ponedjeljak, 29. srpnja 2013.

Recenzija: Efect kontaktne leće u boji, bez dioptrije

Od tinejdžerskih dana sam žudjela za time da kupim leće u boji i da isprobam kako je to imati neku drugu, zanimljiviju boju očiju od mojih prirodno smeđih očiju. Međutim, nekako nikad nisam došla do toga da ih kupim - ili mi nešto nije odgovaralo, ili su bile preskupe ili sam zaboravila na to ili nešto sasvim deseto. Napokon, prije par mjeseci, osvojila sam kontakte leće u boji u nagradnoj igri na Facebook stranici Efect kontaktne leće. Dobila sam nijansu Nature Turquose, dakle, u ovoj ćete recenziji, osim općenitog dojma o Efect kontaktnim lećama, moći vidjeti kako izgleda ova veoma prirodna nijansa, na prirodno smeđim očima.

Efect meke kozmetičke leće u boji dolaze isključivo u verziji bez dioptrije, traju godinu dana i mogu se nositi svakodnevno, uz pravilno i higijenski ispravno postupanje s istima. Možete ih kupiti za 260 kuna (plaćanje pouzećem) - cijena samih leća je 240 kuna, a 20 kuna plaćate za dostavu. Leće stižu poštom, veoma brzo, dobro zapakirane. Uz njih dobijete kutijicu za držanje leća te upute za korištenje, postavljanje na oko i održavanje. Dobro ih pročitajte i držite ih se. Nemojte improvizirati jer oči su osjetljive i upute su tu s razlogom. Ako slučajno izgubite papir s uputama, možete ih pročitati ovdje.





Na stranici možete pronaći različite modele leća - party leće, leće koje će super poslužiti za maškare i tematske partyje, leće prirodnog izgleda, za svakodnevno nošenje, leće koje potpuno prekrivaju prirodnu boju očiju, leće koje djelomično prekrivaju prirodnu boju očiju...ukratko - za svakoga ponešto!

PAKIRANJE I ČIŠĆENJE LEĆA

Iako sam mislila da će otvaranje leća biti pomalo problematično, to je prošlo prilično jednostavno, no za vas sam fotkala cijeli proces, kako bih vam još više olakšala posao. Najprije vam predstavljam fotke bočice kako biste mogle pročitati sastav i podatke o proizvođaču, a potom prelazim na podatke o čuvanju i čišćenju leća.


Leće se, kada se ne koriste, moraju držati u otopini za leće. Ja sam kupila Complete Revitalens Multi-Purpose Disinfecting Solution, višenamjensku otopinu za meke leće, u bočici od 120ml (cijena oko 45-50kn) uz koju se na poklon dobije i kutijica za pohranu leća. Ova otopina čisti, ispire, dezinficira, pohranjuje, skida naslage s površine, uključujući lipide i bjelančevine te ovlažuje meke kontaktne leće. Uz nju ćete dobiti i upute za korištenje.


Kod otvaranja leća, leće sam usula u kutijicu skupa s originalnom tekućinom u kojoj su bile u bočici, a kasnije sam koristila Revitalens otopinu i to tako da sam leće u njoj držala, svaki put prije vraćanja leća isprala kutijicu istom te sam njome čistila leće nakon svakog korištenja.

Čistila sam ih tako da sam dobro oprala ruke i osušila ih papirnatim ručnikom (obični ručnici i krpe mogu biti manje higijenski ako nisu savršeno čisti i mogu ostaviti sitne čestice po rukama koje mogu oštetiti leće). Stavila bih leću na dlan, nakapala koju kap otopine na njih i lagano prstom istrljala prije vraćanja u posudicu sa svježom tekućinom. Po zatvaranju kutijice bih istu lagano protresla nekoliko sekundi i to je to!

Nemojte koristiti vodu iz pipe za pohranu i čišćenje leća niti slinu za ovlaživanje i čišćenje! Voda iz pipe nije u potpunosti čista, ima kamenca i može oštetiti leće, a leće mogu oštetiti vaše oči. Također, nije prilagođena lećama. Na ovome nemojte štedjeti! Oči su jako osjetljive i možete imati ozbiljnih problema ako ne pratite upute i ne pazite na higijenu!



