ponedjeljak, 22. srpnja 2013.

Kozmetički savjeti i trikovi


Evo nekih beauty i kozmetičkih trikova koje koristim.

- Mrlje od tamnih lakova na noktima najbolje je skinuti najlonkama i acetonom.

- Puknuti nokat "sredite" tako što uzmete malo ljepila za umjetne nokte (Essence ima posebno ljepilo za ovaj "problem") stavite na vrh štapića (čačkalice) i namažete preko mjesta gdje je pukao. Kad se osuši, po potrebi izrašpajte neravnine i nalakirajte nokat.

- Nipošto ne mućkajte lak prije mazanja jer se mućkanjem stvaraju mjehurići zraka zbog kojih lak mnogo brže "ide" sa nokta.

- Ako vam nokti požute uzmite četvrtinu limuna i njome istrljajte nokat. 

- Radi bržeg sušenja 20-ak minuta prije lakiranja stavite lak u hladnjak, a kada namažete nokte, stavite ih u posudu sa što hladnijom vodom na par minuta minuta. Na taj način se lak neće oštetiti. Ako ih stavite pod mlaz vode, to može uništiti lak.


- Bijela olovka za oči na unutarnjem kutku gornjeg i donjeg kapka otvara pogled.

- Ako se na kapku preslikala maskara treba pričekati da se osuši te kist koji je tvrđi umočiti u svijetlo sjenilo koje koristite kao bazu i jednostavno "prebrisati" grešku.

- Prije uvijanja trepavica uvijač zagrijte fenom na 10ak sekundi.


- Za meke i glatke usne napravite sljedeći postupak: usne nježno istrljajte čistom četkicom za zube. Nakon toga namažite debelim slojem kreme za lice i nakon 10 min višak pokupite maramicom i našminkajte.

- Transparentni ili lagano nijansirani puder u prahu sjajna je podloga za ruž. Četkicom ga nanesite poslije nanošenja ruža, a potom opet stavite sloj ruža. Umjesto pudera u prahu možete koristiti i mat rumenilo.

- Malo svijetlog sjenila ili sjajila na Kupidovom luku usana učinit će ih punijima.


- Ako nemate rumenilo koje odgovara nijansi ruža, njegovu ulogu može sasvim dobro odigrati ruž. Nanesete ga na prste i lagano razmažete po obrazima, a sve možete dodatno fiksirati transparentnim puderom za matiranje da bi postigli dugotrajniji učinak. 

- Da bi u potpunosti završili feniranje i oblikovanje frizure, naprskajte lak za kosu na četku i očešljajte se. Možete i na dlanove, a onda proći dlanovima korz kosu. Na taj način kosa neće biti kruta, a zadržat će sjaj i volumen. 

- Umjesto pjene za brijanje možete koristiti regenerator.



- Ako vas muče urasle dlačice, u gel za tuširanje stavite kukuruznu krupicu i napravite piling tijela.

- Nanesite vazelin na žuljeve i obujte čarape. Držite to preko noći. Ujutro kad ustanete primijetit ćete da su žuljevi omekšali.

- Mrljice na nogama prekrit ćete tako što pomiješate tekući puder (bolje neki jeftiniji) sa losionom za tijelo. Možete čak fiksirati lakom za kosu.

- Ako se odlučite na korištenje proizvoda za samotamnjenje, pomiješajte ih s malo losiona za tijelo (ili kreme za lice) da izbjegnete mrlje koje se znaju dogoditi prilikom korištenja spomenutih proizvoda. 




- Zverka















Nema komentara:

Objavi komentar