utorak, 30. travnja 2013.

Kruh od češnjaka i pesto od rukole i badema

Nemam puno vremena za pisanje danas, tek samo na brzinu da s vama podijelim svoj recept za kruh od češnjaka i pesto od rukole i badema.

Kruh moram doraditi, iako je ispao savršen, moja lošija polovica se oduševila, ali ipak, mislim da sam stavila previše maslinovog ulja pa preporučujem da tu količinu smanjite bar za polovicu, tj, stavite 2-3 žlice maksimalno, a povećajte količinu vode po potrebi.

Naime, imala sam problem pri miješenju, bilo mi ga je teško zamijesiti rukama, pa sam stoga dodala još ulja i malo više vode, te ga pokušala spasiti miješenjem mikserom i upalilo je :)
Samo sam ga dovršila rukama.
Tako da vam preporučujem i da odmah ga zamijesite mikserom i dovršite rukama.

E sad i koja lijepa riječ o ovom kruhu.

Kruh je divan,zaista divan, mirisan, mekan i aromatičan!
Poslužila sam ga za doručak toplog iz pećnice, najbolji je ako se jede sa svježim sirom ili maslacem, jer je sam po sebi aromatičan i poseban.

Za ručak, unatoč pečenoj janjetini s krumpirima, moja lošija polovica je prvenstveno jela ovaj kruh, nije taknula niti jedan krumpir, tako da uz pečenje i salatu je i više nego dovoljan, a ja sam pesto koji sam također jela za doručak poslužila si za ručak, s tjesteninom.

Odličan doručak i ručak, koji ne zahtijeva mnogo vremena, ako ujutro ispečete kruh i napravite pesto, možete ih poslužiti i za ručak, ostaje vam samo skuhati tjesteninu, napraviti salatu i ispeći dobar komad mesa ili ribe.


Kruh od češnjaka

500 gr glatkog brašna
1 vrećica suhog kvasca
7 češnjeva češnjaka
3 dl mlijeka
1 dl mlake vode
7 žlica maslinovog ulja (pogledati uvodni dio posta)
1 žličica soli
1/2 žličice suhog origana
2 žličice nasjeckanog peršina

Češnjak očistiti i staviti s mlijekom na laganu vatru da kuha oko 15 minuta.
Ohladiti ga malo te smiksati u pire.

Brašno prosijati, dodati mu kvasac, sol, origano, peršin, maslinovo ulje i pire od češnjaka i mlijeka te uz mlaku vodu zamijesiti tijesto (pročitati  uvodni dio posta) .

Pleh nauljiti, ostaviti ga u toploj pećnici da se ugrije pa tijesto staviti u njega, pokriti i ostaviti na toplom da miruje 1h.
Premijsiti ga, napraviti 4 mala kruščića, premazati ih s malo mlijeka , posuti s krupnom soli te ostaviti da miruje još 15 minuta.

Peći oko 40 minuta na 180 stupnjeva.







Pesto od rukole i badema

3 šale rukole
1.5 žlica mljevenih badema
peršin
sol
papar
4-5 žlica maslinovog ulja

Rukolu oprati te skupa s ostalim sastojcima vrlo kratko izraditi štapnim mikserom.



                                                                                             Dobar tek!
                                                                                          Mica Kuharica

ponedjeljak, 29. travnja 2013.

Najbolje od Top Shopa (Tv prodaja)

Obožavam reklame Top Shopa na tv-u. Koliko god puta ih gledala, uvijek me uspiju nasmijati. Reklame su poput njihovih proizvoda -  totalno glupe i besmislene, ali tako prokleto smiješne. Ovo su moji favoriti:


Pest reject


Ovaj uređaj odbija muhe, komarce, štakore... Zanimljivo je kako ubija štakore, ali je npr. za mačke bezopasan. Reklama je urnebesna. Najbolji mi je frajer koji nije mogao trenirati u podrumu, jer su mu muhe smetale. Meni je bilo neugodno u njegovo ime kad je govorio taj tekst. Na ovu sliku sam naletila na forumu. Vidljiva je učinkovitost Pest rejecta.

