četvrtak, 23. travnja 2015.

King Julio prirodna pasta za zube - Smiroslava, bijela zubna pasta (+darivanje!)



Prije dvije godine Meow je objavila prvu recenziju King Julio prirodne paste za zub(klik), Royal Fresh (iliti zelena pasta za zube). Ovaj put smo isprobale njihov novi proizvod: Smiroslavu - bijelu varijantu prirodne paste za zube.

King Juliova Maja nam se javila i ponudila da isprobamo ovu pastu za zube, a u paketić je ubacila i jednu pastu za vas! Kako je osvojiti, saznajte na kraju posta. :)




Idemo prvo na osnove! :)


Opis paste na stranici King Julio: 

King Julio - potpuno prirodna pasta za zube! Smiroslava je naša bijela pasta više estetski raspoložena prema vašem umivaoniku! Sastoji se od bijele gline, krede, himalajske soli, biljnog glicerina, te spoja eteričnih ulja eukaliptusa, komorača i kadulje. Točno ono što Vaši zubi trebaju za ugodan i mirišljav početak dana!

Pakiranje, boja i tekstura proizvoda: Staklena teglica s metalnim čepom i preslatkom naljepnicom, te popisom sastojaka, koja sadrži 70 ml proizvoda. Proizvod je poluguste teksture, a možete ga koristiti veoma jednostavno - samo lagano umočite vrhove dlačica četkice u pastu i to je to!

Rok trajanja: Minimalno godinu dana.





Cijena: King Julio jako voli robnu razmjenu i nema točno određenu cijenu. Ako nemate ništa za razmjenu, preporučena je cijena 35 kuna. Naravno, možete dati i manje, ali i više, a ako naručujete poštom - imajte na umu i troškove poštarine.


Kako naručiti: Putem inboxa na Facebook stranici ili mailom: kingjulioherbarium (at) gmail.com


NAŠI DOJMOVI

MEOW


Najprije moram izraziti oduševljenje novom kutijicom za pastu - poludim kao cajka na "Lepi grome moj" kad vidim bilo što sa točkicama, a ovaj mi je dabar toliko sladak da dolazim u napast da nažicam King Julio plišanca jer me veseli gledati njegovu nasmiješenu facicu, čak više nego moje omiljene videe s mačkama koje govore i kozama i žabama koje urlaju (ozbiljno, pogledajte to).

Koristila sam i zavoljela njihovu zelenu pastu, ali sam ipak željno iščekivala malo blaži okus koji su najavili, a i boju koja je više prijateljski nastrojena prema mom umivaoniku jer je on nakon zelene izgledao kao da sam se u njemu pohrvala s Yodom. I evo ga - tadaaaaam! Tu je! 



Sa strepnjom i iščekivanjem sam umočila četkicu u novu pastu za zube jednakim žarom kojim grabim Nutellu u PMS-u. O da, to je to! Definitivno se bolje pjeni i čini mi se da je malo gušća, a ovaj novi okus je slatkast i sviđa mi se! Mislim da bi se svidio i klincima, a njihovi bi zubići definitivno bili zahvalni na ovoj super kombinaciji okusa i zdravlja u teglici. Meni bi bio mooožda još mrvicu bolji da je više mentolast jer volim taj osjećaj svježine, ali između toga i škripavo čistih zubi koje pruža Smiroslava ipak biram škripavo čiste zube - osjećaj koji nisam dobila s drugim pastama za zube.

Jedina zamjerka mi je pakiranje - usprkos tome što je preslatko, nisam sigurna koliko je higijenski umakanje četkice u teglicu, draže bi mi bilo pakiranje na istiskivanje, a i praktičnije, jer mi je inače četkica vlažna dok grabim pastu, pa ona nakon nekog vremena postane rjeđa.



Presuda - sigurno ću nastaviti koristiti Smiroslavu i gledati ovog slatkog dabrića (ozbiljno, počnite prodavati dabar plišance), ali se ipak neću odreći ni svog Extra Fresh Parodontaxa. Kombinirat ću ih i sigurna sam da će mi moji zubi biti zahvalni.



3.14Čić

Smiroslava je nova zubna pasta King Julija end aj lajk it.

Probala sam obje paste i ova mi definitivno više odgovara. Iako ja nisam nikakav stručnjak za kozmetiku (pa tako ni za onu prirodnu), zbog Meowine recenzije sam kupila prvih nekoliko zelenih pasti za probu. Mene je zanimalo hoće li mi se uopće svidjeti, a ostale su bile za dečka koji je dotad dugo tražio zubnu pastu bez fluora i kojem je King Julio bio fantastično otkriće.

Meni se osobno zelena pasta nije svidjela jer je za moj ukus bila pregorka i morala sam čistiti umivaonik nakon svakog korištenja pa sam odustala, ali dečku se svidjela pa smo nastavili kupovati radi njega.




Obje paste mirišu po mentolu (kako bi u mom svijetu svaka poštena pasta za zube i trebala mirisati), ali zelena ima ne samo gorči, već i glinastiji okus.

