petak, 27. prosinca 2013.

Sasvim osobno by Meow: "Mojoj mami"

Ljubav je ono što me pokreće u većini mojih postupaka u životu. Ipak, u mom životu postoji jedna posebna ljubav koja se ne može mjeriti s bilo kojom drugom. To je ljubav prema mojoj mami. Moja mama objektivno nije savršena. Moja mama nije osoba koja nikada nije pogriješila. Moja mama nije osoba koja je uvijek raspoložena i koja nikada nema loš dan. Ipak, moja je mama meni savršena i ne bih je nikada mijenjala. Moja je mama najvažnija osoba u mom životu i jedina osoba kojoj mogu zahvaliti što sam osoba koja jesam. 



Nitko ne zna koliko ga dana čeka na ovom svijetu i upravo stoga već danas treba reći ljudima koji su nam važni koliko nam znače i koliko ih volimo, koliki su trag ostavili u našem životu. Da, nije lako. Nije uvijek zgodan trenutak. Bez obzira na to, nađite vremena, nađite snage, nemojte se oslanjati na ono da se neke stvari podrazumijevaju. Da, podrazumijevaju se, ali lijepo ih je nekada i čuti. S nekim drugim važnim osobama previše sam "podrazumijevala" i sada ih više nema. I ne mogu im reći sve što mi je u mislima i srcu. I žao mi je.


Lako je pisati o pjesmama, filmovima, tračevima i sličnim stvarima. Teško je na papir ili, u ovom slučaju na blog, staviti dio sebe. Usprkos tome, ipak to radim i nadam se da će vas potaknuti da i vi danas ili sutra slijedite moj primjer i učinite to isto.

Mama, ovo je za tebe...

Jednog dana u kasno proljeće, saznala si da u sebi nosiš novi život. Toliko ti je toga u tom trenu prošlo kroz glavu - sreća, strepnja, zbunjenost...Pitala si se jesi li dorasla brizi za jedno novo biće, da ga odgojiš i brineš se za njega dok ne odraste i krene u samostalan život. Imala si 20 godina, išla si na težak fakultet i pokušala si pomiriti ta dva aspekta svog života s brakom te odnosom s prijateljima i obitelji, a onda si dobila odgovornost veću od svih dotadašnjih. Odlučila si hrabro krenuti u to, iako nisi ni slutila što te sve čeka. Krenula si hrabro, jer ti si takva - uvijek si hrabra, sposobna i daješ cijelu sebe, što god radila.

Narednih više od 9 mjeseci (nije mi se žurilo, pa sam tako ovaj svijet upoznala čak 21 dan nakon termina), pratila si kako u tebi raste novi život. Čekala si u bolnici da me napokon upoznaš i sredinom ožujka, došao je taj dan. Ja sam tada još bila u svijetu duša i birala svoju mamu, kao i tijelo u koje ću ući. Znala sam da nam neće uvijek biti lako, da ćemo proći kroz brojne teškoće, ali znala sam i da me nitko ne bi mogao voljeti kao ti, da smo stvorene jedna za drugu. Izabrala sam te, mama. Izabrala sam te zbog tvog velikog srca, zbog tvoje hrabrosti, ali i zbog tvojih tužnih očiju i tuge u srcu, jer sam ti htjela donijeti malo sunca i veselja u život. 



Kada sam prvi put pogledala u tvoje oči, znala sam da sam dobro izabrala i da. Iako je prošlo puno godina do trenutka kada sam te mogla nazvati prijateljicom, iako smo prošle i puno teških trenutaka u kojima se nismo najbolje razumjele, znala sam da me nitko neće voljeti kao ti i da nikome neće biti stalo do mene kao tebi.

Prošlo je puno godina. Naučila si me da hodam, da govorim, da se brinem za sebe. Najvažnije - naučila si me da volim, naučila si me da i ja nešto vrijedim i da nema granica kamo mogu poći ako nešto poželim. Naučila si me da me moj rod ne ograničava, već da mi nudi jednu drugu perspektivu, nježniju, ali i snažniju. 

Toliko si puta strepila za mene i oprosti mi za sve one trenutke kada bih te ražalostila neopreznim izjavama, svojim nepromišljenim postupcima i kada ti nisam pokazala koliko mi značiš. Toliko si mi toga pružila i to ću uvijek pamtiti.

Ti si moja najbolja prijateljica, moja potpora, moj oslonac i bez tebe, mama, ja ne bih bila to što jesam i ne bih postigla ništa. Mama, život je kratak i želim da znaš koliko mi značiš, koliko te volim. I nikad nemoj zaboraviti da sam te izabrala i da ponovno mogu birati, opet bih izabrala tebe.



Jeste li vi ikada rekli vašoj mami ili nekoj drugoj važnoj osobi u vašem životu koliko vam znači? Ako niste, hoćete li? Što biste vi poručili vašoj mami? Čekam vaše komentare.

Sasvim osobno...

- Vaša Meow - 

Broj komentara: 9:

  1. Joj kako si me sad raznezila. Sad moram da zovem mamu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jesi li nazvala mamu? Drago mi je da sam te uspjela raznježiti :) :*

      Meow

      Izbriši
  2. Predivno,iskreno,nježno i iz srca,..zasuzile su mi oći dok sam čitala,..<3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, drago mi je da ti se svidjelo! :) <3 Mama je vidjela post, pa mi je javila da se rasplakala čitajući ga.

      Meow

      Izbriši
  3. svaka čast na ovome, prekrasno :*

    OdgovoriIzbriši
  4. Odgovori
    1. Hvala :) Kakve suze, samo poticaj na to da učiniš isto s nekim tko ti puno znači. :*

      Izbriši