subota, 24. siječnja 2015.

MAC Russian Red vs MAC Ruby Woo

Već par godina, otkako sam postala pravi make-up hrčak, škicam MAC proizvode, ali sam nekako uvijek bila škrta dati 100+ kuna za neki komad šminke, a ovo je ipak malo skuplji brend (u Europi, u SAD-u je jeftinije). Na kraju se to moje make-up hoardanje svelo na hrpu šminke, od čega uglavnom koristim par proizvoda dok se ostalih sjetim ponekad ili nikad. I manifestiralo se tako da moj jadni muž sada, protiv svoje volje, zna što je blendanje, kako se nanosi puder, kako se konturira lice, koja je razlika između mat i retro mat formule ruža, što je tekući ruž i kako se koristi uvijač trepavica.


Kad sam počela planirati vjenčanje u pin-up stilu, odmah sam znala da želim imati retro, crvenu nijansu ruža i tu je počelo novo ludilo. Ja, koja sam uvijek mislila da mi ne stoje crveni ruževi, odjednom sam poludjela za istima.


Nakupovala sam hrpu mat tekućih ruževa, no prava se ljubav rodila na sam dan vjenčanja, kad je vizažistica na moje usne nanijela MAC Ruby Woo. Već ste mogli vidjeti kako mi stoji u postu s fotkama s mog vjenčanja (KLIK), no ne mogu ne posvetiti mu poseban post. Naravno da je morao biti moj. Uskoro je u mojim rukama bila predivna, zahtjevna Ruby, savršene boje, posebnog finiša i teksture koja me dovodi do ludila. Iako nakon sat-dva imam osjećaj na usnama kao da sam prešla pustinju bez vode, ali svejedno sam ludo zaljubljena u ovu divnu nijansu.


Kad sam čula da se otvara MAC u Zagrebu, skvičala sam od sreće kao vjeverica na speedu i odbrojavala dane. Naravno da sam već prvi dan bila tamo i nisam izašla praznih ruku. Moja Ruby sada ima društvo, jednog sexy Rusa, MAC Russian Red. Stoga sam odlučila natipkati usporednu recenziju dok se Ruby kao prava tetkica duri tamo u stalku za ruževe jer više nije jedini MAC ruž u mojoj kolekciji. Što ću ti ja, draga? Mogla si ipak biti malo manje mat.

Također, mala digresija. Ovo je prva ozbiljnija recenzija ruževa koju radim i ljudi moji - ja sam tek nakon cropanja fotki skužila da imam brčiće. Dala sam sve od sebe da ne izgledam kao hipster s trodnevnom bradicom, no nemojte zamjeriti ako sam propustila koju dlačicu, s obzirom na to da vidim da je ovih dana popularno po blogovima pisati blogericama da imaju dlakave ruke kao Chewbacca, brkove kao Tom Selleck aka Magnum i čelo masno k'o tepsija. Ako netko ipak dobije poriv da mi napiše takav komentar, molim da u isti priloži svoju needitiranu fotku. Tekjuverimač. :)


lijevo: Russian red, desno: Ruby Woo

RUSSIAN RED




Količina: 3 grama
Cijena: 151,90 kn (MAC dućan u Preobraženskoj, Zagreb), dio redovne ponude
Finish: Mat
Miris: Vanilija (standard za MAC-ove ruževe), blagi miris koji brzo nestane
Pakiranje: Čvrsto, kvalitetno, neće se otvoriti u torbici, elegantno i nimalo krhko
Nijansa: Nisam vična opisivanju nijansi kao druge kolegice blogerice, ali rekla bih da je ovo jedna lijepa, tamna, crvena nijansa (hello Captain Obvious!) s plavim podtonom, zahvaljujući čemu zubi nemaju žućkastu nijansu kao s nekim crvenim ruževima narančastog podtona. Mislim da najbolje pristaje curama neutralnog i žutog podtona i da cure izrazito rozog podtona možda neće biti najsretnije s time kako im stoji.





MOJ DOJAM

Obožavam ovaj ruž! Tekstura je puno ugodnija od Ruby Woo - lakše ga je nanijeti, može se nanijeti i direktno iz pakiranja bez problema. Olovka za usne je dobrodošla, pogotovo ako nemate mirnu ruku i ako niste precizni, ali nije neophodna. Ja osobno koristim olovku i to Look By Bipa u nijansi 8 cherry i jako sam zadovoljna njome. Preporučujem ipak lagani piling i balzam prije nanošenja (pričekati da se balzam upije). Istu olovku koristim i za Ruby Woo. Sigurna sam da ću ga često koristiti - kako po danu, tako i navečer i neće biti pretjeran niti u jednoj prigodi zbog svoje divne i elegantne nijanse. Lagano je sjajan, ali nemojte da vas to zbuni - ima sve prednosti mat ruževa. Uživo je ipak malo tamniji nego na fotografijama.

Usne bez ičega


Blic, unutra


Bez blica, unutra

Bez blica, unutra




RUBY WOO




Količina: 3 grama
Cijena: 151,90 kn (MAC dućan u Preobraženskoj, Zagreb), dio redovne ponude. 
Finish: Retro mat
Miris: Vanilija (standard za MAC-ove ruževe), blagi miris koji brzo nestane
Pakiranje: Čvrsto, kvalitetno, neće se otvoriti u torbici, elegantno i nimalo krhko
Nijansa: Divna tamno crvena nijansa s plavim podtonom, zahvaljujući čemu zubi nemaju žućkastu nijansu kao s nekim crvenim ruževima narančastog podtona. Pod određenim osvjetljenjem čak djeluje neonski crveno. Za razliku od Rusa, mislim da bi Ruby odgovarao svim podtonovima kože. Primijetila sam da ne ispada ista nijansa na svim usnama, vjerojatno ovisi o načinu nanošenja i prirodnoj boji usana.