Bijela se bolje pjeni, puno ugodnijeg je okusa i čisti zube sasvim pristojno. S obzirom da nisam stručnjak na ovom polju, pastu sam (dok je postojala samo zelena varijanta) pokazala bliskim osobama koje su stomatolozi i njima se svidio sastav. Potvrdili su mi da je ovu zubnu pastu sasvim ok koristiti kao alternativu bilo kojoj razvikanoj, industrijskoj. Ako se pojedine kompanije reklamiraju sa sloganima tipa "preporučuje 4 od 5 stomatologa", ova se komotno može početi hvaliti s "preporučuje 2 od 2 stomatologa".


Dečko će kad potroši sve zalihe bijele ipak se vratiti zelenoj jer mu je ova preslatkasta, ali ja mislim da ću preći na bijelo. Živjela Smiroslava!



Sigurne smo da već razmišljate kako nabaviti vaš primjerak Smiroslave, stoga smo vam odlučile pokloniti jednu pastu za zube koju nam je dala draga Maja koja stvara ovo malo čudo u staklenoj bočici, kako bi je netko od vas mogao i isprobati.



PRAVILA

1. Biti fan naše Grumpy Čke Facebook stranice.

2. Biti fan King Julio Facebook stranice.

3. Podijelite fotografiju s objavom darivanja na vašem zidu (na Facebooku) s vidljivošću na "Public" tj. "Javno" + lajk na objavu, kako bi i vaše prijateljice i prijatelji saznali za darivanje i sudjelovali. Budite dobre prijateljice i prijatelji - dijelite! :)

4. Bilo bi nam drago da na blogu ili na Facebooku napišete zašto želite isprobati ovu pastu za zube i ako ste već isprobali zelenu King Julio pastu za zube ili neku drugu prirodnu pastu za zube - kako vam se svidjela? Ovaj korak, za razliku od prva 3, nije obavezan.

5. Jedna prijava po osobi, molimo! Šaljemo samo na adrese u Hrvatskoj.


Dakle, da sumiramo: like na našu FB stranicu, like na našu Facebook stranicu, "shareajte" našu objavu i ako želite - ostavite komentar. :)


Darivanje traje do 06.05.2015., do 23:59h, a dobitnicu ili dobitnika objavljujemo u najkraćem mogućem roku i šaljemo paketić odmah nakon što dobitnik ili dobitnica javi svoju adresu. :)

Dobitnika ili dobitnicu bira Random.org među svima koji su ispunili sve obavezne uvjete (like na obje stranice i share objave).

- Vaše Grumpy Čke - 

Broj komentara: 7:

  1. Kao stomatolog ne preporučujem ovu pastu i smatram da ne ispunjava sve kriterije koje zubna pasta treba imati, npr. fluoride itd.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tužno ako jesi jer stomatolog bi trebao biti informiran o štetnosti fluora. Čak i ako si diplomirao/la prije 20 godina.

      Izbriši
    2. fluor u pasti za zube nije štetan, baš naprotiv! osim ako si dijete od 15 kg i pojedeš cca 2 tube paste s fluorom odjednom. ali zamisli, zato postoje dječje paste i zato se na svaku piše napomena da je za djecu dovoljna količina graška i da ih treba nadzirati dok peru zube i paziti da pastu pljunu, a ne progutaju. nećeš im npr dati ni da se natankaju s pola litre zelenog čaja, da jedu pola kile sirovog špinata dnevno, da drmnu dve table čokolade odjednom itd.

      nevjerojatno je kako se prošire te sulude manije o kvazištetnosti nekih sastojaka. ne znam samo kako pored svih cjepiva, bolničkih poroda i medicinske skrbi općenito, teflonskih tava, fluora u zubnoj pasti i mineralnih ulja u kozmetici, dostupnih i najširim slojevima, čitav tzv. zapadni svijet živi u prosjeku 80 godina, za razliku od 40ak, koliko je živio prije 90 godina kad mu ta i brojna druga "zla" modernizacije nisu bila dostupna.

      i da, btw, ja nisam stomatolog iz gornjeg komentara i nemam ništa protiv "prirodnih" pasti -neka ih koristi koga to veseli, ali demoniziranje nekih sastojaka iz "konvencionalne" kozmetike (da ne počnem o medicini), pogotovo kad su za većinu ljudi korisni, glupo je, pokvareno i opasno.

      Izbriši
  2. Nisam isprobala ovu pastu za zube, ali želja mi je isprobati jer se u zadnje vrijeme sve više okrećem prirodnoj kozmetici :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja, osim što volim isprobavati nve proizvode koje još nisam, volim i prirodne i neobične proizvode poput ove paste i jako bi me razveselilo kad bih ju imala prilike probati. Uglavnom, kad nešto probam i svidi mi se , onda to najčešće i kupim. Baš sam nakon isprobavanja i kupila većinu proizvoda koje koristim. Odličan tekst, uživala sam čitajući, hvala na trudu i uloženom vremenu

    OdgovoriIzbriši
  4. kako mene sad zanima kakav je okus ove zelene :D iako bih odustala od igre jer sam sigurna tko će prati umivaonik.. :S :DD

    OdgovoriIzbriši