Čarobnjak Šivko



Žena kreće na posao i pukne joj šav na suknji. Umjesto da se presvuče, ona trči po šivaću mašinu i ide šiti tu suknju. Ne skida ju, već šije dok je suknja na njoj. U kojem paralelnom svemiru je to najbrže riješenje?
Nedavno je snimljena nova reklama, jednako besmislena kao prethodna.

Slimmies čokoladice za mršavljenje



Proizvodi za mršavljenje me oduševljavaju još od doba Čang Šlanga. Zašto? Kao prvo, uvijek bacaju kifle u oči novim forama - bilo da je riječ o čaju, kavi, a ovaj put i o čokoladicama - koje znanstveno i činjenično potkrijepe. Drugo, mršavice koje imaju onaj fejk "reklamni" osmijeh. Treće, slike prije i poslije su toliko nevjerojatne, da bi i 80ogodišnjakinja s očnom mrenom vidjela da se ne radi o istoj osobi. Dajte, koristite fotošop barem.

Terapeutski ovratnik Dr. Hoa


Za početak, Dr. Ho zvuči kao alter ego Nicki Minaj, a ne kao doktor. Ovo izgleda toliko debilno, da jednostavno odbijam vjerovati da ovako nešto zbilja djeluje. Imam osjećaj da "glumci" u reklami koji nose taj ovratnik zapravo boli dok "pumpaju" to čudo.

Mini trimer

Nažalost, nisam našla odgovarajuću sliku ovog trimera, ali pretpostavit ću da ga se svi sjećate s reklama. Ovu reklamu obavezno su emitirali u vrijeme ručka. Dakle, stariji gospodin tim mini trimerom šiša dlake u ušima i nosu te na leđima. Trimer ima i ugrađenu lampicu, tako da možete raditi i po mraku. Pretpostavljam da je to za neke kinky igrice u spavaćoj ili za odlazak na kampiranje. A možda, netajpoše, ako krenete podrezivati dlake u nosu, a nestane struje.


Ako ćemo realno, svi proizvodi iz Top Shopa su žestoki treš, ali odabrala sam ove zbog meni najzabavnijih reklama.



- Zverka



subota, 27. travnja 2013.

Ljubav je na selu vol. 11

Prošla je i predzadnja epizoda naše omiljene reality sapunice. Kako ćemo samo preživjeti bez LJNS nakon zadnje epizode, kako?! Bez brige, pripremamo vam još zanimljivosti petkom, do nove sezone LJNS, pa sasvim sigurno nećete ostati uskraćeni za naše komentare i malo zabave za kraj tjedna. :)

Krenimo na komentare ove epizode.


KOD MARINKA

Meow: Jedna od prvih scena - Marinko, u bazenu, s cugom. Pametna ideja, jednako kao sjekira i cuga u jednoj od prošlih epizoda. Nekoliko minuta kasnije - Marinko spava na hodniku (ne vjerujem da je tamo zaista spavao, sigurno je bilo namješteno), a potom vrata otvara Matija kojem viri pola dupeta (ugodniji prizor nego kada je Anto u toj situaciji, istina) i koji se češka po Veseljku. Otmjeno!

Uskoro smo saznali da je Marina spavala s Matijom. Marina me pomalo podsjeća na mlađu verziju baku dadilje Fine, Yette, u najrepriziranijoj seriji na našim prostorima - "Dadilja". Još i spava sa šminkom na licu - fuj. Valjda zato i izgleda starije. Doduše, bolje izgleda s dnevnom šminkom nego s večernjom, ali bilo bi lijepo vidjeti je i bez fasade, za promjenu.

 

Nešto kasnije, na njihovom izletu u pivovari, Marina je primijetila da Slovenac iz pivovare bolje govori hrvatski od Marinka, s čime se moram složiti. Kad Marinko priča, ja čujem samo "njoagnojngojrn...piva...aifjgipdgiedj...piva......foigndoind....cice".

Kasnije su išli na panoramski let avionom - super ideja nakon pive. Marinin dakfejs za fotku u avionu je bio prajsles, kao i štipanje njene cice od strane buzdovana Marinka. Zbilja ne shvaćam ljude koji govore da im je Marinko car i legenda, ne razumijem taj mentalitet. Što je to točno tako legendarno kod njega, osim količine alkohola koju može popiti?

