utorak, 26. veljače 2013.

Haljine s ovogodišnjeg Oscara, 1. dio

Kakve bi mi to bile čke kad ne bismo komentirale jedan od najznačajnijih modnih događaja godine. S nedjelje na ponedjeljak su pred našim očima prodefilirale crvenim tepihom vrlo utegnute glumice u super i manje super opravama. Oscar je ove godine uveo dresscode pa tako smo ostale uskraćene za ismijavanje raznih gologuzih starleta.

S obzirom da je duže trajala šetnja tepihom nego li sama ceremonija, a komentari haljina komentatora na Novoj tv su bili identični za svaku ("jako mi se sviđa" je valjda najčešća rečenica kojom su popratili haljine), primjereno je da i mi kažemo svoje dojmove. 

U ovom prvom dijelu ćemo "otračati" dobitnice kao i one nominirane za najbolju žensku ulogu, a u slijedećim nominirane za sporednu žensku ulogu, voditeljice, prezenterice i pratnje.

Jennifer Lawrence

Dobitnica Oscara za glavnu žensku ulogu 
Haljina: Dior Couture


Mica Kuharica: Sviđa mi se, jako. Dior je skoro pa nepogrešiv na crvenom tepihu već godinama...Haljina dostojna Oscara.

Meow: Inače mi je slatka, ali ovdje izgleda kao Barbie torta - barbika umočena u biskvit, omotana tučenim vrhnjem. Mlada cura koja je odjenula haljinu koja ju je totalno postarala. Iako izgleda kao Barbie torta, ipak istovremeno izgleda prilično dosadno.

Zverka: Da nije pala, ne bih ni zapamtila što ima na sebi. 

3.14 Čić: Meni je pak ovo jedna od najboljih haljina na ovogodišnjem Oscaru. Na slici na kojoj se vide dobro detalji je mrak. Glamurozna i komplimentira liniji za razliku od većine drugih. A sad što ne zna hodati u njoj, to je već druga stvar...

Anne Hathaway

Dobitnica Oscara za sporednu žensku ulogu 
Haljina: Prada



Mica Kuharica: Isuse, ovo olovka izdanje s gumicom od kose na vrhu izgleda tako loše skrojeno i sašiveno, kao da ga je Anne šivala njena 69-godišnja tetka koja ponekad si sašije jastučnice ili stolnjak. Frizura a la Justin Bieber nije pomogla.

Meow: Baš je lijepa s kratkom kosom, super joj stoji! Haljina je s leđa odlična, sprijeda bezveze i bezoblična. Možda je to samo do njenog nedostatka oblina, no mislim da bi bolje odgovarala nekoj ženi s figurom pješčanog sata. Šminka također prejednostavna za crveni tepih, kao i nakit. Ipak, sve joj opraštam jer je jednostavno tako slatka.

Zverka: Ona mi izgleda kao čovječja ribica. 

3.14 Čić: Svi zamjeraju što joj se naziru bradavice, a meni izgleda da je tako zbog šavova. Meni haljina nije neviđeni spektakl, ali je dobra. Sviđa mi se jako s leđa i super je kombinirano s Tiffany nakitom. Meni je ova frizura super. Zavidna sam što ja ne mogu furati tako kratku kosu na ovu svoju veliku glavu.

Adele

Dobitnica Oscara za najbolju originalnu pjesmu 
Haljina: Jenny Packham


Mica Kuharica: Što da kažem, a da budem politički korektna...? Jel ona opet trudna ili skriva romsku obitelj ispod haljine? Haljina sama po sebi nije loša, ali je definitivno loš izbor za Adele - kao da ju dodatno proširuje...Da ne budem prezločesta, ja dobro znam kako je to kad izgledate da skrivate albanske imigrante ispod haljine.

Meow: Ajme Adele, ćerce, što učini od sebe? Frizura kao da je upravo vremeplovom došla iz 1960-ih. Haljina kao da je Maria iz "Moje pjesme, moji snovi" skinula zavjesu i omotala je njome. Što ti je to trebalo Adele? Zločesta Jenny Packham, zločesta!

Zverka: Djevojka/žena od 25 godina koja izgleda kao dobrodržeća 55-godišnja tetka Mica iz Njemačke koja je došla na vjenčanje u Kroaciju - od rođaka Mate sin se ženi. Još samo špric laka za kosu sa šljokicama i spremna je.

3.14 Čić: Ne znam što je gore, haljina ili frizura. Ovo je najbliže rečeno katastrofa. Da nema ovoliko šljokičastih perlica mislila bih da je navukla šatorsko krilo. Frizura je izmodila u vrijeme kad je moja baba bila curetak i zauvijek ostala demode.

