petak, 14. lipnja 2013.

Pitajte Grumpy Čke (epizoda druga)

Prošli smo put svojim odgovorima pomogle Neudanoj i Maji, a gotovo odmah po objavljivanju prve epizode naše nove rubrike, dobile smo još nekoliko pitanja. Kao što smo već rekle - uvijek smo spremne pomoći, pa smo tako odmah prionule smišljanju savjeta za najnovija pitanja koja smo dobile.

Drage Grumpy Čke!!!
Ja se zovem Anica i pišem vam iz jednog malog Slavonskog sela. Imam 18 godina i neradim iako sam završila školu za cvjećarku u Osijeku. Nedavno sam vani vidjela jednog slatkog dećka ali mu se nisam usudila prići jel je uvijek bio sa nekom curom u društvu. Nekidan sam vidjela da je označen na jednoj slici od kluba di sam ga viđala pa sam mu poslala zahtijev za prijateljstvo i brzo mi ga je potvrdio. Na statusu mu piše da je slobodan pa sam odlučila da krenem u akciju i nisam znala šta ću pa sam ukucala u google i izbacio mi je vaš blog i savjete od Zverke. Imam i 300 prijatelja i puno linkova i slika ali još nismo prićali. Tjela sam nešto više saznati o njemu s profila ali on nema puno slika ni linkova pa nisam mogla. Al nešto me na njegovom profilu jako šokiralo i sad neznam dali je on dobar za mene. On je član stranice U ime svake obitelji što se meni nesviđa jel mislim da to za što se oni boru nije dobro jel da je Bog htjeo tako ne bih stvorio Adama i Evu što kaže Crkva u koju ja idem svake nedjelje i u kojoj pjevam u zboru za Blagdane. Još gore je bilo što sam shvatila da je član SDP-a i da su mu se sviđali članci protiv HDZea (u kojem smo ja i moja cijela obitelj) koji je prava stranka a ne ti jugokomunisti koji ni nevole ništa naše Hrvatsko. On je meni i dalje jako zgodan čak me malo posjeća na mog najdražeg pjevača Thompsona ali bojim se šta bi mi tata rekao. Dali da odustanem od njega ili da mu se javim i pokušam ga vratiti na pravi put???!!!

Molim vas da mi odgovorite jer nemogu nikog drugog pitati jel se bojim da bi mi se prijatelji rugali što mi se neko takav sviđa!!!

Anica slavonska kraljica




Mica Kuharica: Draga Anice, drago mi je da si nam se javila iako me tvoja priča uistinu rastužila.
Ne tuguj, sve će biti dobro!

                                                                                                         Izvor

Mislim da ti je svojim izgledom našeg heroja Thompsona potpuno pomutio zdrav razum jer vidim da ne možeš racionalno razmišljati. Razmisli, koji zdravi Hrvat, katolik s tijelom našeg zemaljskog Boga Thompsona bi bio član SDP-a i još javno lajkao ove bogohulne stranice koje rade o glavu budućnosti naše djece?! Žao mi je što ti to moram reći, ali tvoja simpatija je gej tj. homoseksualac i to one najgore vrste, on se ne skriva i ne srami toga!
Naravno, upravo zato što on svoju bolest ne skriva, to isključuje i onu najmanju nadu da te oženi jednog dana i da živite sretno, a to što bi on radio s dečkima dok tebe nema nije važno, bitno je da selo ne sazna, da ste vi u zajednici muškaraca i žene, i da on zapravo voli tebe a ne te dečke glatko izbrijanih prsa.
Ali taj film draga Anice nećeš gledati. :(
Ipak, vidim da si ti djevojka s pravim vrijednostima i da ćeš jednoga dana biti  dobra žena. Moj savjet ti je da ga zaboraviš, idi u Crkvu i ispovjedaj grešne misli, zatim idi na duhovnu obnovu kod vlč. Zlatka Sudca, angažiraj se u mjesnom stranačkom odboru, otvori fejsbuk stranicu na kojoj ćeš prokazivati mjesne homosekualce (njega prvog, naravno), učini nešto za svoju zajednicu i sebe!
Ustani, obriši suze i samo hrabro, naša Hrvatska je puna svojih heteroseksualnih, katoličkih, hadezovskih sinova čije gaće možeš ponosno prati!
Samo hrabro, Čke su uz tebe!