POSTUPAK OTVARANJA LEĆA U FOTOGRAFIJAMA









Pazite na to da uvijek vraćate leću iz lijevog oka u dio na kojem piše L (left), a leću iz desnog oka u dio na kojem piše R (right) na poklopcu!


STAVLJANJE

Uh, prvi sam se put dobrano namučila jer nikada nisam koristila leće. Kako su meke, savitljive i velike, to je bilo još teže. Oko treba dobro otvoriti prstima jedne ruke, leću staviti na vršak prsta druge ruke i staviti u oko. Prvi put mi je trebalo dobrih 15 minuta po oku jer se leća nikako nije htjela "uhvatiti" za površinu oka i to me izluđivalo! Ipak, uspjela sam i sada, nakon nekoliko korištenja, to napravim začas. Nakon stavljanja trepnuti nekoliko puta da leća "sjedne" na mjesto i to je to. Na početku će vam možda biti malo mutno, no to brzo nestane i više ih nećete ni osjetiti.

Cure, leće obavezno stavljajte prije šminke, inače vam čestice šminke mogu završiti na površini oka, ispod leće (a da ni ne primijetite) i oštetiti leću. Vadite ih nakon skidanja šminke samo ako ne trljate oči prejako pri skidanju šminke i ako ste sigurne da niti malo proizvoda neće ući u oko. U suprotnom, dobro otvorite oko i izvadite ih tako da ne dodiruju šminku, potom ih svakako pažljivo očistite. 

Vađenje nije bilo nimalo lakše, dapače, bilo mi je još teže od stavljanja. Oči suze, leća nikako neće izaći van, skoro sam i proplakala od muke. Našla sam na kraju neki svoj način vađenja leća iz oka - dobro otvorim oko prstima, gledam prema van, poguram leću prstom prema unutarnjem kutu oka i lagano je "štipnem" kako bi izašla van. Klik za link na još jedan način skidanja leća.



Krenimo na fotke leća u mojim očima. Unaprijed se ispričavam na (ne)kvaliteti pojedinih fotki. Nemam neki bijesni fotić, slikala sam fotke u razdoblju od mjesec dana, u različitim prigodama, uz različit kut gledanja i uz različito osvjetljenje, kako biste dobili bolju ideju o tome kako leće izgledaju. Ukratko, napravila sam najbolje što sam mogla u danim uvjetima. Šminka mi nije savršena, kao ni obrve, no to nije ni bitno. Zvijezda ove recenzije su ove divne leće, a kad budem radila make-up lookove, bit će to puno bolje. :)

PRIRODNA BOJA MOJIH OČIJU





KAKO LEĆE IZGLEDAJU NA MENI


















MOJ DOJAM

Ove su mi se leće jako, jako svidjele i oduševljena sam što sam napokon, barem nakratko, mogla promijeniti svoju prirodnu boju očiju. Imam dojam da su dale nekako blaži izraz mome licu i da mi ova boja dobro stoji. Nošenje mi je nakon početnog navikavanja bilo ugodno i većinu vremena sam imala osjećaj kao da ih ni ne nosim, pa sam čak provjeravala jesu li slučajno ispale, ali naravno da nisu. :)

Ponekad bih osjetila da su mi oči suhe i da peckaju, no to doživljavam na dnevnoj bazi jer su mi oči ekstremno osjetljive, tako da ne bih rekla da to ima veze s lećama, koje nosim u prosjeku jednom u 10 dana, 2 tjedna. Jednom sam ih prilikom nosila 12 sati i tada sam već počela osjećati da su mi oči veoma suhe i osjetila sam peckanje. Dakle, vi s očima osjetljivima poput mojih posebno pazite na vrijeme nošenja.

