ponedjeljak, 6. svibnja 2013.

Everybody hurts, sometimes...

Nekad jednostavno ne ide sve kako bi trebalo. Nekad se jednostavno složi bol na bol i tuga na tugu. Tko ne dobro poznaje, zna da sam iskusila boli i tuge i više nego dovoljno. Tko me ne poznaje dobro i vidi samo ono izvanjsko, misli kako mi je krasno i kako nema potrebe da se uzrujavam oko ičega.

Kako sam starija, sve si manje dopuštam žaljenje i plakanje, pokušavam okrenuti život na sunčanu stranu, koliko mi to moja osobnost sklona dramatiziranju i tome da budem drama queen dopušta, no nekad jednostavno treba isplakati svoju porciju suza, kontemplirati nad onim što ti se dogodilo, ustati s poda, otresti prašinu prošlosti koja te drži na dnu i krenuti dalje.



Iako ovaj blog doživljavam kao svoj, naš, još uvijek nisam spremna podijeliti ono najintimnije o sebi, odnosno ući u detalje svega što mi se kroz život dogodilo. Kao da bi to ikome pružilo utjehu? U trenutku dok ovo pišem kiša pada, hladno je, nedjelja je i nema posla, užurbanosti i distrakcija koje dolaze s time i inače mi ne daju da razmislim o svemu. Svi mi imamo takve dane. Svi mi ponekad patimo. Nemojte dopustiti da netko omalovažava vašu bol i uspoređuje je s tuđom. Nismo isti i ne bole sve stvari sve ljude jednako. Imate pravo biti žalosni i povrijeđeni, bez obzira na to da li je to što vam se dogodilo i zbog čega ste žalosni objektivno "kraj svijeta" ili ne. Imate pravo na to. Ako nitko ne sluša, pa...ja sam tu...


Kako mi je glazba veoma važna u životu, često liječim tugu i loše raspoloženje upravo pjesmom. Stoga sam odlučila podijeliti neke od svojih najdražih pjesama za ovakve dane. Možda vas upravo neka od tih pjesama potakne na razmišljanje, možda potakne katarzu kroz suze, a možda vas i oraspoloži. Tko zna. Da ne duljim dalje s riječim i uvodom, pustit ću glazbu da govori umjesto mene. Poslušajte riječi, poslušajte glazbu.

Držite se. Niste sami čak ni kada osjećate da jeste. Zora rađa novi dan, a njime možda i novi početak za vas, tko zna...?

R.E.M. - EVERYBODY HURTS



DEATH CAB FOR CUTIE - I WILL FOLLOW YOU INTO THE DARK


PLUMB - CUT


FLORENCE + THE MACHINE - NEVER LET ME GO


DEATH CAB FOR CUTIE - SOMEDAY YOU WILL BE LOVED


OPĆA OPASNOST - JEDNOM KAD NOĆ



KATE BUSH - RUNNING UP THAT HILL


U2 - MOMENT OF SURRENDER


LAUFER - MOJA VODA


U2 - STARING AT THE SUN


RADIOHEAD - CREEP


SKUNK ANANSIE - BRAZEN (WEEP)


PLACEBO - BLIND


MAZZY STAR - FADE INTO YOU


DIXIE CHICKS - NOT READY TO MAKE NICE


REBEKKA KARIJORD - THE NOBLE ART OF LETTING GO



I za kraj, nekoliko pjesama koje puštam kad se želim oraspoložiti...

NINA SIMONE - FEELING GOOD


TEXAS - I'LL SEE IT THROUGH
 

THE SCRIPT - THE MAN WHO CAN'T BE MOVED


TALLEST MAN ON EARTH - THE DREAMER

FOREIGNER - I WANT TO KNOW WHAT LOVE IS


PINK - TRY


SIMPLE MINDS - ALIVE AND KICKING


BRUNO MARS - LOCKED OUT OF HEAVEN



Kako vi liječite tugu? Ako to radite glazbom, što slušate? Kako su vam se svidjele ove pjesme?

