tag:blogger.com,1999:blog-8475463526945065936.post5781137901768092651..comments2024-01-27T13:37:06.975+01:00Comments on Grumpy Čke: Torta od šljivaGrumpy Čkehttp://www.blogger.com/profile/00629738979641948666noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-8475463526945065936.post-5621027416253034262013-09-06T21:08:40.915+02:002013-09-06T21:08:40.915+02:00Nemam ti nažalost još ništa od dostava za preporuč...Nemam ti nažalost još ništa od dostava za preporučit... Stvarno me sve razočaralo. Ne znam, očito se u Splitu bolje jede. Nego, sad mi pada napamet jedina okej pizza u Zagrebu koju sam jela je u pizzeriji Spizza na Jarunu. Ne znam u kojem dijelu grada živiš, ali oni ti dostavljaju na tom području. Prije sam živila na Srednjacima i znali smo naručivat njihovu pizzu, a sad kad sam u Centru, ne vrše mi dostavu. Baš planiram ovih dana do njih, zaželila se pizze. ;) Ali, ako nađem dobru dostavu, javim ti!<br />Eh da, sad se sjetih da sam prije godinu - skoro i dvije dok sam radila u Folnegovićevoj ulici znala naručivati iz restorana/konobe Libertas sa Savice i da mi je spiza bila odlična, prava domaća. Čak su i palačnke bile mekane, ka da mi ih je mater pravila. Eeeee kako sam se lipo sitila Libertasa... :D Samo znam da se malo duže čekala dostava, ali isplatilo se, hrana je super. <br />Al sam se raspisala... ;)Mama Šminkericahttps://www.blogger.com/profile/11823279885147473066noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8475463526945065936.post-38202362250249373272013-09-03T02:52:34.237+02:002013-09-03T02:52:34.237+02:00Aaa, pa gdje si se ti to nasla u B.Luci, mora da s...Aaa, pa gdje si se ti to nasla u B.Luci, mora da si potrefila neko totalno bljak mjesto i bas mi kao lokalcu zao da nisi dosla ne nesto reprezentativnije. :-) A imamo, nije da nemamo :-)<br />Inace bio je neki stomacni virus aktuelan, nema ko nije imao problema, sirilo se kao kuga gradom :-/<br />Kolac izgleda predobro, moram to isprobati, taman mi je pun frizider sljiva, njam njam Snowhttps://www.blogger.com/profile/12382580070673770013noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8475463526945065936.post-24958938128044139482013-09-02T20:41:42.049+02:002013-09-02T20:41:42.049+02:00Mislim da sam ja nešto zeznula u postavljanju slik...Mislim da sam ja nešto zeznula u postavljanju slika. Sad bi se trebale opet vidjeti. <br />Isprike i tebi i Mici. <br />-3,14 ČićGrumpy Čkehttps://www.blogger.com/profile/00629738979641948666noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8475463526945065936.post-54262478122142111902013-09-02T19:10:04.048+02:002013-09-02T19:10:04.048+02:00Mica, nisi u pravu. Nema Zagreb lošu dostavu hrane...Mica, nisi u pravu. Nema Zagreb lošu dostavu hrane jer 95% onoga što se u Zagrebu može naručiti dostavom nije hrana. :)<br /><br />Nego Mica zašto ja ne vidim niti jednu fotku, samo ovaj predivni spot. Pellaprathttps://www.blogger.com/profile/03620290804875857792noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8475463526945065936.post-36453927915199012722013-09-01T21:46:13.415+02:002013-09-01T21:46:13.415+02:00Haha Dz. I znam di je Bijeljina, tamo dodjem par...Haha Dz. I znam di je Bijeljina, tamo dodjem par puta godišnje, imam prijatelje u okolici, draga mi je Bijeljina jako ♥ a i jedan od najboljih šarana sam jela u Janji, na obali Drine, frisko upecanog, u nekoj improviziranoj birtiji uz rijeku, ali je bio divan..:)<br />Grumpy Čkehttps://www.blogger.com/profile/00629738979641948666noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8475463526945065936.post-38055339032428229882013-09-01T21:42:54.453+02:002013-09-01T21:42:54.453+02:00I ja isto, kad bih