I nakon dugo vremena ide jedan post, odnosno jedan recept.
Znam, zahrđala sam , ja u svemu kasnim i inače, ali sve na kraju dođe na svoje, pa tako i postovi, ne zamjerite, iskupljujem se jednom laganom i krasnom tortom i jednom svojom novom pjesmom.
ZAMISLI DA ME NEMA - Ana Mišković
U meni se rodi i osta
zastakljenih očiju tvoja sjena
bez udova,
bez glave,
bez tijela,
samo očiju živih
ta tuga raskrunjena.
Zamisli,
samo zamisli da me nema.
U meni postade i ostade
sve tvoje,
od tebe sam sačinjena,
od tvoje ruke raspolovljena, izdijeljena.
Zamisli,
samo zamisli da me nema.
Čuješ li kišu kako razvodnjava tu tugu od želja,
to poniranje u pristanište svijesti o ljubavi koja nam se neda,
moja kiša si u meni dok žeđam.
Bježi,
lagat ću te da me nema.
Na svim fotografijama je ista torta, koja osim što je jednostavna i brza za pripremu, također je podatna za različite načine ukrašavanja, sa svježim cvijećem, kandiranim cvijećem (ja sam kandirala maćuhice) , ticinom u obliku bazena za rođendan jednog malog plivača...
Moram se pohvaliti i da je recept za ovu tortu objavljen i u Super Mili , a koliko je torta jednostavna i ukusna, vidi se iz gore priloženih fotografija tj. koliko ju često radim, a to je... pa svaki tjedan :D
Idealna je za sve prilike, od torte uz nedjeljni ručak pa do rođendana i vjenčanja čak, kao što rekoh, prava proljetna torta, sezona jagoda je krenula, počastite se :)
Proljetna torta sa jagodama, mascarpone sirom i bijelom čokoladom
Sastojci :
BISKVIT
2 jaja
2 žlice šećera
3 žlice brašna
1 žlica vode
X 3
Jaja i šećer izmiksati u pjenastu smjesu, prosijati brašno i lagano umijesiti pjenjačom te na kraju dodati žlicu vode i još jednom promiješati.
biskvit peci u namaštenom i pobrašnjenom kalupu oko 15 minuta na 180 stupnjeva.
Postupak ponoviti još 3x kako bi dobili 3 biskvitne kore za tortu.
KREMA
350 gr mascarpone sira
250 ml slatkog vrhnja
250 gr bijele čokolade
2 vanilin šećera
700gr jagoda
Čokoladu otopiti na pari i ostaviti da se malo prohladi.
Za to vrijeme izraditi mascarpone, šećer i vrhnje za šlag u čvrstu i glatku kremu, te kada je krema skoro gotova, dodati otopljenu čokoladu i izmiksati kremu do kraja.
Kremu podijeliti na dva dijela, u veći dio, oko 3/4 kreme dodati jagode nasjeckane na komadice, te složiti tortu tako da se 2 biskvita premazu kremom s jagodama, a na treći tj. završni biskvit i ostatak torte nanijeti kremu bez jagoda i ukrasiti po želji.
Dobar tek!
Mica Kuharica