Kruh je od pira i s dodatkom malo meda, malo slatkast ali jako fin, a pesto je od brokule, lješnjaka, parmezana i peršina.
Peršin možete zamijeniti s listićima svježeg bosiljka kako biste dobili još aromatičniji okus.
Jedna glazbena za dobro jutro i dobar početak ovog kišnog utorka..
Kruh od pira i meda
Sastojci:
500 gr brašna od pira
250 ml vode
0,5 dcl maslinovog ulja
0,5 dcl meda
1 žličica soli
1 žličica suhog kvasca
Priprema:
Brašno pomiješati s soli i staviti u posudu.
U drugoj posudi pomiješati vodu s kvascem, malo promiješati i ostaviti na toplom da kvas naraste malo, a zatim kvas dodati u brašno, dodati maslinovo ulje i med i zamijesiti glatko i mekano tijesto.
Tijesto prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti na toplom mjestu da se diže, oko 1h.
Pećnicu zagrijati na 200 stupnjeva, kruh malo premjesiti, oblikovati štrucu i staviti peći na 180 stupnjeva oko 40 minuta.
Pesto od brokule i lješnjaka
Sastojci:
300 gr brokule
30 gr lješnjaka
50 gr ribanog parmezana
1 češanj bijelog luka
1 mala vezica peršina
4 žlice maslinovog ulja
sol i papar
Priprema:
Brokule podijeliti na cvijetiće i ubaciti u kipuću, malo posoljenu vodu te ih kuhati 10 minuta.(
Za to vrijeme na tavi tostirajte lješnjake i sameljite ih.
Peršin operite, osušite i nasjeckajte.
Brokulu ispasirajte vilicom, dodajte lješnjake, parmezan, peršin, protisnuti češnjak, maslinovo ulje te sol i papar po ukusu pa sve dobro sjedinite.
Pesto stavite u staklenu teglicu, pokapajte s par kapi maslinovog ulja i čuvajte u hladnjaku.
Pesto je savršen :)
Dobar tek!
Mica Kuharica
cool, skroz zanimljivo zvuči. inače, baš volim kruh od pira. :)
OdgovoriIzbriši