subota, 1. veljače 2014.

Lidija Bačić - nova kraljica estrade i naših srdaca

Ne možemo vam opisati naše oduševljenje kada smo otkrile lik i djelo ove predivne, talentirane žene. Ta ljepota, taj stil, te savršeno fotošopirane fotografije koje dijeli sa svojim fanovima, te predivne i duboke pjesme. Nakon slušanja Lidijinih pjesama, Balašević je daleka prošlost. Grumpy Čke su pronašle svoju kraljicu - Lidiju. Zasjenila je i zbacila s trona čak i našu dosadašnju kraljicu - Đurđu iz "Ljubav je na selu".


Zašto volimo Lidiju i tekstove njezinih predivnih pjesama, otkrijte u nastavku uz Meowinu analizu njenih najvećih hitova...


"VOZAČKA DOZVOLA"


On me voli
sve mi pusti, sve mi da
bez dileme ja sam ljubav njegova
ali jedno, jedno ne da nikako
ne da mi da vozim njegov auto

Jer mi žene kao nije to za nas
nauka je spustit ručnu, dodat gas
ne moze se svako primit upravljača
za to za vas tu je mjesto suvozača

Lidija je doista prava ŽMK odnosno žena-majka-kraljica! Ne samo da je zgodna, nego zna i gdje je ženama mjesto. Nisu za žene tako komplicirane radnje poput vožnje auta, svatko zna da nam multitasking, koordinacija i snalaženje u prostoru nisu jača strana. Osim ako je taj prostor kuhinja. Zato je u autu za nas rezervirano isključivo suvozačko mjesto. Ili zadnje sjedište, ako našeg muškarca "zasvrbi".

Hajde dragi daj mi jedan đir
samo malo, stvarno nisi fer
jesam žensko, al' ne znači da
da ne vozim kao Schumacher
eins, zwei, drei, vier

Iako je Lidija prava ŽMK, ona se ipak bori za ženska prava, a osim toga - odlično barata i stranim jezicima i pojmovima iz opće kulture. Impresionirana sam! Kada bi nosila poliester na plus 40, kao Đurđa, mislim da bih definitivno zasluženo mogla odnijeti titulu savršene žene.

Ref.
Al' ako mi ne daš
ne dam ni ja tebi
ni ja tebi
ne dam ni ja tebi

Pitat ćeš ti mene
bit će, e da ne bi
e da ne bi
bit će e da ne bi

Al' ako mi ne das
ne dam ni ja tebi
ni ja tebi
ne dam ni ja tebi

Pa se lijepo onda ti
bez mene, šta
ti bez mene (šta)
ti bez mene vozi

Ne'ko viče, ko ti dade vozačku
dok ja šminku popravljam na križanju
a ta tvoja makina mi stoji baš
ne plaši se neće biti bang, boom, crash

Ref. 2x

'Ko ti volan dade u ruke

Tako je, dame moje, naučite nešto od Lidije. Ako vam frajer ne želi udovoljiti i dati ono što želite, e pa nemojte ni vi njemu. Jest da pi*ka nije sapun da se troši, ali niste je ni na cesti našle da je dajete džabe. Kompromis i poštovanje su temelj svake veze my ass! S obzirom da nam jedino leži rađanje, kuhanje, bivanje lijepima i davanje pipice, moramo se tim adutima i poslužiti te ih trampiti da bismo dobile što želimo. Zašto bi frajer kupio cijelu kravu ako može dobiti mlijeko džabe?


"VISKI"



Dođe meni neki lik s bocom viskija
viskija, viskija, viski, viski, viskija
pa me pita da l' bi ja, s njim se napila
napila, napila, da l' bi s njim se napila

Ako ti nisam zgodan, ništa ne brini
nakon pola litre bit ću zgodniji
ajme meni što me snađe
di baš takav mene nađe
di baš takav mene pronađe, ej

Vjekoslava i Tonči, naučite nešto od Lidije. Možete si dupe obrisati s vašim rimama u stilu sutra-jutra, danas-za nas, cikla-nikla, cvijet-svijet. Ne razumijem zašto se uopće mučite kad svi cijenjeni tekstopisci znaju da se riječi najbolje rimuju same sa sobom. Dakle viskija s viskija, napila s napila. Ako baš želite poludjeti i praviti se važni, možete rimovati nekoliko varijacija glagola s istom bazom, pa tako napisati nešto u stilu....hm, ne znam...snađe-nađe-pronađe.