Quvenzhane Wallis

Nominirana za najbolju žensku ulogu
Haljina: Giorgio Armani



Mica Kuharica: Zašto je ovo preslatko dijete odjeveno kao kuma na vjenčanju u Donjoj Pripizdini 1996. godine?

Meow: Mala Q (ne znam joj izgovoriti ime) je baš slatko i milo dijete, ali ova haljina bi bolje pristajala nekoj starijoj osobi. Zapravo, Adele bi ovo možda bolje isfurala. Bojim se i pitati što je objesila na trakicu da glumi torbicu. Nadam se da to nije Grumpy torba-čka.

Zverka: Ja bih ju radije vidjela u nekoj pastelnoj boji.

3.14 Čić: Zašto ovo rade malim djevojčicama?! Pa njoj je svega devet godina, a ovaj je kroj haljine bio in isključivo za maturalne zabave s kraja 90-ih, početka 2000-ih. Meni nije jasno kako modni kritičari hvale ovo čudo i govore kako je primjereno za djecu. Nije ni čudo da su kod njih hit realityji poput Toddlers and Tiaras. Torbica mi je fora, rekla je kako ima nekoliko verzija i nosi ih po crvenim tepisima; svaka je u obliku psića i psić ima na glavi matching tijaru njenoj. Ta torbica mi je jedino djetinjasta kakva bi i trebala biti. 

Naomi Watts

Nominirana za najbolju žensku ulogu
Haljina: Armani Prive


Mica Kuharica: Silverfish. Kukac iz reda Thysanura. Da ne pojašnjavam evo fotka.
Meow: Iako ova haljina blješti više od očiju Modnog Mačka kada dobije novu bundicu, čak mi se i sviđa. Naomi ima odličnu liniju i super joj pristaje ovaj kroj, iako bi ova količina šljokica bila previše i za drag queen show. Jel' samo meni awkward izraz "dojka" koji Zverka i 3.14 Čić koriste, iako je politički korektan?

Zverka: Ovaj lijevi dio haljine, kod dojke, izgleda kao prevelika kaciga. Na ovoj slici se, međutim, ne vidi.
3.14 Čić: Ne mogu se nikako odlučiti jel' mi ova haljina grozna ili super. Sviđa mi se što je neobična i na neki način hrabar izbor. Također, super joj ide uz liniju (gdje mnoge glumice griješe - svjetlucavo i presijavajuće je katastrofa ako niste savršeno građeni i još nemate pedeset i jedan steznik ispod). S druge strane, ove šljokice ubijaju čak i mene koja voli šljokičaste gluposti. Na momente mi se čini kao da joj dojke nisu u ravnini.



Jessica Chastain

Nominirana za najbolju žensku ulogu
Haljina: Alexander McQueen



Mica Kuharica: Jedna od boljih! Sviđa mi se jako, pravi holivudski glamur!

Meow: Da nije stavila crveni ruž na usne, uopće ne bih bila sigurna na kojoj joj je strani koji dio tijela. Sve je iste boje - od kose, haljine, kože...Ajde, bar joj frizura ovaj put ne izgleda kao da je učvršćena trovremenskim Taftom nakon vožnje motorom 140 km/h koja je uslijedila nakon izranjanja iz mora.

Zverka: Pokažite ovu sliku vašoj baCi ili djedu i recite da skinu naočale.

3.14 Čić: Božesačuvaj! Kroj - milijun puta viđen. Boja - katastrofalna. Inače nisam preveliki ljubitelj boje kože/pudera, a ova haljina savršeno dočarava zašto. Jedino što mi se sviđa jest frizura i ruž. Vrijeme je da ova boja izmodi zauvijek!


Što vi mislite? Koja se vama najviše sviđa, a koja najmanje?

Vaše Grumpy Čke

Broj komentara: 6:

  1. Umrla sam od smijeha i nastavite li pisati tak dobre modne osvrte, morat ću kupit pelene za inkontinenciju jer ću se, da prostite, upišat od smijeha :-D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uh, morat' ćemo početi pisati disclaimere na kraju postova, da ne odgovaramo za posljedice uzrokovane smijanjem. :P Meow

      Izbriši
  2. uvjerljivo najbolji komentar je da naomi wats liči na bubu. mislim latinski izraz,priložena fotografija, to je zapravo više od komentara, to je doktorat svih komentara :D

    OdgovoriIzbriši
  3. ali ipak zverka mi je najdraža :*

    OdgovoriIzbriši