- Meow -

Broj komentara: 8:

  1. odličan post!jako lijepo napisan uvod. kada sam tužna najviše volim čitati,raditi nešto kreativno i slušati neku veselu glazbu i plesati - tuga me većinom brzo prođe :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Puno hvala na pohvali. :) Tako i ja, krenem s ovim tužnijima i mirnijima, odžalujem svoje i onda pustim red ovih veselih, plešem po kući i onda sam bolje, spremna za nove izazove. ;)

    Meow

    OdgovoriIzbriši
  3. Baš lipo i iskreno... <3
    Ja kad sam tužna, obavezno moram prvo isplakat svoje jade. Volim glazbu jer mi je glazba praktički dio života (pjevala, svirala, a većina prijatelja su mi glazbenici), ali kad sam tužna, onda odaberem jednu pjesmu (neku koja mi taj moment može slikovito okarakterizirat) i udri na ripit 2321313165416541631321 puta. I tako otkad znam za sebe (odnosno, otkad postoje CD-ovi)! I kad isplačem svoje, pustim par buntovnih da me malo podignu, a nakon bunta krene red veselih. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. <3

      Vidim da imamo sličan ritual. :)

      Mislim da ništa ne može oraspoložiti kao glazba i ona posebna, baš za taj trenutak pogođena pjesma. Ako imaš neku dobru za podijeliti, bit će mi drago poslušati. ;)

      Meow

      Izbriši
    2. Hahaha da, da! :D
      Pošto sam iz Splita, a živim u Zagrebu, kad me nostalgija vuče, slušam pismu koja nema veze sa Splitom, ali mene jednostavno flešira i totalno osjetim miris svog grada. Linda Lane od Azre - i kao što možeš primjetit, stvarno nema veze s mojim gradom, al uvik je slušam.
      Onda, kad se radi o buntovnim pjesmama, opet je Azra - Gluperde lutaju daleko, Gomila nesklada i još nekoliko njih.
      Kad mi nedostaje ekipa iz klape (ja sam klapska pivačica), onda najčešće slušam klapu Maestral i pismu Sinoć kad sklopih oči (ta je pjesma inače autobiografska, čovik koji je napisao, morao je iz Dubrovnika otić u Ameriku, pa se ja suosjećam s njim jer ponekad je za mene Split udaljen od Zagreba kao Amerika).
      Kad se moram motivirat, onda opet upada Štulić - Uradi nešto i Princeza - Slađana&Topić! :D
      Kad gledam u daljinu onda slušam Daleku Obalu (najčešće album Mrlje),
      kad sam sretna, volim slušat Đavole (kad sam imala 5 godina, bila sam zaljubljena u Nenu Belana)... Uh, ovo je javno priznanje! ;)
      Kad mi je teško i kad mislim da mi je svit okrenija leđa, onda (u glavi) zasvira I got you babe - Sonny&Cher (bajdvej, ovo mi je prvi ples bio na vjenčanju)...
      A za podizanje, zadnjih par godina mi je Šizika od Idola! ;) Jedino nemam crvenu kosu!
      U najdubljim i najnesretnijim zaljubljenostima, pratila me pisma od Čorbe - Gde si u ovom glupom hotelu (i ne, moje ljubavi nisu imale veze s hotelima, samo je tekst nekako bio prigodan).
      Ma ja zapravo imam za svaki osjećaj po nekoliko (desetaka) pisama, a osjećaja imam mali miljon i mogla bih pisat čitave storije o osjećajima, al već sam i sad prekardašila ovaj komentar. :D
      I moram samo još spomenuti (za mene) najljepšu ljubavnu pjesmu svih vremena: Tonka reci cvrčak koju je napisao pokojni Momčilo Popadić svojoj ženi Tonki, a pivali su je i Fosili i Oliver i Luky (i ja kad sam u autu i vozim).
      Ovih "par" mi je trenutno palo napamet, možda da pišem sutra, vjerojatno bi bilo drugačije. ;)

      Izbriši
  4. Ovih dana proživljavam prekid s dečkom i mislim da mi prijateljice stvarno pomažu al nema do pjesme koaj će vas skroz opisati - vaše osjećaje, stanje, razmišljanje. Ovih dana slušam od Pink Idont believe you, te Someone like you od Adele, među ostalima...Bude lakše kad se isplačeš...
    Vanillasunshinesky

    OdgovoriIzbriši
  5. Rebekka Karijord i Placebo lijece sve :)

    OdgovoriIzbriši
  6. kad me puknu tuge i crnjaci udarama samo stvari koje dižu, ni u ludilu nikakve laganice jer me ubiju još više ;)

    OdgovoriIzbriši