petak, 29. studenoga 2013.

Zverkine kronike, vol. 1

Dario Šimić u epizodi: Koju posluku porati


Dario je vjerojatno došao na ovo snimanje nakon druženja uz čaj od bunike sa Avom Karabatić.
Bojim se da ekipa na koju je ovo moglo utjecati neće shvatiti treba li glasati 'za' ili 'protiv'.



Potomci Adama i Eve s Noine arke u epizodi: Vakula priveden zbog ustaške vremenske prognoze - LINK na vijest

Printskrinala sam najbolje komentare:


















Moja fejsbuk prijateljica Brankica lijepo je sažela ovu problematiku statusom: "Svaki put kad netko ozbiljno shvati vijest s News Bara, milijun eura, mali medo ili umjetnička slika završe u Nadanovom podrumu".



MODNE KRITIKE: American Music Awards, 2013.

Ariana Grande

Sirena haljina u kombinaciji s frizurom zle maćehe iz meksičkih sapunica je uvijek odličan izbor za zablistati.




Emma Roberts

Izgleda kao kifla u alu- foliji. 

                                                              
Kelly Osbourne

Kako je Kelly dio tima emisije Fashion police (koju pobožno pratim!), ovo baš i nisam očekivala od nje. Izgleda kao bakutanerica u haljini za maturalnu večer.


Aubrey O'Day

Haljina me strašno podsjeća na one iz crtanog filma o obitelji Kremenko. Remeni cipela oko gležnja izgledaju kao nanogvice za kućni pritvor.


Zendaya Coleman




Za kopirati ovaj look potrebno:
- škare
- bijela plahta
Uzmi plahtu i presavij ju na pola. U sredini izreži krug. S lijeve strane, po sredini, od ruba plahte do "kruga" proreži ravnu crtu. Gotovo!




- Zverka


utorak, 12. studenoga 2013.

Prijatelji su čuđenje u svijetu

Pjesnici su čuđenje u svijetu..napisao je davno Antun Branko Šimić, ali ja kažem da su pravi prijatelji danas još veće čuđenje u svijetu.
Danas nema recepta, biti će sutra jedan za kolač od sira, kokosa i nara, danas samo malo moje poezije i malo mojih zbrkanih misli koje me ovih dana muče, riječ je o ljudima i ljudskim odnosima, prijateljstvu i mojim mukama po istom.
Prvo nezobilazni Dawson crying gif u ovakvim situacijama, pa idemo dalje :D



                                                                                                                          Izvor


I kao što rekoh, s vama danas djelim jednu od svojih najdražih pjesama napisanu kao dar bivšoj najboljoj modrookoj prijateljici za dan vjenčanja. Napisana je najiskrenije i od srca, onako kako to već najbolje prijateljice si pišu, ali nažalost našem prijateljstvu život il,i sudbina, kako god, nisu napisali sretniji završetak.

Još i sada , iako je od tada prošlo više od dvije godine, ja se sjećam živo, najživlje, svakog trenutka u kojem sam napisala svaki stih za nju, pažljivo i nježno kako to već najbolje prijateljice zaslužuju.
Lagala bih kad bi rekla da mi ne nedostaje, lagala bi kad bi rekla da nije svanuo niti jedan dan u kojem mi ona nije prostrujala kroz misli, lagala bih kad bi rekla da ju nekad ne zamjenim s slučajnim prolaznicama na ulici ili gledam u izlog nekog dućana ili knjižare i pomislim ajme kako bi se ovo njoj svidjelo, kako bi joj lijepo stajala ova haljina ili ovo su cipele/ knjiga /rukavice baš za nju!
I još stotinu takvih trenutaka u kojima ja svaki dan u svojoj glavi prijateljujem s njom.

Ali lagala bi i kad bih rekla da me nije povrijedila onako baš duboko, kako to već najbolje prijateljice se povrijede, možda i najviše od ikoga ikad, jer i nije bilo razloga za kraj, bar ne takav s puno buke i ružnih riječi, kraj koji za sobom nije ostavio dovoljno mjesta za pitanja,odgovore, objašnjenja, popravke i možda jedan topli zagrljaj za novi početak.
Ali ne bih lagala kad bih rekla da mislim da je ovako možda i najbolje.



                                                                              MODROOKA PJESMA - Ana M.



                                                                   Ja bih je bio zavolio
                                                                   onako ludo i nevješto kao što vjetar voli polja makova
                                                                   tako bih i ja voćnjak trešanja na njenim usnama.
                                                                   
                                                                   I bio bih je volio 
                                                                   djevojačke obraze kao dva zasnježena svijeta,
                                                                   tihi zveket gorskoga kristala kad se smije,
                                                                   sva njena preobraženja, sve njene oseke i plime.