Nemojte ih nositi dulje od 8, maksimalno 10 sati u komadu ako imate osjetljive oči, a ni inače se ne preporučuje nošenje dulje od 10 sati. Također, nemojte ih nositi u trenucima kada vas peckaju oči ili kada imate problema sa suhoćom oka. U slučaju suhoće očiju i/ili peckanja puno pomažu takozvane umjetne suze, koje možete nabaviti u ljekarni, samo pazite da budu za meke leće. Ako ćete ih nositi na posao ili očekujete da ćete izbivati iz kuće dulje od 10 sati, svakako ponesite papirnate ručnike zapakirane u čistu vrećicu (zbog higijene), otopinu i kutijicu za čuvanje leća, te ih izvadite na vrijeme.

Sam efekt je prilično prirodan iako je sama leća veća od moje šarenice, no time je efekt posebniji jer je leća obrubila moju šarenicu lijepim svijetlo-tirkiznim rubom koji se istaknuo zbog bjeline bjeloočnice ispod njega. Taj se efekt posebno vidi na suncu. Same oči su zbog veličine leća izgledale nekako veće i leće su mi otvorile pogled. Moram priznati da su bile zamijećene gdje god sam pošla i da se svima svidjelo kako izgledaju. Da, moja prirodna boja oka se prozire oko zjenice, no zbog toga mi se efekt činio još prirodnijim i zanimljivijim. Leće ne prekrivaju zjenicu.

Definitivno bih voljela isprobati još neke boje, koje možda ne izgledaju tako prirodno, ali koje su zamjetljivije i potpuno prekrivaju moju prirodnu boju oka. Možda kričavo zelene ili plave, a sviđaju mi se i crvene, crne i bijele, iako baš i ne izlazim, pa ne znam gdje bih ih "isfurala", no bile bi super za neki poseban look.

Savjetujem vam da ih isprobate jer su ove luđe, party leće idealne za lude ljetne večeri, izlaske i maškare, dok su ove prirodne savršene za svaki dan.


Pogledajte kako samo lijepo i prirodno izgledaju! :)







Jeste li već probali Efect ili neke druge leće o boji? Kakva su vaša iskustva s njima? Ako ih niste probali, hoćete li?

- Meow -

nedjelja, 28. srpnja 2013.

Freš treš (ep.12)

Što je sočnije: gole grudi Aleksandre Grdić ili lubenica? - LINK



3.14. Čić: Nisam znala da sise mogu bit sočne. Sad sam zbunjena. Molim muške čitatelje da se izjasne, a do tad glasam za lubenicu.

Zverka: Ova lubenica mi i nije nešto. Bolja je ona s Thompsonovim likom.

Meow: Neš' ti pokazivanja "sočnih sisa", ionako nisu njene, što je briga. Da su prirodne i u prirodnom stanju za njene godine i životne navike - to bi već bila vijest! Lumbarica mi izgleda neobično razdragano s Aleksinom bradavicom u uhu. Novi skandal na pomolu?

Mica Kuharica: Miss Praxiten je opet na tržištu, mijenja svoje sočne lubenice za stan, hranu i pokoji par fejk Louboutinki i Chanel kineskih torbica. Fer robna razmjena, ako me pitate.   




Bruna Sanader diplomirala s prosjekom 4.9 - Jedinu četvorku u indeksu ima iz predmeta koji predaje Sanja Musić Milanović - LINK


Mica Kuharica: Ganuta sam. Uz ulazak Hrvatske u EU i diplomu sina Igora Štimca, ovo je treća pozitivna vijest koja je obilježila ovu godinun. Odoh se zagriliti s ukućanima uz neku Škorinu pjesmu i nataknuti janjca na ražanj da proslavimo ovaj događaj kako i priliči u zemlji u kojoj ovakve stvari vrište s naslovnica novina koje sadrže više od 25 000 riječi.  

3.14. Čić: Mislim da je ipak veći uspjeh diploma sina Igora Štimca. Neš ti tu neke medicine kraj privatnog švicarskog fakulteta.

Zverka: Umjesto da bude buntovna jer je tata u ćuzi, ona uči. E, ta današnja mladež!