Ref.
Svi bi meni da ulete, da ulete tako lako
ale ale ale, ali ne ide to tako
svi bi meni da ulete, da ulete na brzaka
nitko više ne zna prići curi na finjaka
aaa, ale ale ale
aaa, ale ale ale

Amateri! Neće valjda ŽMK poput Lidije pasti na tako jeftine ulete i neki jeftini viski. Mogli ste uletjeti sa šampanjcem ili ključevima makine (naučismo već da voli trampu), ipak naša Lidija vrijedi više od jeftinog viskija i brlje.

Dođe meni neki lik s bocom rakije
rakije, rakije, neke brlje najgore
pa me pita da l' bi ja, da se napijem
napijem, napijem, ajde da se napijem

Ref. 2x

Tužna istina svih usidjelica koje se nisu udale i rodile prije 25. - svi dobri frajeri u klubu pokupe mlade i utegnute cure čiji jajnici još proizvode jajašca dobro kao Milka čokoladu. Nama otpisanima, čak i ako izgledamo dobro poput Lidije, tamo negdje oko 2 ujutro ne preostaje ništa osim da se od muke napijemo neke grozne brlje i pokupimo ono što se nudi, a nikada se ne nudi ništa pristojno.


I za kraj, još nekoliko savršeno produciranih i fotošopiranih fotki naše drage Lidije.


...jer ništa ne kaže "majčina ljubav" kao sise na izvol'te, ogoljeni trbuh s piercingom, fotošop efekt "dodaj 10 godina" na licu i šarene perlice.


...jer zašto bi platila profesionalnu obradu fotografije kad može skinuti besplatnu trial verziju fotošopa i zaigrati se u fotošopu i paintu?


I za kraj, fan mail:




Jeste li već čuli za ovo magično biće neosporivog talenta? Koja vam je njena pjesma najdraža? Slažete li se da je ona definitivno nova kraljica estrade?

- Meow - 

Broj komentara: 10:

  1. Placem hahahahaha stvarno ima dubukoumne tekstove koji te poticu na razmišljanje jer je inace lidija doktor nauka

    OdgovoriIzbriši
  2. Ova vrijeđa moju inteligenciju...doslovno mi se smuči kad čujem nešto od toga...nažalost imam susjedu janjevku (a što ću kad je), i cijelo ljeto je puštala onu pjesmu o vožnji na najjače. Sama činjenica da si nisam prosvirala glavu govori o tome koliko sam jaka. mentalno.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ne, ja odbijam povjerovati da ovako nešto postoji, osim ako nije nekakav gadan crni humor! Prestrašno, Huljićevi su kamilica u usporedbi s ovom :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja se nekako i dalje nadam da je ovo zezancija, no bojim se da ipak nije. :/

      Izbriši
  4. meni je najjače to šta je ona krenila u "estradu" prije par godina s nekakvim pjesmicama primjerenim godištu i glasu Jasne Zlokić, ono, nekakve šansone za istarske festivale i sl. (ma znam Marka, momka koji joj je tada pisao tekstove, pa sam napola upućena) i onda odjednom flop - cajke! :D teško ruganje! :D
    očito se još uvik traži! pitam se šta je iduće?! :P pratit ću njenu karijeru preko vas!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma daj? Moram priznati da nisam išla tako daleko u početke njene karijere, ali sad moram poslušati. :D

      Meow

      Izbriši
  5. LOL, koji trash od fotografija, ona to ozbiljno objavljuje? plačem...

    OdgovoriIzbriši