nedjelja, 24. veljače 2013.

Gluposti koje viđamo samo u filmovima i serijama, 2. dio

Prvi dio možete naći na linku, a u ovom postu čitati novi nastavak onog što me muči kroz FS (filmove i serije, kratica nastala u 1. dijelu, op.a.).

U cipelama na krevet


Koliko puta ste vidjeli u FSu kako netko sjeda ili liježe na krevet u cipelama ili tenisicama? Sigurno previše, isto kao i ja. Možda u Hollywoodu smatraju izuvanje glumaca nepotrebnim gubljenjem vremena, ali mene svaki put ova scena zgrozi. Kako mogu obuveni leći na svoj vlastiti krevet?! I to ne samo lik čiji je krevet, već i prijatelji, partneri, ljubavnici, svak živ može raditi šta hoće po krevetu obuven. Fuj!

Bacanje pogleda u dalj i besmislene slowmotion scene

Neke scene stvarno nemaju nikakava smisla u slowmotionu. Jel stvarno nužno da vidimo taj džogining ili pranje auta usporeno?
Al više od svega toga me živcira kad svi likovi gledaju u neku nedefiniranu točku negdje tamo daleko. Najčešće se to događa kad kuju kakve tajne planove.
Samo zamislite scenu, svi ste ju 100% vidjeli. Četiri lika nalaze se u nekakvoj šumi, jedan kasni, a trojica koja čekaju šute i gledaju u nekakvo nedefinirano drvo u daljini. Dolazi četvrti i glavni (negativac, najčešće) se samo na kratko okrene da se uvjeri da je to taj koji dolazi. Zatim sva četvorica kratko šute i gledaju u tu istu blesavu točku i tek onda glavni iznosi tajni plan. I pogađate, za vrijeme iznošenja plana svi idalje šute i gledaju tamo negdje daleko u istom pravcu.


Svaki lift ima milijun i jednu vrstu zaštite inače uopće ne bi mogao biti u uporabi (ovo uključuje čak i liftove u rudnicima u zemljama trećeg svijeta). Kratko i jednostavno, vi ne možete stopoštati se tek tako sa pedesetog kata sve do prizemlja jer kroz maksimalno dva kata trebala bi vas zaustaviti dodatna mehanička zaštita, a ona vam i ne treba osim ako baš sve drugo nije otišlo kvragu što je posve nevjerojatno. 

Ako pitate bilo kojeg stručnjaka na tom polju, svaki će vam odgovoriti isto; šansa da sve što osigurava dizalo od pada odjednom otkaže je manja od dobivanja nekoliko lota za redom. Ukratko, ako vam je suđeno umrijeti u dizalu, ja bih se kladila prvo na srčani ili moždani, a tek onda na nekakve kvarove. A kad smo kod tih kvarova, veće su vam šanse da ćete (ako ste već zaglavili u liftu) se ugušiti, samozapaliti ili čak utopiti nego li propasti. Naravno ovo sve ne vrijedi valjda u dva slučaja - 1. potres toliko jak da sastavi zgradu s tlom do temelja i 2. ekplozija (bombe ili čega god) koja također uništava zgradu pa samim time i dizalo u kojem se bilo tko nalazi.

Priprema doručka
Ako vidite bilo kakvu scenu koja uključuje obitelj ujutro, u 99% slučajeva će majka pripremati doručak koji naravno po običaju nitko neće imati vremena pojesti jer im se žuri. Meni je ovo presmiješno. 
Prvo, tko uopće priprema kojekakve obiteljske doručke koji uključuju svu silu jela (uvijek su tu jaja na sto i jedan način, pržena slanina, tost, deset vrsta žitarica, palačinke, sedamdeset i osam namaza i tako dalje)? Ja se ne sjećam kad je zadnji put moja obitelj jela nekakav doručak zajedno. Svi se ustajemo u različito vrijeme i obaveze su nam drugačije. Zašto bi itko ikome drugome pripremao kompletan obrok rano ujutro?
Drugo, kako ta radišna mater koja je ustala pet sati ranije (jer već je pomno našminkana, s frizurom, s manikurom...) i sprema taj doručak valjda tri sata nije naučila da se svi oko nje baš uvijek bude na knap i ne stignu doručkovati prije posla/škole/fakulteta/nečega?

Eksplodirajući auto u letu



Aha, automobilima je duša eksplodirati u po zraka dok slijeću u kakvu provaliju. Zašto? Do dana današnjeg ostaje misterij. Možda žele otići u stilu, možda ne mogu podnijeti nedostatak asfalta pod kotačima, stvarno ne znam. Meni nema smisla.

Izlazak iz pjenušave kupke

I za kraj ovotjednog trabunjanja o FS glupostima zapitajmo se zašto ljudi u Hollywoodu izlaze iz kupki bez da prethodno saperu sapunicu sa sebe. Možda je u Americi dovoljno samo zamotati se u ručnik. Kakva je ta njihova sapunica kad ih baš nimalo ne smeta što je nisu sprali s kože?

Ja se nakon kupke redovno još otuširam, bit će nenormalna sam.

U slijedećem nastavku o praćenju, spašavanju svijeta i inim glupostima...

3.14 Čić

2 komentara:

  1. Meni je najfascinantnije, pored cipela na krevetu, sto uvijek peru zube bez zubne paste. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mora da su u pitanju neke super četkice za zube. :) Mi priprosti Europljani nemamo tako kul četkice.
      Meow

      Izbriši