog materijala. Melissa mi je jako simpa, no mogla bi potražiti pokoji modni savjet od svoje rođakinje Jenny McCarthy.

Zverka: Kao da je uzela šatorsko krilo i spojila ga zihericama na nekim dijelovima. 

3.14 Čić: Muko moja! Da ok, debela si, al ne treba ti uz to još haljina koja će te skratiti. Totalni promašaj.


Octavia Spencer

Prezenterica
Haljina: Tadashi Shoji


Mica Kuharica: Octavia, fluffy Octavia, bejbe, izgledaš kao da te je neka mladenka prisilila da odijeneš ovo kao djeveruša..E moj bože, najbolje su bile odjevene najstarije glumice, Riva i Streep u Lanvinu i Jane Fonda, ugledaj se na njih, a ne na barbike svoje unuke.

Meow: Meni se sviđa i haljina i to kako joj stoji. Kroj je dobar i pristaje joj, nema nepotrebnih i blještavih detalja, izgleda baš nježno i ženstveno. Naglašava dobre strane, skriva nedostatke...bravo!

Zverka: Izgleda kao baka koja je obukla unukinu haljinu.

3.14 Čić: Meni se ovo sviđa.Jednostavno je i nježno. Ovakvo nešto su trebale obući Adele ili ova McCarthy, a ne ona čudesa koja ih dodatno povećavaju.


Kelly Osbourne   

Uzvanica
Haljina: Tony Ward Couture



Mica Kuharica: Hm, pa haljina i nije loša! Dapače, krasan kroj i zanimljivo razbijena crna boja, ali ne previše sjaja što mi se sviđa. Problem je samo u onome koji ju nosi, šteta, ova frizura ni zakonom trebala biti kažnjiva. Opet šteta haljine.

Meow: Haljina mi je super od ramena nadolje. Kroj je dobar, dizajn je zanimljiv, jedino što me bašbaš bode u oči su ove trake oko ramena i vrata. Izgledaju kao da će je u nekom trenutku pridaviti. Ja bih taj dio uklonila i preporučila da haljina ili nema naramenice ili da ima samo tanke i nenapadne naramenice. Boja kose je očajna, a ova zalizana frizura samo naglašava tu groznu, groznu boju.

Zverka: Mene opasno iritira ovaj "treger" koji pada. 

3.14 Čić: Još jedan dobar primjer što dobro stoji punijoj curi. Lajkam haljinu. Ali zato kosa... Hoće li joj jadnoj itko reć da ehoton je zabranjeno koristiti mlađima od 90?


Sad kad ste vidjeli sve koja vam je najbolja? Što mislite, hoće li ijedna biti upamćena?


Vaše Grumpy Čke

3 komentara:

  1. evo nakon svega ja ne mogu vjerovati da je 2013. godina, znači 21. stoljeće - nema čega nije bilo i čega nema na ovom svijetu ali da još uvijek ima žena koje se ne znaju obući normalno a na raspolaganju su im sve haljine ovoga svijeta

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ukus se ipak ne može kupiti, pa ga neki prepuste u ruke "profesionalcima" i profesionalcima. Ovi prvi su ga stekli tko zna kako jer kad vidim lijepu ženu koju haljina totalno poružni, ne znam što bih mislila. Stvarno se treba potruditi da tako zgodne žene unakaziš haljinom lošeg kroja i dizajna. Meow

      Izbriši