3.14 Čić: Anice, svaka prava žena u stanju je izvesti muškarca na pravi put. Predlažem ti za početak da mu kroz šalu predložiš da se učlani u mladež HDZ-a. Ako kategorički odbije, nek te to ne obeshrabri. Ako valjaš, a po ovome što si napisala činiš mi se valjalom, ti ćeš ga uspjeti preobratiti. Plus je što sliči tvom omiljenom pjevaču. Ajmo realno, nitko se nikad u nikoga nije zagledao jer mu je dobra duša, a ti si sretnica jer o Thompsonu nećeš samo maštati, već uz malo dopisivanja imat ćeš njegovog dvojnika u krevetu.
Što se tiče posla, ne sekiraj se. Školu si završila i ti si svoje obavila. Sad ti samo preostaje pošteno se udati. Možda imaš samo osamnaest, ali vjeruj mi, godine lete. Nećeš se ni okrenuti, a već ćeš biti stara cura. Dakle, moraš zgrabiti svaku priliku koja ti se nudi. Sad kad si pročitala savjete, nemoj puno misliti - pravac na facebook čet i oslobodi tog mladića okova modernog društva.

Meow: Ja sam oduvijek tvrdila da prava žena može vratiti svog muškarca na pravi put, kao što je rekla i 3.14 Čić. Činiš mi se kao pristala djevojka, na ponos našoj čistoj krvi i dugoj tradiciji. Ono što me brine je što si ti jako mlada, a on je jako zaglibio. S druge strane, on je također mlad, pa možda ipak ima šanse za njega.
Anice draga, to ti je sve krivo ovo moderno, pokvareno društvo. Više ne znaš tko s kime spava, mladi rade sveti bračni čin van braka iz zabave, umjesto da rade na natalitetu i tamo okolo paradiraju s nekim dečkima i curama koji se ljube s istim spolom, tamo neki dugokosi mladići i djevojke pokazuju rogove prstima i plaze jezik na neke sotonističke stihove one odvratne metal glazbe, plače mi se kad vidim kako se ponašaju. Svi su oni otišli na krivi put.


Nadam se samo da tvoja simpatija nije već dala svoj posebni cvijet nekoj kurvačetini, umjesto da se čuva. To prvo provjeri. Ako je i dalje čist, još ima nade za njega i nastavi dalje sa svojim planom. Na početku se pravi da se slažeš s njime, lajkaj mu statuse, potvrdi sve što govori, dok se ne zaljubi u tebe. Kad se zaljubi, već će sve biti lakše. Skuhaj mu za prvih mjesec dana veze nešto fino, jer ljubav ide kroz želudac, uz večeru tiho pusti glazbu njegovog dvojnika i nježno ga poljubi. Slobodno mu ponudi i pravu domaću slavonsku rakiju. Kad popije, a pazi da ta večera bude za vrijeme tvojih plodnih ženskih dana, polezi ga i ponudi mu svoj posebni cvijet. Neće moći odoljeti.


Znam da nije u redu raditi te stvari prije braka, ali ovo je važna borba i sigurna sam da će ti biti oprošteno. Pročitaj savjete o začeću, učini sve kako treba i vjerojatno ćeš začeti. Tada neće imati izbora nego da te oženi. Kolike su poštene i pristale djevojke imale svadbu s čedom u trbuhu, nije to nikakav problem, glavno da dobiješ svog muškarca. Ako te neće željeti oženiti, odi njegovim roditeljima, to će sigurno pomoći. Ionako nema nikakve vajde od fakulteta, to je samo gubljenje vremena. Preselite se kod tvojih roditelja i kada svaki dan bude slušao vaša uvjerenja, kada bude s vama išao na skupove HDZ-a, pomalo će upiti poštene vrijednosti i postati pravi čo'ek, kakvog si i željela. Samo budi uporna i lukava Anice. Možeš ti to!


Zverka: Anice, uzalud mu predivan izgled našeg anđela i najvećeg domoljuba Marka Perkovića, kad ima krive vrijednosti. On vjeruje da je Bog stvorio Adama i Stevu, a ne Adama i Evu. Uz to je i komunjara. Želiš li podariti dijete takvoj osobi? U kakvom bi ono groznom okruženju odrastalo? Ima puno mladića među mladeži HDZ-a koji su pravi za tebe. Napravi pitu i odi na susret pa ćeš se ugodno iznenaditi.


