nedjelja, 24. svibnja 2015.

Sve što trebate znati o Eurosongu 2015.

Natjecanje koje je nemoguće objasniti svima koji nisu s ovog našeg kontinenta, sinoć je po 60. put održano. Hrvatska ne samo da je bojkotirala nesudjelovanjem, već nije niti prenosila ovogodišnju Evroviziju.
Da ne duljimo, (vječni intro):

1. Pobijedio je zgodni Šveđanin sa zgodnim spešl efektima


2. Voditeljice su bile totalno kul i nisu dozvoljele zviždanje ruskoj predstavnici. (Iako nakon njihovog upozorenja, publika je prestala zviždati, ali je zato s urlikom pozdravljala svaki švedski bod prednosti nad ruskim. Bilo je poprilično degutantno za gledati.)


3. Natjecala se i Australija. Jer eto.4. Jedna od najboljih pjesama večeri nije osvojila niti boda. 


5. Domaćini su opet poslali bradatog muškarca, ali ovaj više izgleda kao bivši muž Katy Perry pa ni on nije osvojio ni boda.

6. U finalu kronično je nedostajalo treša. Imali smo samo dva primjera koja su osvjetlala obraz ovogodišnjem natjecanju - Izrael i UK. Ovi drugi su imali relativno ok pjesmu, ali sa svom silom kiča na pozornici su ju ukakili. 7. Karte su bile nenormalno skupe, pa vaša grumpyčka nije mogla ići u Beč. (govorimo o ciframa između 500 i 600 eura za one jeftinije)

8. Svaki TV komentator je bolji od Aleksandra Kostadinova. Ja sam gledala slovenski prijenos i njihov je bio skroz super - naime, čovjek nije nepotrebno brbljao u trenutcima kad smo htjeli čuti što voditelji pričaju i nije pričao kroz početne taktove pjesama. Aco, Aco, uopće mi nisi falio.

I to je to. Ove godine bilo je skroz ok pjesama, tako da se isplati preslušati ih ako ste propustili sinoćnje finale.

Jeste li i vi gledali? Koja se vama pjesma najviše svidjela?

- 3,14

1 komentar:

  1. Gledala, nego šta! I duboko se razočarala, gotovo da preživljavam egzistencijalnu krizu. Pesme su bile bolno dosadne, uz Jermeniju sam uspela da pridremam. Gde su se dele Ruslane ovog kontinenta?! Apsolutno mi je najbolja bila Nemica, ne mogu da verujem da nije dobila ni bod. Jedino što je valjalo u sinoćnjem prenosu, bili su ironični komentari naše voditeljke, uvek se iznervira kad u toku glasanja ne vidi Srbiju na prva tri mesta i onda prestane da vodi računa šta priča. Super fun.

    OdgovoriIzbriši