nedjelja, 19. listopada 2014.

Obrade koje volim

Većina pjesama je ipak najbolja u originalu, ali svako toliko naletim na neki super cover. Pokušala sam izbjegavati prepopularne obrade za koje svi ionako već znaju.

Pa stoga evo jedan laganini post koji se više sluša nego čita. :)

1. Joan Baez - Forever Young 

Pjesma je u originalu Dylanova, a Dylan je volio Joan i ona njega. A nitko ne radi obradu divno kao divna Joan. Srce mi je slomljeno što ne mogu večeras na njen koncert.



2. Libar - Bi' mogo da mogu

Libar ima još krasnih obrada. Ako vam se svidjela ova obrada poslušajte i njihovu metal-klapsku obradu pjesama Đele Jusića i Azrin klasik "Men' se dušo od tebe ne rastaje".



3. MO - Say you'll be there

Girl power! Ajde, ajde, svima su Spajsice guilty pleasure.



4. Eddie Vedder & Cat Power - Tonight you belong to me

Volim Eddiejeve originale i covere. Taj čovjek ima jedan od najboljih rock glasova ikad (ok grandž), ali mu krasno idu i neki drugi žanrovi. Poslušajte samo kako pjeva pjesmu napisanu prije 90ak godina! Mislim da bi on i Joan morali nešto snimiti skupa.


5. Darko Rundek - Otok

Ova pjesma je mashup dvije pjesme Harryja Belafontea + dodana je pjesma koju svi znate kao "Jabuke i trešnje" Ive Robića koja je zapravo obrada francuske pjesme. Obrada obradine obrade = Rundekception!


6. Ivo Robić - Buona sera

Jeste li znali da je Robić pjevao i na engleskom? Aha! I zvuči krasno. Mislim da su babe i didovi ponosni na moj glazbeni ukus. :D


7. I dreamed a dream (Gollumov glas)

I za kraj totalna zajebancija! Svaki put kad čujem ovo oplačem od smijeha!




Uživajte u ovoj krasnoj nedjelji!
Voli vas, 3,14

1 komentar:

  1. Nedavno sam otkrila Marty Casey: Hit me baby one more time u totalno rock/haunted verziji https://www.youtube.com/watch?v=o-nwhD_Vi90 Predobro!

    OdgovoriIzbriši