Bok cure,

Prošli sam vikend napokon postala gospođa. Svaka žena sanja o svom vjenčanju od malih nogu pa tako i ja. Planirala sam vjenčanje godinu i po i sve je trebalo biti savršeno. Ali nikako nije ispalo kako je trebalo ispast. Šta se dogodilo? Ovako kako prvo, moja šogorica i kuma muževog brata su došle na svadbu obučene u bijelo! Da dobro ste pročitale, bijelo! Svi znaju da na svadbi samo mlada može nositi bijelo, nisam znala da im to moram reći. Sad imam hrpu slika na kojima se ne vidi ko je mlada jer sve tri nosimo bijelo. Drugo, ta ista vještica od šogorice, koja me ni inače ne podnosi je dovela na svadbu svoja derišta. Kad je bio od mog muža i mene prvi ples, ona je poslala ta svoja derišta na podij s nama i oni su nam ukrali ples. Svi su pokazivali njih i govorili kako su slatki a ja od muke nisam ni mogla plesati uvježbani ples s mužom što smo platili i vježbali dva mjeseca i meni uopće nisu bili tako slatki kad su nam ukrali prvi ples. Umijesto super snimke koja je trebala biti uspomena za cjeli život sada imam snimku na kojem ta derišta plešu i povlače me za haljinu! Da sve bude još gore, konobari su nam ukrali janjetine i nije bilo dosta za naše goste. Cjelo sam vrijeme slala majku u kuhinju da provjeri da je sve ok, a ipak su uspjeli ukrasti. Sreća pa je bilo odojka nešto, pa su neki gosti pojeli to. Šogorica je jela janjetinu.

Sad mene zanima kako da spasim snimku prvog plesa i slike gdje su šogorica i kuma, da li da nešto kažem šogorici i da li da tražim restoran da mi vrate novac za tu ukradenu janjetinu? Neznam kako ću to dokazati al znam da su ju sigurno ukrali!

Hvala unaprijed.

Petra



Mica Kuharica: Sramotno, ne znam kako te nije sram se javiti s ovakvim problemom, kad je jasno da si sama sve zakuhala i da si ti jedini krivac za sve!
Prvo, planirala si svadbu samo 1.5 godinu?!!! Halooooo?! Svaka pristojna svadba se planira minimalno 2 godine!
Ovo ti govorim kao udana i ostvarena žena koja je imala svadbu tako da me tvoja neozbiljnost još više pogodila!
Drugo, dopustila si da se šogorica i kuma muževog brata pojave u bijelom (još ako su zgodne, ajme tugo moja), a to si vrlo lako mogla izbjeći da si ih uzela za djeveruše i sašila im haljine od kombinacije žuto-plavog satena!
Treće, ovo za djecu nemam komentara, kakav propust,još mi samo reci da si dječurliji platila i stolice! Ja sam taj problem riješila jer sam zabranila dovođenje djece i starijih osoba od 60 godina na svadbu (ti starci fakat loše izgledaju na fotkama i kvare ih), ali neugodno me iznenadila jedna zvanica koja se neočekivano pojavila s djetetom koje je srećom bilo uglavnom u dječjim kolicima ali je nažalost dopadljivog izgleda pa su ga fotografi non-stop fotkali, ali to sam riješila tako da sam spalila slike od malog, tebi predlažem isto!
Četvrto, ovo s janjetinom, kakva majka, kakvi bakarači, ti si trebala nadgledati, kao i ja, svakih 20 minuta kuhinju i šank! Ja sam zahvaljujući tome jutro nakon svadbe doma odvezla 7 plastičnih kutija janjetine i prasetine pa ih zamrznula, tako da smo prasetinu imali za Božić, a janjetinu za Uskrs! Vrlo neodgovorno od tebe, takve važne stvari se ne prepuštaju nikome!
Ne znam kako si mogla biti tako neozbiljna, ali znam da ti sada ne vrijedi plakati već spasiti što se spasiti da, znači sve, ali SVE fotke s djecom spali, fotografe zatraži da na snimkama toj dječurliji namontiraju glave golubova pa će izgledati kao mali svadbeni plešući golubovi, s šogoricom i kumom muževog brata prekini sve odnose,a restoranu zaprijeti da vam vrate ostatke janjetine (i torte) jer u protivnom ćeš ih prijaviti za trovanje salmonelom.
I da, kad to sve središ, skoncentriraj se na to da pokažeš svekrvi i muževoj rodbini gdje im je mjesto, da nam ne bi poslije slala pisma kako ti svekrva za ručak spremila pileće zabatke iako dobro zna da ti jedeš samo prsa i kako sina tj. muža ti zove svaka 3 tjedna.
Pamet u glavu!