                                                                   O kako bih je bio volio
                                                                   te neosvojive vrhove baršunastih ramena
                                                                   taj kaledioskop mojih nedosanjanih želja
                                                                   i dva jezera čudesne bistrine
                                                                   što podupiru nebo i sa zvijezdama me mire.

                                                                   Ja bih je bio zavolio
                                                                   kad je sad ne bi toliko volio.



Ovo pišem jer me ovih dana jako muče odnosi s ljudima sa kojima stvaram ili održavam neka prijateljstva ili odnose koji teže k tome.
Fascinira i šokira me u istom trenu bezobrazluk koji si oni dopuštaju te ta bahata lakoća uzimanja tih odnosa i mojih osjećaja osjećaja zdravo za gotovo.
Ja sam vjeru u velika prijateljstva izgubila i ne tražim ih, ali svejedno se trudim graditi neke odnose pune poštovanja s dragim ljudima, ali ne ide. Samo udarim u zid i ostanem zabezeknuta što si ljudi dopuštaju i za kakvu budalu me smatraju pa me bude sram sebe same što si uopće dopustim da me  na tren zaboli i dotakne nečija zloba, nekultura ili bahatost, to što se netko ne libi lječiti svoje frustracije i osobne probleme ismijavajući ili provocirajući mene, to što se javljate nekome s najboljim namjerama a s druge strane muk  sve dok toj strani ne zatrebate kao rame za plakanje ili ubijanje dosade kad nema s kim drugim.
I onda se pitam u čemu ja to griješim i čime im dam povoda za takvo ponašanje, jer nikada nikome od njih ne priuštim takvo nešto.
Pa se pitam čemu to vodi, da li ičemu smislenom osim mog konstantnog i iscrpljujućeg emotivnog pražnjenja u prazno zapravo.
Nemam pametan odgovor, nemam nikakav odgovor zapravo, samo ogromnu hrpu pitanja ZAŠTO i DO KADA?

Mislila sam da će s godinama moja prijateljstva, ponznanstva i općenito bliski ljudski odnosi odnosi biti zreliji,bogatiji, čvršće vezani, ljudski topliji i ozbiljniji, za razliku od ove nagomilane tuge oko mene jer ljudi se više ne ustručavaju pokazati da vas imaju kraj sebe samo iz koristi, iz dosade, iz zabave, da se raduju vašoj nesreći više nego svojoj sreći. I još se uvrijede kad se vi uvrijedite na to.
WTF?!

                                                                                                               Izvor




Ili je problem možda u meni, to se zapravo čini kao najednostavnije i najočitije riješnje ove moje zavrzlame, možda previše očekujem ali opet, ako nekome dam sve najbolje od sebe, ne tražim jednako natrag, ali minimum poštovanja i kulture ipak očekujem, jer je je to onako, pa ljudski.

Zar je to tako puno?
Tako previše?







Mica Kuharica


srijeda, 6. studenoga 2013.

Torta od sira

Danas mi je jedan od onih dana kad se osjećate ovako :

                                                                                                                         Izvor

i ovako :



                                                                                                                        Izvor


Nije zbog mene, zbog ljudi, zbog čovječanstva je.Zbog ovog prokletog referenduma. Nije da mi je vjera u čovječanstvo i ljudskost jaka, upravo suprotno, ali svejedno me svaki put iznova jednako šokira i strese nerazumjevanje i nedostatak empatije okoline prema drukčijima od sebe, posebno kad ono dolazi od meni bližih ljudi. Posebno kad saznate da dobar dio ljudi ne bi imao empatije i razumjevanja ni prema članovima svoje obitelji, vlastitoj djeci i dragim prijateljima kad bi se netko od njih usudio pojaviti s tom "nenormalnosti".


Dođe mi da plačem.
Da se odselim u planine i živim s medvjedima radije nego s ljudima.
Dođe mi da mi više ne dođe.


I od danas se trudim da pričam s ljudima samo o vremenu i kolačima, manje će me boljeti i mozak i srce.

Pa ajmo malo o kolačima :)



Danas je na redu prekrasna torta od sira!
Jako jednostavna i brza za pripremu, s jednostavnim sastojcima ova torta je jedan od mojih favorita jer neće vas razočarati niti u jednoj prigodi kad ju poslužite.
Jako je profinjena i ukusna.
Ne sadrži brašno, samo malo pšeničnog grisa a radi se najbolje s posnim sirom.
Divna je, kažem vam!