Usne bez ičega

Blic, unutra

Bez blica, pod lampom, unutra


Bez blica unutra

Bez blica, vani


MOJ DOJAM

Ovaj je ruž ipak moja prva ljubav i namjeravam ga ponovno kupiti nakon što ga potrošim! Tekstura je manje ugodna od Russian - teže ga je nanijeti, pogotovo direktno iz pakiranja, što ne bih savjetovala. Preporučujem korištenje olovke za usne. Ono što je obavezno za ovaj ruž je da usne budu u savršenom stanju prije nanošenja. Treba najprije napraviti lagani piling usana (ja koristim Lush Popcorn lip scrub) i nanijeti balzam, ali ne preporučujem stavljanje direktno na balzam jer nijansa neće biti tako lijepa i nema šanse da ga ravnomjerno nanesete. Pričekajte da se balzam upije (ja koristim La Roche Posay Cicaplast). Nosim ga u svim prilikama i uvijek dobivam komplimente za njega, ali nažalost ne svaki dan jer mi poprilično isušuje usne. :( Ipak, Ruby, sve ti opraštam, družit ćemo se i dalje!


PRESUDA


Ruby i Rus su dosta slični (moram priznati da skoro više ni sama ne znam na fotkama koji je koji jer je Ruby iz nekog razloga ispao na fotkama sjajniji i svjetliji nego inače), ali razlike su ipak vidljive. Uvjerite se i sami.

desno Russian Red, lijevo Ruby Woo


Bez blica - lijevo Ruby Woo, desno Russian Red 

S blicem -  lijevo Ruby Woo, desno Russian Red 
(RW i RR napisano Look by Bipa olovkom u nijansi 8 cherry) 



gornja usna Ruby Woo (inače je više baršunasto mat), donja usna Russian Red



- Rus je mrvicu tamniji, dok je Ruby gotovo neon crveni.
- Rus je malo sjajniji, iako definitivno mat, Ruby ima takozvani retro mat finiš i puno je više mat (ako to ima smisla).
- I Rus i Ruby su izrazito postojani - slabo se preslikavaju (ni blizu kao ruževi kremaste teksture i satin finiša), možete popiti kavu ili sok, možete pojesti, što ja znam, Corny ili male slance, možete zapaliti cigaretu, a oni će i dalje biti na usnama. Sorry, ali burek ipak neće izdržati, suzdržite se ako želite biti lijepe s crvenim ružem i izbjeći Joker efekt.


- Nakon par sati nošenja, Ruby će se početi ljuštiti i neće biti ugodna na usnama, Popravak će biti težak, ako ne i nemoguć.
- Rus se po tom pitanju bolje drži. Jučer je na mojim usnama izdržao čak 8 sati - intenzitet boje se smanjio, ali ravnomjerno, tako da je izgledalo ok. Pritom se nije ljuštio.

- Svjesna sam da različito izgledaju pod različitim osvjetljenje, s blicom i bez blica, ali zbilja ih je teško uslikati unutra (vani pada kiša i to nije bilo moguće) + zbilja izgledaju različito pod različitim osvjetljenjem.

TREBAJU LI VAM OBA RUŽA?

Ja bih rekla - da! No, imajte na umu da ja nisam normalna kad su u pitanju crveni ruževi (mom mužu svi izgledaju isto, ali se pravi da kuži razliku). Držite se onog: "Prije kupovine upitajte za savjet svoj liječnika ili ljekarnika." Ili svoj novčanik. Mamu. Prijateljicu. Susjedu s 3. kata. Perem ruke od eventualnog duplog troška nastalog nakon ove recenzije.



Imate li već Ruby ili Russian? Možda oba? Ako ne, planirate li ih kupiti i koji? 

- Meow - 




Broj komentara: 8:

  1. Oba su mi divna, divna! Možda bi Russian Red ipak bio moj prvi izbor, čini mi se mrvicu živahniji. I da, odoh sada na post o vjenčanju :DD Nekako sam ga uspjela zaobići!

    OdgovoriIzbriši
  2. Baš sam jučer kupila prvi MAC ruž i to je bio Ruby Woo :) slažem se, mislim da on stoji svima i ne može se s njim pogriješiti :) Russian Red je slijedeći na redu :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Stvarno su oba prekrasna i ja se iskreno ne mogu odlučiti koji mi je lijepši. :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja neću tako skoro nosom poviriti u MAC, neću tamo ni ići bez love. Dobro, hoću, lažem!!! I nemaš brčiće. Ali da, kad tako nešto fotkaš stvarno svaka mana izađe na vidjelo koja inače nije vidljiva, ali ovo je kao pod povećalom. Ahahhaha kad bi uz svaki hejt komentar išla needitirana fotka te osobe mislim da bismo se svi dobro nasmijali :D

    OdgovoriIzbriši
  5. sve je to ok, i shvaćam da je u pitanju usporedba, no možda si trebala ipak malo pričekati sa usporedbom jer jedan dan nošenja "rusa" nije dovoljan, možda se situacija promijeni.

    OdgovoriIzbriši
  6. Također, ljubav na prvi pogled u Ruby woo... Nosim ga stalno!!!

    OdgovoriIzbriši
  7. Ljuban na prvi pogled.. Ruby Woo.. Nosim ga stalno!!!

    OdgovoriIzbriši