srijeda, 5. veljače 2014.

Američka pita od banana-banana pie

Da biste uživali u krasnom kremastom zalogaju, ne treba vam puno vremena niti spretnosti, dovoljno je nekih 45minuta za pripremu i bar 2h hlađenja.
Potrebna vam je i velika samokontrola da izdržite ta 2h. Ajde, ajde  može i 1.5h.
I vaš je kolač gotov pa možete baciti jedan happy dance..


                                                                                                                Izvor


Ali OPREZ!

Kalorijska bomba je preblag izraz za ovaj kolač, ovo je više prokleti kalorijski meteor koji kad vas pogodi, treba vam dva dana posta i vraćanja u normalan život.
Ali vrijedi.
Stoga, dovoljna vam je jedna ili dvije kriške, inače..hm nisam vam bezveze stavila ovaj gif gore.

Nemojte reći da vas nisam upozorila.







Inače, podloga za ovu pitu bila bi standardna od prhkog tijesta, pa kao imate volje ispecite ju, meni je mrvicu pita bolja s takvom podlogom.
Prhko tijesto možete premazati sa dulche de leche, tj  slatkim karamel namazom, ja sam ovaj put u nedostatku istog koristila nutellu i čak mi više odgovara jer je manje slatka, koliko god to smiješno zvučalo :D



AMERIČKA PITA OD BANANA - BANANA PIE


Podloga:


220 gr petit buerre keksa (mljevenog)
100 gr otopljenog maslaca
1 žlica meda

Sve sastojke pomiješati, utisnuti u kalup za pite i staviti na par minuta u pećnicu (oko 5minuta) na 180 stupnjeva.
Ohladiti.

Krema od vanilije:


4 žumanjka
120 gr šećera
40 gr škrobnog brašna
1/2 litre mlijeka
1/2 štapića vanilije
200 ml slatkog vrhnja
Polovicu šećera pomiješati s škrobnim brašnom, žumanjcima i četvrtinom mlijeka.
Ostatak mlijeka staviti da zakuha s ostatkom šećera i štapićem vanilije.
Kad zakuha umiješati smjesu od žumanjaka, brašna i mijeka i miješajući kuhati na laganoj vatri dok se ne zgusne.

Ohlađenoj kremi dodati 200ml tučenog slatkog vrhnja te dobro izmiksati.
+
3-4 banane
sok 1 limuna
4-5 žlica nutelle
200 ml vrhnja za šlag
Nutellu zagrijati na laganoj vatri te premazati ju preko ohlađene podloge od keksa.
Banane narezati na kolutove te popkapati limunovim sokom, pa ih posložiti preko podloge premazane nutellom.
Na banane nanijeti kremu od vanilije, a na kremu istučeno slatko vrhnje.
Ohladiti i poslužiti.
Dobar tek!
Mica kuharica

1 komentar: