Torta je jednostavna za napraviti i jako ukusna, tako da s njom ne možete pogriješiti, ja sam ju radila ovaj vikend za goste i oduševila je.
Kore za ovu tortu su prhke, i poželjno je da vam torta prije posluživanja odstoji nekoliko sati ili čak i preko noći kako bi kore potpuno omekšale, ja sam ih malo poprskala s mješavinom bijelog ruma i mlijeka(možete koristiti i tamni rum ili samo mlijeko) ali pažljivo, kore samo lagano poprskati, ne natopiti!
Također, možete uštediti na vremenu ako ispečete samo 2 ili 3 kore i to u formi kolača, jednako je ukusno i jednako lijepo izgleda :)
Već sutra dijelim s vama svoj novi recept za jednu divnu paštetu..
Vječna u moru dubine iščezavam, kao i ljeto
Ja jesam i biti ću
Vječna.
Kao uspomena i vesla
U moru.
Bacaju me i raspliću
Dubine.
U njedrima mora tiho
Iščezavam.
Ti i ne slutiš da nestajem.
Kao i ljeto.
Ana M.
TORTA OD KOKOSA
Sastojci:
Tijesto:
1 žumanjak
3 žlice šećera
50 gr omekšalog maslaca
160 gr brašna
100 gr mljevenih badema
1 prašak za pecivo
1 dl mlijeka
Od navedenih sastojaka zamijesiti tijesto, po potrebi slobodno dodati još brašna.
Tijesto podijeliti na jednakih dijelova, svaki dio razvaljati na pobrašnjenoj plohi tako da dobijemo 5
jednakih kora.
Svaku koru peći na limu prekrivenim papirom za pečenje oko 10 minuta, tj dok ne porumeni na 180
stupnjeva.
Krema:
1/2 litre mlijeka
3 vrhom pune žlice brašna
1 mahuna vanilije
200 gr šećera u prahu
200 gr maslaca
150 gr kokosovog brašna + 50 gr za posipanje
+ po želji 1 dl bijelog ruma i 1dl mlijeka za vlaženje kora
Mahunu vanilije zarežite po dužini te odstružite srž vanilije, i zakuhajte ga s 4 dl mlijeka.
1 dl mlijeka pomješati s brašno i dodati u mlijeko kad zakuha, miješati dok se ne zgusne i ostaviti da se
malo ohladi. Kad se malo ohladilo umiješati kokosovo brašno i ostaviti da se potpuno ohladi.
Šećer u prahu izmiksati s maslacem te dodati u ohlađenus mijesu mlijeka i kokosa te dobro izmiješati.
Kremu nanosti na kore i slagati tortu.
Čitavu tortu premazati ostatkom kreme i posuti kokosovim brašnom.
Ostaviti da odstoji par sati ili najbolje preko noći.
Dobar tek!
Mica Kuharica
Nema komentara:
Objavi komentar