petak, 17. siječnja 2014.

Zverkine kronike, vol. 4

Kanye pretukao tinejdžera jer je uvrijedio Kim - LINK


Postoji li žena kojoj nije uzavrelo međunožje dok je čitala ovaj članak!? U glavi mi je svirala ona stara: "Meni treba čovjek, meni treba man, k'o od stijene da je odvaljen, da me čuva i da za me ratuje, k'o me dirne da mu zube razbije!"



Svima koji to dosad nisu učinili savjetujem da pogledaju epizodu South parka - Hobbit. (klik na link)




Jedna sasvim nova religija - Yeezianity - LINK 

Mislim da bi ova religija imala slične zapovijedi onima koje bi imala ona Zdravka Mamića da postoji (Mamianity?).




Josip Katalenić dobio paket - LINK 


Filozofsko-sociološki osvrt na članak

Međimurski slavuj dobio paket
Jutros je u svim medijima odjeknula vijest da je Josip Katalenić dobio paket. Mnogi su tu vijest ismijali i ocijenili dnom novinarstva. Vjerujem da je samo riječ o činjenici da nisu shvatili poruku autora. Naime, mislim da ovo nije običan paket kako se naizgled čini, već da je riječ o paketu pjesama koje mu je poslala Vjekoslava Huljić u nadi da će se ovaj slavuj ponovno vinuti u nebesa hrvatskog estradnog neba. Otići ću korak dalje i reći da bismo uskoro mogli očekivati duet Jelene Rozge i Josipa Katalenića (o bureku, recimo).

Nešto punašniji, ali i dalje krupnih plavih očiju, Josip Katalenić danas je prošetao rodnim Čakovcem
Ovo punašniji nagnalo me da pomislim da će pjesma spoemnutog dueta nositi naziv "Burek". Josip je izgradio karijeru na nježnoj plavoj naelektriziranoj talijanci (oni koji su redovito gledali Doru, znaju o čemu pišem) i vitkom tijelu te mislim da povratničku karijeru najavljuje u totalno drugačijem stilu. Punašniji - jer želi poslati poruku današnjoj mladeži kojoj je medijski nametnuta mršavost kao imperativ. Josip želi stati tome na kraj i promovirati zdrav, punašniji izgled. Burek i jogurt ujutro zamijenile su integralne kifle i jabuke. Vratimo se tradicionalnom doručku, šalje nam poruku Josip.
I dalje krupnih plavih očiju - simobolizira da je i dalje riječ o istoj osobi, o našem Jožici. Da, iako nekoliko dvadesetaka kilograma teži i dalje je to on - naš slavuj. Krupne plave oči također simboliziraju njegovu nježnost i duševnu dobrotu i neiskvarenost.
Rodni Čakovec - opet se vraćamo na tradicionalne vrijednosti. Da, mogao je imati uspješnu karijeru vani, ali ostao je u Hrvatskoj i time poručuje mladima da na napuštaju rodnu grudu zbog karijere.

Iako je njegova estradna karijera brzo završila, Katalenić i dalje privlači pozornost fotoreportera
Dokaz da je Josip prava zvijezda. Iako možda više ne niže hitove, nije zaboravljen. Koliko glazbenika se može time pohvaliti u vremenu kad instant zvjezdice nastaju i nestaju kao da ih nikada nije bilo? Rijetki, rekla bih, a Josip je među njima. Fotoreporteri su ovdje samo simbolika običnog prolaznika, koji opijen Josipovom karizmom mora zastati i uslikati tu pojavu.

Odjeven u trenirku i crnu kožnu jaknu, međimurski slavuj pokupio je paket s pošte te nastavio obavljati dnevne obaveze
Iako je kožna jakna postala modni imperativ, Josip je svjestan da se moda vraća i pokušava opet lansirati trend koji je bio popularan osamdesetih i devedestih, a to je nošenje kožnih jakni na trenirku. Također, riječ je o vraćanju korijenima i promoviranju udobnosti i besprijekornog stila. Dakle, spoj staroga i novoga - iste oči, isti glas, ali drugo "pakiranje". Novi i poboljšani Josip!



Tony Cetinski i Dubravka Dujak u Las Vegasu: Spremni za svadbu - LINK


Toni je još jednom pokazao da je nepopravljivi romantik. Čini mi se da je i Toni shvatio poruku Josipa Katalenića i zdravom, punašnijem izgledu.



- Zverka







4 komentara:

  1. katalenic dobio paket, ne vjerujem. i to jos vecernji pise. :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Dobila ste Liebster nagradu kod mene na blogu pa checkirajte <3

    OdgovoriIzbriši
  3. Ne razumijem,decko je podigao paket. i sad svi graktaju o tome,pa nije on vukao za rukav fotografa..sta bi trebao..vidi se koliko je drustvo primitivno i isfrustrirano,a ocito je zainteresirao novinara..i sta sad treba pljuvati po njemu,ljudi bavite se propalom drzavom i nezaposlenima,a ne sa deckom koji je za Boga miloga podigao paket. ocito tako velika vecina lijeci svoje frustracije..pljuje po Josipu..jadno!

    OdgovoriIzbriši