3.14 Čić: Draga Petra, ti si loša mlada. Pretpostavljam da si datum udaje znala dobre dvije godine unaprijed. Zašto si uopće dozvolila djevojkama mogućnost da se pojave u bijelom?! Da si se pošteno pripremila, znala bi da kategorički moraš zabraniti svim uzvanicama da dođu u svijetlim bojama. Također, trebala si na pozivnicu napisati da roditelji s djecom moraju tu svoju djecu držati pod kontrolom i da maksimalno jedno dijete smije doći po paru. Sad kad je šteta počinjena, zapiši koliko si dobila od šogorice u kuverti. Nadam se da je pokrila i za sebe i svu tu dječurliju koja su ti ukrala ples. Možeš im vratiti kad im djeca budu imala pričest ili krizmu. Pojavi se u istoj odjeći kao i šogorica pa nek se ne zna na njihovim fotografijama 'ko je mater.

Slike će se teško spasiti, ali još ima vremena. Poznavajući svatovske fotografe, na svoj album ćeš čekati jedno mjesec, mjesec i po', što ti daje sasvim dovoljno vremena da narediš fotografu cropanje svih slika na kojima se pojavljuju te bestidnice u bijelom. Sreća imaš dovoljno drugih fotografija za popuniti album. Ako si barem osrednjeg fotografa uzela, zasigurno je uslikao tvoj buket, vjenčano prstenje, kumu koja ti steže korzet i popravlja šminku iz stopedeset uglova... Te sve fotografije nek zamijene ove sa kojih se lažne mlade ne daju izrezati. (Pod lažne mlade ne mislim na prave lažne mlade, koje si nadam se imala. Ali kad vidim koliko si nepažljiva, možda si i na tu tradiciju zaboravila).

Janjetinu uvijek ukradu, ali sreća u nesreći je što ti nisu uspjeli maznuti i nepopijeni Jaeger. Žali se šefu šale i ne popuštaj dok ti ne snizi račun za barem 20%.

Idući put, pamet u glavu!

Meow: Jao, jao, jao! Bože Petra, pa ti si sve krivo napravila. Kao prvo, prekratko si planirala, kao drugo, zanemarila si tako važne detalje poput toga da djeca nemaju što raditi na svadbi, barem ne bez nadzora u svakom trenutku (ona djeca koja nisu histerična i željna toga da budu u centru pažnje), da moraš svima naglasiti da bijela boja haljine ne dolazi u obzir, slanja doma drznica koje se ogluše na taj zahtjev (to je ipak tvoj dan i ti si najvažnija) ili slanja istih u kuhinju da paze na hranu i piće. Sama si kriva, to su opće poznate stvari, pitam se kakva ćeš tek supruga biti ako si tako zaribala vaš prvi dan bračnog života.

Ništa, sad samo možeš pokušati popraviti štetu. Zamoli fotografa da fotošopira slike i stavi umjesto šogorice i kume muževog brata neki lijepi cvjetni aranžman ili elegantni bijeli kip. Drugi put će razmisliti prije nego još nekome upropaste vjenčanje! Svakako traži vlasnika restorana da ti vrati dio novaca, nisi ti dobila kuverte pune novaca da bi njih hranila, ne znam zbilja kako su se uopće usudili! Što se tiče videa, bojim se da tu ne možeš puno napraviti. Ako tvoj fotograf nije vješt u editiranju videa, iskoristi povrat novaca za janjetinu i traži restoran da ti da pola sata gratis u restoranu da ti i muž ponovno otplešete prvi ples i to snimite ili za te novce angažiraj nekog iskusnijeg fotografa da editira video i umetne bijele golubice i leptire umjesto malih derišta. Ovaj mi se fotograf čini prilično dobar:







Za kraj - nadam se da ti nećeš biti tako egoistična i voditi svoju djecu drugim ljudima na vjenčanje, odjevena u bijelu haljinu, to se jednostavno ne radi. Da je to u redu, ne bi postojale dadilje i baka servis.

Zverka: U šoku sam! Ne mogu vjerovati! Neka fotograf obradi slike u fotošopu i na njihovo mjesto ubaci grlicu ili stalak sa cvijećem. Bit će im žao što su se pojavile u bijelom, zlobnice jedne. Što se djece tiče - trebala si napomenuti da ne želiš djecu u svatovima. Žalosno i nevjerojatno, ali neki ljudi zaista nemaju kulture pa djecu vode na svadbu. I da, definitivno traži restoran da ti vrati novac za janjetinu. 

 
Ako imate neko pitanje za nas, naš inbox čeka. Javite nam se na e-mail: grumpycke (at) gmail(točka)com ili u naš Facebook inbox. :)

- Vaše Mica Kuharica, 3.14 Čić, Meow i Zverka -


Broj komentara: 7:

  1. Aj sad, cross your hearts hope to die, recite mi da niste same napisale ova pitanja? Please, recite da jeste... Prvo me posebno taklo. Odmah mi je potaklo gag refleks, zaokružujući tako temu prvog gifa. Fu*king shit, koja smo mi crna rupa.