Meow: Nadam se samo da neće krenuti ćaćinim stopama i skupljati plave kuverte tijekom svoje doktorske karijere. Ove isprike vezane za tu jednu nesretnu četvorku su uvjerljive kao Ava Karabatić kad kaže da je izrazito inteligentna. 



Miranda: Orlando je potpuno lud za mojim seksi stopalima - LINK


Meow: Zašto, oh zašto sve vizualiziram? Mentalna slika Orlanda i Mirande kako si ližu nožne prste i nokte nije nešto što želim imati u svojim mislima. 

Mica Kuharica: On je lud za njenim stopalima, a ona za noktima na nogama. Ne želim ni razmišljati kakve kinky perverzije rade kad jedno od njih ima gljivice, kurJe oko ili bradavice na stopalu. 

3.14. Čić: Stopala ne mogu biti seksi i amen. Stopala su odvratna svih boja, oblika i veličina. Baš kao i sljedeća vijest.

Zverka: Ako već žele biti kul, trebali su izmisliti drugi fetiš. Foot fetiš je već isfuran u celebrity vodama.



Rasputinov penis u muzeju? - LINK



Zverka: Ccc, i danas svaki kurac ide u muzej.

Meow: Odvratno izgledajući penis i odvratna ideja sama po sebi. Treš svih treševa je ideja da držiš nečiji penis u formalinu, a još je veći treš da odeš pogledati taj isti penis i udubiš se u gledanje istog kao dama na fotografiji u linku. Nemojte otvarati link ako ste upravo jeli. Smatrajte se upozorenima.

Mica Kuharica: Aukurac, di otvori ovaj link i ugleda ovaj praseći butić u formalinu? Zlo mi je, nemam komentara.  

3.14. Čić: Odvratno. Ne što drže penis u muzeju, već što stvarno izgleda odvratno. U taj muzej definitivno ne idem.




Je li ovo najvrući novi hrvatski par? - LINK


3.14. Čić: Slika navodno govori tisuću riječi. Meni je rekla da je njemu vruće, ali ne i njoj. Pogledajte samo to znojno čelo i te duge rukave. 

Zverka: On pisac? WTF? Ja sam mislila da je on piše kratke, ali mudre facebook statuse na koji se kućanice diraju. 
Njen osmijeh je umjetniji od sisa Đane Apostolski.

Meow: Da ne znam tko su ove dvije persone, pomislila bih da gledam fotku ponosnog oca koji je izveo svoj ponos i diku, svoju kćer jedinicu, na piće nakon maturalne večeri. 

Sad kad sam otvorila link moram priznati da mi Šalković zvuči kao da je imao moždani udar: "Izađeš van, pa onda bla bla bla bla bla i za dva dana te svi zaborave - e tako se to radi...Ouuuu yeah." i "Umjesto maturske slike u izlogu i umjesto onog - hez čejnđd status u ovo ono kukac pajac...Ouuu yeah". Hrvoje, preporučujem posjet neurologu i lakše malo s Viagrom.

Mica Kuharica: Iskreno, ovo je najgori članak koji sam IKADA pročitala. Na stranu ovo dvoje antipatikua, ali ovo je horor. Moj favorit je rečenica: "Par izgleda naprosto predivno, ona u bijeloj majici i zlatnoj vesti sa šljokicama, a on u crnom T-shirtu". Seriously?





Nema joj kraja! Ava Karabatić postala je fatalna zavodnica - LINK


Mica Kuharica: Ovaj disko džokej koji je samovoljno uzeo Avu da mu gllumi zavodnicu u spotu i baca se po tom autu i pod njim, vjerojatno je popušio neku opaku okladu ili slično jer Avin legendarni teleći pogled može mu biti samo antireklama.


3.14. Čić: Skoro sam i ja završila fatalno nakon što sam pročitala ovaj naslov. Pala sam s kreveta od smijeha.

Zverka: Postala zavodnica? Ma dajte, cura je rođena zavodnica! Malo što može napaliti muškarca kao velike sise u kombinaciji sa tupim pogledom.