Mica Kuharica: Što reći, koju posluku porati?
Očito je sef u hotelu bio dobro zaključan ili Marina nije ponijela oružje, pa joj nije ostalo ništa drugo do maznuti tuđeg dečka. Flundrasto u najmanju ruku, ono ideš na tv , u emisiji si o ljubavi, imaš partnera koji te izabrao a ti se odmah vješaš po nekom liku kojeg si tek srela pred svima i kamerama.
Još jadnije mi je bilo njeno izmotavanje, kao ništa nije bilo, ma kako da ne, Marina, nevina si kao goblen.

Marinko je dosadan kao u  uvijek do sada, taj samo o pivi, vinu i sisama, čak sam pročitala da organizira uskoro i neki Cica fest, točnije : FEŠTA OD CIC-IZBOR NAJVEĆIH; NAJMANJIH I NALJEPŠIH CIC

                                                                                                       Izvor

Jedino stvari koje me fasciniraju kod Marinka su njegovo prirodno (?) rumenilo lica i one stravične a la Malboro kožne jakne, jbt Marinko, rane devedesete su davno iza nas.

Zverka: Za početak, daj čovjeku pijače i črlene tangice pa ćeš vidjeti kakav je. Ovaj početak epizode me asocirao na naše maturante kad odu u Češku na maturalac - znaš da će biti svega.

Marinko i Anto izgledaju kao tata i sin Popaljenić.
Marina se ponijela kao prava dama u maniri Lindsay Lohan - šminka od jučer i ne-znam-što-radim-kad-se- napijem. Mare, ako se nešto dogodilo kad si bila pijana i ti se toga ne sjećaš - nije se dogodilo.
Marinko se, uostalom, toliko opkrkava da mislim da se pored njega Marina može okolo igrati do mile volje.

Marina, na moje čuđenje, nije skinula šminku od jučer ni za izlet. I zašto bi? To je sasvim dobar makeup. U kombinaciji s repićem - odličan look.


KOD ANTE

Mica Kuharica:  Nadam se da se Anto prijavio na Marinkov Cica fest jer definitivno pobjeđuje!

                                                                                                Izvor

Ja sam još blago ošamućena od sinoćenjeg prizora, došlo mi je da si isperem oči solnom kiselinom!
Ali Cicokiller misli da je hot :faceplam:
Jasno mi je zašto je sam, naložio se na onu jadnu maserku kao da prvi put vidi ženu ikad, hvala Bogu pa ga je Anita skužila na vrijeme, bilo bi mi žao da je završila s njim.
Anita je užasno draga, simpatična i lijepa cura, jedini plus ovoj emisiji.


Zverka: Antina početna izjava kako se žene boje muškarca u vodi mi je bila odlična. Dragi Anto PolutKa, ne boje se muškaraca u vodi, već nasukanog kita.

Anita ima lijepo lice i ugodan glas pa ju definitivno mogu zamisliti kao TV voditeljicu. Antu mogu zamisliti u emisiji Ocvali kitovi  - novom showu RTL-a gdje debeli frajeri u 40-ima love mršave 20-godišnjakinje.

Moram primijetiti da je djevojka koja je masirala Antu na početku, kad je izašao u tangicama, imala pokrete usnama i grčenje lica kao da je malo povratila u sebi. Žao mi je te cure.
Nakon toga Antino, kako on kaže, uzavrelo tijelo u rimejku spota poznatog dance hita devedesetih Bim bam bom (ja sam vruća čokolada, koju još nisi probao).

Meow: Mislila sam da ne može gore od trijeznog Ante. Prevarila sam se. Pijani je Anto još gori - najprije se nabacivao svim ženama na koje se nasukao u bazenu, a potom je tako pijan zakrmio. Barem se Anita spasila. Inače, zbilja ne kužim kako to da je Anita solo - baš je simpa, slatka i pozitivna osoba.

Kad se Antiša oporavio nakon doručka, išli su na golf teren gdje je Anto pokušavao naučiti Anitu kako se igra golf. Na trenutak sam se pobojala da će joj otpjevati upute, no srećom to nije učinio.

Scena s masažom je definitivno bila za oznaku "nije za mlađe od 18 godina, obavezno gledati natašte". Mr Meow i ja smo imali šokiran izraz lica, pogotovo kad je Anto skinuo "plašč" i pokazao svoje trojčice i 2 kalnička kruščića razdvojena minijaturnim tangama.