    OdgovoriIzbriši
  2. bole me oči od onoga što sam morala istrpjeti....ove ženske koje su napisale pisma pišu 'priĆali', 'cjelo' i 'neznam'...aaaaa ženske, pa niste muškarci....naučite gramatiku, molim vas. možda vam sve ide pogrešno zato što ne znate pisati? #wink inače, jasno je da je ista osoba pisala ova pisma, budući da su gramatičke pogreške iste, a prestrašne da bi ih dvoje različitih ljudi učinilo....

    OdgovoriIzbriši
  3. Ovo sam baš ja htjela napisati ali otvorit šta Lažnu rubriku piši mi pismo ili kako bi se to sad već trebalo zvat. Stvarno ste mi bile duhovite i zanimljive ali je ovo sad baš bezveze. Prvo pismo je kao da smo u saboru i svađaju se sdp i hdz u čijem slučaju ste vi stale na stranu sdp i još k tome sad su cure iz slavonije (koja je kao neka prijestolnica hdz) bez neke visoke škole koje idu u crkvu glupe? Ovo drugo neću ni komentirati taj problem mi je ne znam za ok ili teen ili slični časopis. Ali gore od samih pitanja su vaši odgovori. Zašto svi ali baš svi moraju u sve upletat glupu politiku? Ovo neizravno vrijeđanje ljudi koji su opredijeljeni za nešto što vi niste i misle drugačije nego vi je jadno. Ali inače ste super :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam da je teško povjerovati, ali ovo prvo pismo nam je stvarno stiglo i to od Slavonke, a sad zove li se ona Anica ili ne i je li sve izmislila otom-potom.
      Ovo je zajebancija. Uostalom jedna od nas je čistokrvna Slavonka i živi u Slavoniji, tako da mi uistinu nemamo razloga zajebavati ljude iz tog kraja.

      Iskreno, ovo nije svrstavanje uz SDP, (a boga mi ni HDZ), jer meni se i jedni i drugi gade. I nemamo ništa protiv ljudi koji idu u crkvu. Ovo pismo je preneseno u cijelosti takvo kakvo je stiglo.

      Ovo drugo je stvarni problem većine udavača (ma koliko to teško bilo povjerovati). Mi naime strasno čitamo podforum Vjenčanja na forum.hr-u jer je izvor neviđenog treša. Tamo žene raspravljaju koliko perlica zakeljiti na pozivnice, kako zabraniti drugim ženama da se pojave u bijelom, kako im djeca kvare svatove jer im ukradu prvi ples i kako roditelji te djece nisu normalni jer ih uopće vode na vjenčanje, kako ih potkradaju konobari u restoranima, koliko je tko dao, kako ih živcira kad ih čestitari ljube jer im se kvari šminka, kako on mora odabrati odijelo koje paše uz njenu haljinu i kravatu koja je boje njenog buketa i takva sranja.

      Eto, toliko od mene. Jao koliki sam odgovor nadrobila, to je bit će zato što uglavnom ostale grampiz odgovaraju na komentare.

      -3,14159265359

      Izbriši
  4. Ermmmm koje vrijeđanje, koje politike, koji falusi? Pa cijeli blog je zezancija (ajd, recepti i recenzije na stranu) i ne shvaćam kako netko može ovako sarkastičan, zabavan i zajebantski post shvatiti kao uvredu. Oba pisma (bila originalna ili prava, iskreno mi puca za tim dok god vas je zabavno čitati) su stereotipi zaostalog 'rvackog mentaliteta koji se tu sprda (kao što i treba). Drugo pitanje mi je urnebesno i draže, od bijele boje do janjetine, ne znam gdje sam se više roflala. :D Problemi prvog svijeta. Samo naprijed cure, the durr is with you. <3

    OdgovoriIzbriši
  5. Ja sam umrla od smijeha na ovo, totalno se vidi da je zafrkancija, ali savjeti su WIN! :D Ovo mi je uljepsalo dan :D

    OdgovoriIzbriši
  6. Anica slavonska kraljica16. lipnja 2013. u 11:16

    Cure moje hvala vam na savijetima Bog vas blagoslovio!!! Uvjek ste dobro došle kod mene na kolinje! A vi koje mislite da sam glupa , neznam pisat i nepostojim sramite se!!!

    OdgovoriIzbriši