Molim vas da isprobate ovaj recept i ispečete ovo malo savršenstvo i odmah je svijet bolje mjesto za život, vjerujete mi.

Ni Johnny Cash ne odmaže :)







TORTA OD SIRA


Sastojci :

750 gr posnog sira
250 gr maslaca
250 gr šećera
150 gr pšeničnog grisa
4 jaja
2 žlice ruma
naribana korica 1 limuna
1 prašak za pecivo
par kapi arome vanilije
prstohvat soli


Priprema:

Pećnicu zagrijte na 175 stupnjeva.
Odvojite žumanjke i bjelanjke. Omekšali maslac zapjenite mikserom, dodajte mu šećer, jaja, rum i naribanu koricu limuna pa miksajte dok ne dobijete svijetlu i glatku smijesu.
Prašak za pecivo pomiješajte s grisom i dodajte u tijesto, a zatim pažljivo umiješajte i sir.
Bjelanjke  istucite s prstohvatom soli u čvrsti snijeg te pažljivo umiješajte u snijeg zajedno s par kapi arome vanilije.
Kalup za pečenje (24cm) obložite papirom za pečenje ili premažite maslacem te izlijte tijesto u njega, poravnajte i stavite peći na 175 stupnjeva oko 60minuta.
Kad je kolač pečen, ostavite ga da se prohladi na rešetki.

Kolač možete poslužiti uz tučeno slatko vrhnje i narezano voće, a meni najviše prija uz šalicu čaja i dobro društvo :)














Dobar tek!
Mica Kuharica






                           

utorak, 5. studenoga 2013.

Darivanje povodom 100 000 čitanja bloga: proglašenje dobitnika!

Dragi naši,

Drago nam je da ste sudjelovali u našem malom darivanju i da vam se svidio koncept s rješavanjem križaljke za sudjelovanje.

Došlo je i vrijeme za proglašenje dobitnika.

Sve valjane prijave smo stavile u Random.org i dobile našu dobitnicu! :)




Draga Snježana, čestitamo! Molim te da nam se javiš mailom ili u inbox na našoj FB stranici.



Ukoliko se Snježana ne javi u roku od 72 sata, biramo novog dobitnika ili dobitnicu.


Svima ostalima puno hvala na sudjelovanju i svakako ostanite uz nas jer pripremamo još puno zanimljivih postova, a bit će i još darivanja.

- Vaše Grumpy Čke - 

Kruh od pira s medom i pesto od brokule i lješnjaka

Danas samo jedan brzi i kratki post s receptima za jedan kruh i jedan pesto.
Kruh je od pira i s dodatkom malo meda, malo slatkast ali jako fin, a  pesto je od brokule, lješnjaka, parmezana i peršina.
Peršin možete zamijeniti s listićima svježeg bosiljka kako biste dobili još aromatičniji okus.



Jedna  glazbena za dobro jutro i dobar početak ovog kišnog utorka..









Kruh od pira i meda


Sastojci:

500 gr brašna od pira
250 ml vode
0,5 dcl maslinovog ulja
0,5 dcl meda
1 žličica soli
1 žličica suhog kvasca


Priprema:

Brašno pomiješati s soli i staviti u posudu.
U drugoj posudi pomiješati vodu s kvascem, malo promiješati i ostaviti na toplom da kvas naraste malo, a zatim kvas dodati u brašno, dodati maslinovo ulje i med i zamijesiti glatko i mekano tijesto.
Tijesto prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti na toplom mjestu da se diže, oko 1h.
Pećnicu zagrijati na 200 stupnjeva, kruh malo premjesiti, oblikovati štrucu i staviti peći  na 180 stupnjeva oko 40 minuta.



Pesto od brokule i lješnjaka

Sastojci:
300 gr brokule
30 gr lješnjaka
50 gr ribanog parmezana
1 češanj bijelog luka
1 mala vezica peršina
4 žlice maslinovog ulja
sol i papar

Priprema:

Brokule podijeliti na cvijetiće i ubaciti u kipuću, malo posoljenu vodu te ih kuhati 10 minuta.(
Za to vrijeme na tavi tostirajte lješnjake i sameljite ih.
Peršin operite, osušite i nasjeckajte.
Brokulu ispasirajte vilicom, dodajte lješnjake, parmezan, peršin, protisnuti češnjak, maslinovo ulje te sol i papar po ukusu pa sve dobro sjedinite.
Pesto stavite u staklenu teglicu, pokapajte s par kapi maslinovog ulja i čuvajte u hladnjaku.


Pesto je savršen :)









Dobar tek!
Mica Kuharica