srijeda, 15. svibnja 2013.

Jurosong tutausndendtrtin, frst semifajnl

U ovom postu neću baš hvaliti sudionike prvog polufinala, jer je većina bila najblaže rečeno katastrofalna, ali možete pročitati "kratki" sažetak onoga što se moglo vidjeti na pozornici u Malmou. Naime, ja pobožno pratim Eurosong svake godine. To je moj trash guilty pleasure i zato vas ovaj tjedan očekuju čak 3 Eurosong posta.


Za početak, dvorana je stvarno prekrasna - jedna od ljepših dvorana u kojima se odvija(la) ova manifestacija kiča, učvršćivanja dobrosusjedskih odnosa, čudnovatih naprava na stejdžu i dikoje pjesme. Loreen se opet drži grbavo. Ne, stvarno, ta žena je konstantno zgurena, je l' ima grbu, šta joj je?! Ova djeca s njom nisu baš koordinirana, za kaznu treba sve organizatore natjerati da tjedan dana u komadu gledaju komunističke sletove pa nek vide kako se to radi.

A sad redom - "pjesme":

01. austrija AUSTRIJA: Natália Kelly – “Shine
Dosadna i nepamtljiva. Ovako obučena može u školu ili na kavu poslije škole.

02. estonija ESTONIJA: Birgit Õigemeel – “Et uus saaks alguse
Zanimljiva k'o lani Nina Badrić. Može eventualno u Disneyev crtić.

03. slovenia SLOVENIJA: Hannah – “Straight into Love
Prvi pravi trash večeri. Boytronic bi plesačima pozavidio na pokretima. Pjevačicin glas je standardno eurosongski loš. 

04. croatia HRVATSKA: Klapa s mora – “Mižerja
O, baš nam je super ovaj leptir. Sviđaju mi se šahovnica mrlje. Kad se ne miču djeluju k'o spomenici, kad se i zeru pomaknu djeluju upitne spolne orijentacije. Sreća u nesreći - ove godine me bar nije vrlo sram naših predstavnika.

05. danska DANSKA: Emmelie de Forest – “Only Teardrops
Meketava šaptačica. Spoj Loreen i Shakire. Glazbu kao da joj je napisao Željko Joksimović, predmnijevam joj mnoštvo balkanskih glasova. Idu mi na živce ove silne konfete i frcajuće iskre - ne bi da je već pobijedila.

06. rusija RUSIJA: Dina Garipova – “What If
I ova može u Disneyev crtić, čak više od Estonke. Već čuto milijun puta. Ne volim ovakve mir-u-svijetu pjesme.

07. ukrajina UKRAJINA: Zlata Ognevich – “Gravity
Ukrajinci su jedna od onih zemalja koja se redovno pobrine za trash elemente Eurosonga. Pjevačicu je na pozornicu donio čovjek od 240 centimetara (u visinu, naravno). Šteta što nije otresla iz naručja  da bolje spozna o čemu pjeva. 

08. nizozemska NIZOZEMSKA: Anouk – “Birds
Ova ptica nije umrla pjevajući, već je na muku svekolikog gledateljstva svoje odtulila do kraja. Je l' ova pjesma ima više od dva tona?! Highlight ove tri preduge minute - imaju najdeblju bekvokalisticu u povijesti ovog natjecanja. 

09. CrnaGora CRNA GORA: Who See & Nina Žižić – “Igranka
Yesssssssssssssssss!!! Super, super trash. Oni su moji favoriti. Reperi u astronautskim odjelima i žena terminator. Ovo je smješnije i od lanjskih Austrijanaca sa plesačicama oko šipki čije guzice svjetle u mraku.

10. litva LITVA: Andrius Pojavis – “Something
Robert Pattinson frizura na 30ineštogodišnjaku baš i ne obećava. Dosadno k'o Tvajlajt. Ne svjetlucaju, ali imaju efekte spotova iz 80ih. Malo treša i jedan ton više od nizozemske ne spašavaju ovu pjesmu.

11. bjelorusija BJELORUSIJA: Alyona Lanskaya – “Solayoh
Bjelorusi su zakon. Jedna od najtreši jurosong zemalja. Pjesma je na tradicionalno lošem engleskom. Malo baca na narodnjak. Mislim da će od Ciprana dobiti mnoštvo glasova s obzirom da Grčka nije u istom polufinalu.

12. moldova MOLDOVA: Aliona Moon – “O mie
Super haljina i trovremenski taft. Trash efekti na visini zadatka. Veselim se što ću ju vidjeti opet u finalu.

13. irska IRSKA: Ryan Dolan – “Only Love Survives
Koje smeće od pjesme. Fale mi Jedward. Svirači/plesači su polugoli i trash - oni mogu u finale, ali ovaj meketavac počupanih obrva ne.

14. cipar CIPAR: Despina Olympiou – “An me thimase
Fala Bogu, napokon pjesma na grčkom. Već mi je bilo iz godine u godinu mučno od njihovog lošeg engleskog. Dosadnjikava, ali bolja od ostalih dosadnih iz prvog polufinala, Despina barem zna pjevati. Ima super haljinu, ali džaba joj kad nema susjeda u ovom polufinalu.

15. belgija BELGIJA: Roberto Bellarosa – “Love Kills
Tko ga šiša? Al' stvarno. Njegovom frizeru treba doživotno zabraniti približavanje škarama. Mogao bi posuditi pincetu od irskog predstavnika. Pjesma, bezveze valjda - previše sam dekoncentrirana njegovom čudnom glavom.

16. serbia_srbija SRBIJA: Moje 3 – “Ljubav je svuda
E moje tri... Trash pjesmu večeri su vam ipak maznuli Crnogorci. Nisam sigurna što je bila inspiracija ovoj odjeći. Ivica i Marica? Medvjedići dobrog srca? Cirkus?

Eto, to bi ukratko bilo to. Naravno da sam razočarana pjesmama koje su ušle u finale - sve smeće, a nema ni poštenog trasha. Tužno je to. Nadam se da će druga polufinalna večer ponuditi nešto slušno.

Što vi mislite? Tko je po vama trebao ući u finale? Volite li i vi ovaj eurovizijski trash? :D

Do četvrtka, vaša
3.14

 

 

1 komentar:

  1. Eurovizijski trash je zakooon! Velika šteta kaj smo sinoć imali premalo trasha, a previše dosade. Ipak, najtrash momenti su mi Crnogorci (jednostavno epic!), bjeloruska koreografija i kostimi Moje3. Strašno!
    Jedva čekam drugu polufinalnu večer! <3

    OdgovoriIzbriši