Meow: Izraz "fatalan" bi se kod Ave mogao primijeniti samo u obliku "fatalno neinteligentna", da ne kažem nešto gore. Kaže Ava da trenutno čita Dostojevskog kojim je opčinjena. Kasni samo 8 godina s čitanjem Dostojevskog, koji se inače čita u 4. razredu srednje škole. Pretpostavljam da je i to neki napredak za nju.

P.s. Ne vjerujem da Ava u svom vokabularu ima riječ "opčinjena". Dokaz, molim.


- 3.14 Čić, Zverka, Meow i Mica Kuharica -

subota, 27. srpnja 2013.

Omiljeni crtići iz djetinjstva by Meow (2. dio)

Ako ste nas pratili jučer, mogli ste pročitati moj post o tome kako mi nedostaju stari crtići i koliko mi se ne sviđaju ovi današnji. Ako već niste pročitali taj post, kliknite ovdje i pročitajte. ;)

Budi nostalgiju, zar ne?


Krenimo na drugi dio mojih najdražih crtića iz djetinjstva, a započela bih s crtićem svih crtića, fantastičnom "Čudesnom šumom".


Čudesna šuma


Lucky Luke


Tom i Jerry


Zekoslav Mrkva


Betty Boop


Vatrogasac Sam


Bolek i Lolek


He-Man


Bipsići


Pink Panther




Scooby Doo


Pauk nije bauk


Stripy


Mio Mao


Pajo Patak


Silvester i Tweety


Bubimir


Le Piaf


Krtek


Mrav i mravojed


Top Cat


Roger Rabbit


Pingu


Garfield


Muppet Babies


Candy Candy


Bus Bus


Krezumica (ne želi mi postaviti video. http://www.youtube.com/watch?v=TP-AVdI31eM

Ako u post nisam uvrstila neki crtić koji je vama drag, molim vas da podijelite link u komentarima. Unaprijed se veselim. :)

Koji su vaši najdraži crtići iz djetinjstva? Sviđaju li vam se ovi današnji? Gledaju li vaši klinci i rođaci ove nove crtiće ili im puštate i ove nešto starije?

- Meow - 

petak, 26. srpnja 2013.

Omiljeni crtići iz djetinjstva by Meow (1. dio)

Naletjela sam neki dan na neki dječji program na kabelskoj i ostala pomalo šokirana današnjim crtićima - kreštavi, fluorescentni likovi iritantnih glasova, bezvezna priča i nedostatak one dječje nevinosti, mašte i kreativnosti. Čekaj malo, pa to nisu crtići koje sam ja gledala kao klinka, ni blizu!


Odjednom sam se osjetila nekako sretnom zbog svih divnih crtića koje sam kao opijena gledala dok sam odrastala. Stari mjuzikli i crtići, igranje gumi-gumija u parku i smišljanje vlastitih igara - to je bilo moje djetinjstvo i tako su izgledali moji praznici. Većinu današnjih crtića dostupnih na televiziji jedva pogledam na 10 sekundi, a kamoli cijele.

Dakle, isključivo se referiram na crtiće na televiziji, jer sam u zadnjih desetak godina definitivno pogledala i kvalitetne, zanimljive i simpatične crtane filmove. No što je s kratkim crtićima, onima koje pogledaš poslije ručka, a prijepodnevnog spavanca ili ujutro prije škole? Gdje su nestali?

Kako me uhvatilo neko nostalgično raspoloženje, odlučila sam s vama podijeliti nekoliko svojih najdražih crtića iz djetinjstva i izmamiti vam veliki osmijeh na lice. Upravo ovakav kakav i ja imam dok pišem ovaj post i tražim svoje omiljene crtiće.

Leteći medvjedići


Cipelići


Profesor Baltazar


Eustahije Brzić


Pčelica Maja


La Linea


Toro i Pončo


Brzi Gonzales


Evoksi


Medvjedići dobra srca


Nick Praskaton


Štrumfovi


Snorkijevci


Kalimero


Pero Djetlić


Nindža kornjače


A je to


Charlie Brown



Baka http://youtu.be/33M_AU9jpTY (iz nekog mi razloga ne želi staviti kao video u post, a jako mi je drag)


Sigurno se pitate zašto neki crtići koji su obilježili moje i vaše djetinjstvo nisu u postu? Sutra ide novi post, a u njemu ćete sigurno pronaći i te crtiće (osim Graškograda, nema ih na Jubitou). :)

Znate li možda gdje se mogu skinuti stari crtići? Svakako bih voljela imati ih u svojoj kolekciji.