 Čak se i maserka malo lecnula pri pogledu na njega, a ona se sigurno svega nagledala. Smatram da nitko ne bi trebao biti prisiljen gledati polugolog napaljenog galeba golog dupeta u ovoj pozi:

 

Naravno, Anto napaljenac se odmah počeo nabacivati maserki, istovremeno hvaleći "svoju ženu" Anitu. Koji krkan! Za njega mi je pak posve jasno zašto je solo.


KOD SILVIJE

Zverka: Matija se ponio kao pravi džentlmen - naskočio na prvu koja je nudila, a kasnije pričao priču da je riječ o spački.

 Iako se ispočetka ljutila na Matiju, na kraju mu je lizala prste kad su punili joške. Ono držanje lekcije kraj kamina je bilo presmiješno. Silvek pametuje kao tatek, a Matija "shvaća kako je pogriješio". Nigga pleez, sad si vidjela kakav je zapravo, makni se od njega i dobro. Silvija mi sada djeluje kao onaj tip žene koji ima izjave "nije on kriv, ona drolja ga je napala". I još traži ispriku od Marine. Come on, Silvija, pametnija si od toga.
I btw, o kakvom ona mrtvom povjerenju priča? Pa ne poznaju se ni mjesec dana.

Meow: Silvija bez šminke i s ručnikom na glavi je pljunuti Tatek. Ova Marinina i Matijina spačka i rasprava oko iste me podsjetila na maturalac. "Joooj, s kime je Matija spavao?" - "Ma nisu spavali skupa, samo su zabrijali, kužiš?" i sve u tom tonu. Nimalo zabavno i duhovito.


Silvija je imala pravo da je Matija tim činom pokazao nepoštovanje prema njoj, a Marina prema Marinku, ali iskreno, nekako smo i mogli očekivati nešto takvo od njega. Ipak je Silvija malo previše i predugo pilila po tome, kao Tatek po ideji Ivana u tangicama kako masira vime krave.

Usprkos tome, otišli su na dejt i to u čokoladnicu gdje su radili čokoladne cice, tj. joške u cicolikim kalupima. Marinko bi to znao cijeniti. Matija se pak odmah napalio i pritom ustvrdio da su Silvijine joškice ipak veće od ovih čokoladnih i da je morao stajati pola metra od pulta jer mu se valjda Veseljko probudio.


Nakon toga, uz vruću čokoladu i kamin, Silvija je napokon suočila Matiju s njegovim ponašanjem i iako je Matija rekao da mu je bed, baš mi se i nije činilo tako, dapače, razveselio se na pomisao da se Silvije i Diđejica potuku. Jao Matija, ako te Tatek dohvati...
Izvor

Mica Kuharica: Silvija se sinoć kako bi mi to u Bosni rekli napucala ko golf dvica!

                                                                                         
Sredila se mala, črljena jaknica, črljene čizmice, črljena kapica i vjerojatno po tatekovom naputku i črljene tangice -ali ništa to nije pomoglo da osvoji Matijino srce :(
Matija je stvarno ispao jadnik sinoć i to međunožni čohatelj jadnik, tako da Da Silva nije puno ni žalila kad je sve vidjela i po svemu sudeći bar nije dobila stidne uši ili ti picajzle kao Marina.



KOD ĐURĐE I IVE

Meow: Ništa previše zanimljivo ovdje. Đurđa u badiću. Ne bih dala ruku u vatru da nije bio poliesterski, ali nisam sigurna. Đurđa koja ne zna plivati. Đurđin Koko Šaner sakoić za vrijeme doručka. Pomalo sam razočarana jer Đu nije nikog upecala i jer joj nisu dali veću minutažu.


Mica Kuharica: Tko je i sa kojim pravom maknuo Đuki iz većine scena?!
Nesretnici RTL-ovski, bitno da su Marinko i Cicokiller non stop prisutni, baš ste me rastužili!

Jedino sam uspjela uhvatiti ju kako  klizi kao gazela u kupaćem kostimu, elegantna kao i uvijek...
Đuki, uz tebe sam!

