utorak, 5. studenoga 2013.

Kruh od pira s medom i pesto od brokule i lješnjaka

Danas samo jedan brzi i kratki post s receptima za jedan kruh i jedan pesto.
Kruh je od pira i s dodatkom malo meda, malo slatkast ali jako fin, a  pesto je od brokule, lješnjaka, parmezana i peršina.
Peršin možete zamijeniti s listićima svježeg bosiljka kako biste dobili još aromatičniji okus.



Jedna  glazbena za dobro jutro i dobar početak ovog kišnog utorka..









Kruh od pira i meda


Sastojci:

500 gr brašna od pira
250 ml vode
0,5 dcl maslinovog ulja
0,5 dcl meda
1 žličica soli
1 žličica suhog kvasca


Priprema:

Brašno pomiješati s soli i staviti u posudu.
U drugoj posudi pomiješati vodu s kvascem, malo promiješati i ostaviti na toplom da kvas naraste malo, a zatim kvas dodati u brašno, dodati maslinovo ulje i med i zamijesiti glatko i mekano tijesto.
Tijesto prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti na toplom mjestu da se diže, oko 1h.
Pećnicu zagrijati na 200 stupnjeva, kruh malo premjesiti, oblikovati štrucu i staviti peći  na 180 stupnjeva oko 40 minuta.



Pesto od brokule i lješnjaka

Sastojci:
300 gr brokule
30 gr lješnjaka
50 gr ribanog parmezana
1 češanj bijelog luka
1 mala vezica peršina
4 žlice maslinovog ulja
sol i papar

Priprema:

Brokule podijeliti na cvijetiće i ubaciti u kipuću, malo posoljenu vodu te ih kuhati 10 minuta.(
Za to vrijeme na tavi tostirajte lješnjake i sameljite ih.
Peršin operite, osušite i nasjeckajte.
Brokulu ispasirajte vilicom, dodajte lješnjake, parmezan, peršin, protisnuti češnjak, maslinovo ulje te sol i papar po ukusu pa sve dobro sjedinite.
Pesto stavite u staklenu teglicu, pokapajte s par kapi maslinovog ulja i čuvajte u hladnjaku.


Pesto je savršen :)









Dobar tek!
Mica Kuharica







 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1 komentar:

  1. cool, skroz zanimljivo zvuči. inače, baš volim kruh od pira. :)

    OdgovoriIzbriši