Koji su vaši najdraži crtići iz djetinjstva? Sviđaju li vam se ovi današnji? Gledaju li vaši klinci i rođaci ove nove crtiće ili im puštate i ove nešto starije?

- Meow - 

ponedjeljak, 22. srpnja 2013.

Što dobijete kad muškarcu postavite 23 pitanja vezana za kozmetiku?

Danas sam kod dragih kolegica, beauty blogerica. BabushkePetite Chérie (koja je i pokrenula ovu lavinu postova) i Girly Girl pročitala urnebesne postove u kojima su predstavile odgovore svojih gorih polovica. Silno me zanimalo kako će Mr. Meow odgovoriti na pitanja o kozmetici i jesu li mu imalo koristile moje nasumične lekcije o kozmetici. Inače ne pišem puno o kozmetici (nisam zadovoljna fotkama koje proizvodi moj fotić, a perfekcionist sam), iako je imam puuuuuno, stoga sama znam mnogo o toj temi.

Da ne duljim, krenimo na pitanja i njegove odgovore. Zapisala sam odgovore od riječi do riječi, bez izmjene.


1.) Što je to tuš?

Za oči se koristi, nanosi se kistom kad se želi nešto istaknuti.

2.) Što je bockalica?

Di se to koristi (zbunjen izraz lica)? Jel' se koristi možda kod masaže?

3.) Što je blendanje?

Kad želimo nešto zamaskirati.

4.) Što je to primer / baza?

To se koristi prvo kod šminkanja. Nanosi se na lice i onda se na to nanosi ostalo.

5.) Što je bronzer?

To kad želimo potamniti put bez sunčanja / kvarcanja.


6.) Što je shimmer?

Shimmer?! Hm (3 minute pauze i gledanja u točku na zidu)... Nešto što se stavlja na kosu?

7.) Konturiranje?

Kad želimo istaknuti neke obrise nečega. Crta lica.

8.) Što znači "mat"?

Kad želimo da se nešto ne sjaji, ne svjetluca.

9.) Što znači da se proizvod trusi?

Pa valjda ono kad ga staviš na sebe, pa se to neće s tebe skidati. To znači da je proizvod star.

10.) Top coat?

Šta? Ponovi tu riječ! Top coat? To je nešto...završni sloj šminke u šminkanju.

11.) Smokey eyes?

Aaaa...To znači da je nešto potamnjeno, ovoga, kad nešto potamnimo, da nije svijetlo.


12.) Gel eyeliner?

Gel koji stavljamo na trepavice, da nam stoje.

13.) Piling?

Sredstvo kojim čistimo kožu, da skinemo gornji sloj koji je nečist.

14.) Termalna voda?

Služi nam da se osvježimo, a da ne pokvarimo šminku.

15.) Što znači komedogen?

Kaaaaj? Ko-me-do-gen? Valjda nešto tipa homogen, da je jednoličan.


16.) Što je to sjenilo?

To je preparat koji stavljamo iznad očiju, iznad kapaka, tj. po kapcima.

17.) Sjajilo?

Aaa, sjajilo ide na usne, kao ruž, ali nije ruž.

18.) Što je waterline?

To je linija šminke koja je otporna na vodu.

19.) Iluminator?

A neki tip fluorescentne šminke.

20.) Korektor?

Time prikrivamo male ožiljke na licu koje treba sakriti, tipa prištići.

21.) Kamuflaža?

To ti je kad se očajno našminkaš, pa se zakamufliraš da te nitko ne prepozna na cesti.


22.) Što je fiksator?

Nekakvo ljepilo za nešto. Kad ti pukne nokat.

23.) Finiš?