                                                                                                    Izvor



Zverka: Da, zbilja, gdje je Đu nestala? Čak mi malo nedostaje ono njeno napaljeno nasrtanje na prolaznike. Iva hoda kao Džon Vejn.

KOD SAŠE 

Mica Kuharica: Saša se ponaša kao uvrijeđena šiparica a Lucija kao nadrkani kamiondžija.
Koji je smisao njihovog dolaska?
Ah, da , Saša mora napraviti ženu ljubomornom(i uspio je) a Lucija kako je i sama rekla ne može odbiti besplatno putovanje.
I takvi ljudi odgajaju djecu.
Divno.
Inače, Lucija me dosta podsjeća na Đuki, mislim da bi i ona tako mogla dočekati starost, ocvala i na šanku, s poliesterkom fluoruscentnom zelenom haljinom, poderanim najlonkama i otvarati pive sisama napaljenim 60 godišnjim krkanima u biritiji Kod Kolje na magistrali, dok joj kćer i dalje odgaja rodbina ili tko već.

Zverka: Saša Kunjek kao Jelena Rozga u epizodi Solo igračica. On je nadaren k'o ni'ko, školovani prevarant, imao je, nije znao, koliko vrijedi Kedžo Marija.

Meow: Ni ovdje nije bilo previše akcije - Saša jadan i usamljen, uz zvuke violine, u bazenu. Lucija u disko majici za vrijeme doručka. Lucija dolazi po Sašu da odu na izlet, malo se prepiru, pa ipak odu. Zijev!

Iskoristila bih ovu priliku da kažem da mi je totalno bezvezan i nejasan koncept "grupnog romantičnog putovanja" (oksimoron). Definitivno nema nikakve veze s ljubavlju, nego imam osjećaj da su to namjerno napravili da bi bilo zanimljivije.



Koji vam je bio najbolji, a koji najgori dio ove epizode?

- Vaše Zverka, Mica Kuharica i Meow - 

srijeda, 24. travnja 2013.

Gluposti za koje vjerojatno niste ni znali da postoje (ali kad ih ugledate, poželjet ćete ih), prvi dio

Ah, blaženi internet. Dangubljenje je u naše vrijeme poprimilo jednu sasvim novu dimenziju. Sasvim je ok provesti sate i sate pregledavajući smiješne videe, slike slatkih životinja, topNekakavbroj liste i slično...

Pa stoga evo vam još jedna lista za uspješno dangubljenje (koja će vas možda ostaviti i praznijeg novčanika). Ovo je popis gluposti koje želim posjedovati i zbog kojih ću kad-tad bankrotirati. :)

Air swimmers iliti zračni plivači

Putem daljinskog možete pokretati svog Nema ili morskog psa. 

Što će vam ovo? Pa apsolutno vam ne treba, al ajmo realno - izgleda presuper da biste to propustili. I ne, nitko nije preodrastao za zračnog plivača! Uostalom, kad tad morat ćete posjetiti neki dječji rođendan. Meni ovo zvuči kao super poklon. Dostupno je i u Hrvatskoj i košta 259,00 kn. 


Držač wc papira u obliku drveta


Nek vam nikad ne ponestane wc papira u kriznim situacijama! 

Što će vam ovo? Pa eto, izgleda lijepo. I ako imate veliku obitelj poput mene koja se voli međusobno optuživati za prekomjernu potrošnju wc papira, ovo se čini kao idealno rješenje. No postoji mali problemčić - ovo zadovoljstvo košta čak 155 eura. S druge strane izgleda kao sasvim ostvariv DIY projekt. Mislim kako ću si ovo pokušati izraditi.

Fora posude za pravljenje leda


Jer imati običnu kocku (bolje rečeno deformirani kvadar) je previše mainstream!

Što će vam ovo? Uz to što će vaš led izgledati super zanimljivo i efektno, možete i izazvati zgražanje ili gađenje. Zamislite samo izraz lica vaših roditelja kad im sok rashladite jednim ledenim zubalom. Moj favorit su ipak lego ledene kocke.

Samostrel za grudanje


O zašto ovo nije postojalo u vrijeme kad sam ja bila dijete?!

Što će vam ovo? Pa da izgrudate sve oko sebe kao profesionalac, treba li bolji razlog? I znam kako nam se bliži ljeto, ali priznajte zar ne bi ova preduga zima bila barem mrvicu podnošljivija da ste imali ovo pri ruci?

