srijeda, 14. svibnja 2014.

Proljetna torta sa jagodama, mascarpone sirom i bijelom čokoladom

I nakon dugo vremena ide jedan post, odnosno jedan recept.
Znam, zahrđala sam , ja u svemu kasnim i inače, ali sve na kraju dođe na svoje, pa tako i postovi, ne zamjerite, iskupljujem se jednom laganom i krasnom tortom i jednom svojom novom pjesmom.










ZAMISLI DA ME NEMA - Ana Mišković


 U meni se rodi i osta
 zastakljenih očiju tvoja sjena
 bez udova,
 bez glave,
 bez tijela,
 samo očiju živih
 ta tuga raskrunjena.
 Zamisli,
 samo zamisli da me nema.

 U meni postade i ostade
 sve tvoje,
 od tebe sam sačinjena,
 od tvoje ruke raspolovljena, izdijeljena.
 Zamisli,
 samo zamisli da me nema.
 Čuješ li kišu kako razvodnjava tu tugu od želja,
 to poniranje u pristanište svijesti o ljubavi koja nam se neda,
 moja kiša si u meni dok žeđam.
 Bježi,
 lagat ću te da me nema.
















Na svim fotografijama  je ista torta, koja osim što je jednostavna i brza za pripremu, također je podatna za različite načine ukrašavanja, sa svježim cvijećem, kandiranim cvijećem (ja sam kandirala maćuhice) , ticinom u obliku bazena za rođendan jednog malog plivača...

Moram se pohvaliti i da je recept za ovu tortu objavljen i u Super Mili , a koliko je torta jednostavna i ukusna, vidi se iz gore priloženih fotografija tj. koliko ju često radim, a to je... pa svaki tjedan :D
Idealna je za sve prilike, od torte uz nedjeljni ručak pa do rođendana i vjenčanja čak, kao što rekoh, prava proljetna torta, sezona jagoda je krenula, počastite se :)




Proljetna torta sa jagodama, mascarpone sirom i bijelom čokoladom


Sastojci :

BISKVIT

2 jaja
2 žlice šećera
3 žlice brašna
1 žlica vode

X 3


Jaja i šećer izmiksati u pjenastu smjesu, prosijati brašno i lagano umijesiti pjenjačom te na kraju dodati žlicu vode i još jednom promiješati.
biskvit peci u namaštenom i pobrašnjenom kalupu oko 15 minuta na 180 stupnjeva.
Postupak ponoviti još 3x kako bi dobili 3 biskvitne kore za tortu.


KREMA


350 gr mascarpone sira
250 ml slatkog vrhnja
250 gr bijele čokolade
2 vanilin šećera
700gr jagoda


Čokoladu otopiti na pari i ostaviti da se malo prohladi.
Za to vrijeme izraditi mascarpone, šećer i vrhnje za šlag u čvrstu i glatku kremu, te kada je krema skoro gotova, dodati otopljenu čokoladu i izmiksati kremu do kraja.

Kremu podijeliti na dva dijela, u veći dio, oko 3/4 kreme dodati jagode nasjeckane na komadice, te složiti tortu tako da se 2 biskvita premazu kremom s jagodama, a na treći tj. završni biskvit i ostatak torte nanijeti kremu bez jagoda i ukrasiti po želji.







Dobar tek!
Mica Kuharica



4 komentara:

  1. aaaaa kako divno! sve torte izgledaju super, a virujem da je i ukus genijalan - ne može se falit kod kombinacije jagode i bijele kreme! drago mi je na objavljenom članku, to je baš super, a i pjesma je super... ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Lenka hvala <3 da, torta je tako jednostavna i njezna, a krema fantasticna, kad nemam vremena, samo smiksam kremu koja je gotova za manje od 10minuta i posluzim sa voćem kao desert u čaši, tako je lagana!

      Izbriši