birala najdraži desert, definit...I ja isto, kad bih birala najdraži desert, definitivno bi bilo nesto u ovom stilu. I naravno, javi kako ti se dopalo :)<br />Grumpy Čkehttps://www.blogger.com/profile/00629738979641948666noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8475463526945065936.post-80374506032086231392013-09-01T21:40:15.487+02:002013-09-01T21:40:15.487+02:00Hvala Lenka na receptu, zvuči savršeno i definitiv...Hvala Lenka na receptu, zvuči savršeno i definitivno ću ga raditi ovih dana! Ja obožavam savijace s voćem , ali i crumble oD šljiva i jabuka i ostalog voća. Evo zbog tebe objavim ovih dana recept za crumble. Ako nisi ga do sada radila, oduševiti ćeš se, je4 je jednoatovan, brz, podoban za improvizacije i preukusan! E da, ako imaš kakvu iole okej dostavu za preporučiti, pliz, učini to :D<br /><br />Grumpy Čkehttps://www.blogger.com/profile/00629738979641948666noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8475463526945065936.post-67235373143552062082013-08-31T12:28:13.455+02:002013-08-31T12:28:13.455+02:00Prvo, drago mi je da uz mene postoji još jedna oso...Prvo, drago mi je da uz mene postoji još jedna osoba koja smatra da je ZG dostava totalno dno. Hvala ti šta nisam luda! ;) <br />Drugo, nevjerojatno, ali u zadnjih tjedan dana napravila sam tri (da TRI!) kolača sa šljivama. Prvi je bio čupava pita s prhkim tijestom (odličan), a drugi, kojeg sam morala napraviti dva puta jer me oborio s nogu je savijača od šljiva koja je nešto najubermegajednostavnije na svijetu. Evo ti recept, pa kad uhvatiš par minuta vremena za očistit šljive (ili višnje koje su isto predobre u ovoj savijači), onda je napravi!<br />Sastojci:<br />kore za štrudel/pitu<br />3 jogurta<br />čaša i po griza<br />pola čaše ulja<br />čaša šećera (iako u receptu idu dvije, meni koja stvarno volim slatko, sa šljivama odgovara jedna čaša)<br />vanilija šećer<br />prašak za pecivo<br /><br />Ne treba ti ni mikser! ;) Sve sastojke zamiješaš pjenjačom, prebrojiš kore (u nekim pakiranjima ih bude ili 9 debljih ili 12 tanjih) i odlučiš koliko ćeš savijača radit. Ja sam svaki put radila po 3 savijače. Prve dvije kore složiš na radnu plohu, premažeš ih nadjevom, staviš treću koru, premažeš nadjevom, po tome pospeš šljive i zarolaš. Ne treba se ništa premazivati odozgo jer je kolač stvarno sočan, a ovaj griz se ni ne osjeti da je griz. Ma oduševljena sam! :D<br />I ja ti ovakve stvari pečem na papiru za pečenje, tako da ne moram mastit tepsiju (ipak sam ja bjutiblogerica, pazim da ne bude premasno i da ten ostane dobar! hehehe ma zajebajem se!).<br />I peče se na 190 *C nekih 40-ak min (ovisi o pećnici, uglavnom, kad porumeni to je to.)<br /><br />Eto ga! Nadam se da ćeš probat i očekujem od Mice Kuharice još ovakvih super recepata! ;)Mama Šminkericahttps://www.blogger.com/profile/11823279885147473066noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8475463526945065936.post-92232017788555984272013-08-31T12:21:02.792+02:002013-08-31T12:21:02.792+02:00da imam živaca da pravim kolače, ovaj definitivno ...da imam živaca da pravim kolače, ovaj definitivno bih!<br />hajde bona, i ja sam trenutno u bijeljini, par sati od banja luke, zamisli kako je meni, osjećam se ko krme u teheranu hahahaDž.https://www.blogger.com/profile/16377806117229675580noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8475463526945065936.post-58105873934621317212013-08-30T15:11:14.662+02:002013-08-30T15:11:14.662+02:00Obozavam ovakve torte/pite, definitivno ide u poku...Obozavam ovakve torte/pite, definitivno ide u pokusaj pravljenja ovih danashpeksyyhttps://www.blogger.com/profile/08533237691906051406noreply@blogger.com