Kad si gotova sa šminkanjem, pa se pogledaš u ogledalo i kažeš: "Finiš!"






Nemam pojma otkud mu ovo "služi nam" i "to koristimo", kad sam zadnji put provjerila, nije se šminkao.


Dala sam mu da pročita i odgovore Babushkinog dečka. Njegov komentar je bio: "Pa ovaj sve zna."

Umrla sam od smijeha slušajući njegove odgovore na pitanja, kao i čitajući odgovore mojih dragih kolegica blogerica.


Znaju li vaši dečki i muževi odgovore na ova pitanja?

- Meow - 

Kozmetički savjeti i trikovi


Evo nekih beauty i kozmetičkih trikova koje koristim.

- Mrlje od tamnih lakova na noktima najbolje je skinuti najlonkama i acetonom.

- Puknuti nokat "sredite" tako što uzmete malo ljepila za umjetne nokte (Essence ima posebno ljepilo za ovaj "problem") stavite na vrh štapića (čačkalice) i namažete preko mjesta gdje je pukao. Kad se osuši, po potrebi izrašpajte neravnine i nalakirajte nokat.

- Nipošto ne mućkajte lak prije mazanja jer se mućkanjem stvaraju mjehurići zraka zbog kojih lak mnogo brže "ide" sa nokta.

- Ako vam nokti požute uzmite četvrtinu limuna i njome istrljajte nokat. 

- Radi bržeg sušenja 20-ak minuta prije lakiranja stavite lak u hladnjak, a kada namažete nokte, stavite ih u posudu sa što hladnijom vodom na par minuta minuta. Na taj način se lak neće oštetiti. Ako ih stavite pod mlaz vode, to može uništiti lak.


- Bijela olovka za oči na unutarnjem kutku gornjeg i donjeg kapka otvara pogled.

- Ako se na kapku preslikala maskara treba pričekati da se osuši te kist koji je tvrđi umočiti u svijetlo sjenilo koje koristite kao bazu i jednostavno "prebrisati" grešku.

- Prije uvijanja trepavica uvijač zagrijte fenom na 10ak sekundi.


- Za meke i glatke usne napravite sljedeći postupak: usne nježno istrljajte čistom četkicom za zube. Nakon toga namažite debelim slojem kreme za lice i nakon 10 min višak pokupite maramicom i našminkajte.

- Transparentni ili lagano nijansirani puder u prahu sjajna je podloga za ruž. Četkicom ga nanesite poslije nanošenja ruža, a potom opet stavite sloj ruža. Umjesto pudera u prahu možete koristiti i mat rumenilo.

- Malo svijetlog sjenila ili sjajila na Kupidovom luku usana učinit će ih punijima.


- Ako nemate rumenilo koje odgovara nijansi ruža, njegovu ulogu može sasvim dobro odigrati ruž. Nanesete ga na prste i lagano razmažete po obrazima, a sve možete dodatno fiksirati transparentnim puderom za matiranje da bi postigli dugotrajniji učinak. 

- Da bi u potpunosti završili feniranje i oblikovanje frizure, naprskajte lak za kosu na četku i očešljajte se. Možete i na dlanove, a onda proći dlanovima korz kosu. Na taj način kosa neće biti kruta, a zadržat će sjaj i volumen. 

- Umjesto pjene za brijanje možete koristiti regenerator.



- Ako vas muče urasle dlačice, u gel za tuširanje stavite kukuruznu krupicu i napravite piling tijela.

- Nanesite vazelin na žuljeve i obujte čarape. Držite to preko noći. Ujutro kad ustanete primijetit ćete da su žuljevi omekšali.

- Mrljice na nogama prekrit ćete tako što pomiješate tekući puder (bolje neki jeftiniji) sa losionom za tijelo. Možete čak fiksirati lakom za kosu.

- Ako se odlučite na korištenje proizvoda za samotamnjenje, pomiješajte ih s malo losiona za tijelo (ili kreme za lice) da izbjegnete mrlje koje se znaju dogoditi prilikom korištenja spomenutih proizvoda. 




- Zverka