Rukavice - plivaća kožica


Stari Darwin je rekao: "Čovječe sjeti se da si iz mora i da ćeš u more se vratiti." Ok, nije to rekao, ali poznavajući njegove teorije kao da je. 

Što će vam to? Pa već smo rekli kako se bliži ljeto, a s njime i kupanjac. Proizvođači proizvoda tvrde kako ćemo uz ovo bolje plivati. Vjerojatno nećemo, ali nema veze. Ovo izgleda dovoljno ljigavo da možete svoje društvo uspješno plašiti na ljetovanju.


Postoji još pregršt gluposti koje su skupe i neophodne i uslijedit će na drugom dijelu liste, jer kako sam u uvodu ustvrdila, svakoj pravoj modernoj dangubi nikad dovoljno lista i gluposti. :D

- 3.14


utorak, 23. travnja 2013.

Kruh s palentom i ovčjim sirom

Obožavam peći kruh.
Doživljavam to kao ritual kojem se posvećujem bar 2 puta tjedno i uživam u svakoj sekundi nastajanja toplog, mirisnog čuda, od mrvljenja kvasca, mješenja,  pa do nestrpljivog virenja u pećnicu i nježnog umatanja u najljepšu kuhinjsku krpu..
Ništa u kuhinji i kuhanju ne tretiram s tolikom nježnošću i posebnom pažljivošću kao tu malu toplu štrucu.





Rijetko kupujem kruh, nažalost većina ih je puna aditiva i nemaju ništa osim lijepog izgleda, niti ukusa niti mirisa, a ja volim znati što jedem (jedini kruh koji priznajem je iz zagrebačke pekarnice Stil, punozrnati kruh), volim taj proces pečenja, volim kombinirati različite vrste brašna, dodavati raznovrsne začine,sjemenke,orašaste plodove, sireve, povrće, voće, suho voće itd, rezultat me rijetko kada razočara, s toplim, domaćim kruhom ne možete nikad promašiti.

Recept koji danas dijelim s vama je jedan od mojih najdražih recepata za kruh, moj dodatak koji ga je učinio baš posebnim je naribani tvrdi ovčji sir, naravno, kruh možete napraviti i bez sira, biti će jednako fin i ukusan, ali upravo ta aroma sira ga čini posebnim.
Također, kruh bez problema može stajati i do par dana umotan u pamučnu krpu, zadržati će svježinu i aromu.

Divan je i za nadjevanje, ja sam ga prošli tjedan nadjenula teletinom koja se marinirala 2 dana (mladi luk, sušeni vrganji i rajčice, peperoncini, cvijet soli, papar i maslinovo ulje), zatim prepržena na roštilj tavi s svake strane po 10 minuta te uvaljana u naribani ovčji sir. 
Tijesto za kruh sam razvaljala, posula ga sa još malo sira i umotala teletinu u njega te ga pekla oko 30 minuta na 180 stupnjeva.
Krasno jelo, posebno ako želite oduševiti goste  a ne iziskuje puno truda :)




I sada, recept za kruh.


Sastojci:

300 grama srednje kuhane palente
440 grama pšeničnog brašna
1 vrećica suhog kvasca
2 dl tople vode
2 žličice soli
3 žlice maslinovog ulja
2 žlice naribanog ovčjeg sira


+ 1 jaje za premazivanje i sjemenke suncokreta za posipanje

Skuhati palentu i ohladiti.
Razmutiti kvasac u vodi.
Prosijano brašno pomiješati sa soli i maslinovim uljem, dodati mu razmrvljenu palentu i kvasac.
Zamijesiti tijesto i ostaviti ga pokrivenog da se diže 45 minuta.
Tijesto premijesiti te ga ostaviti da miruje još 15 minuta.
Oblikovati štrucu ili više manjih štruca (moja preporuka), premazati jajetom razmućenim s malo vode te posutu sjemenkama suncokreta, pokriti krpom te ostaviti da miruje još 15 minuta.
Peći na 180 stupnjeva oko 30 minuta.






                                                                                   Dobar tek!
                                                                                Mica Kuharica

ponedjeljak, 22. travnja 2013.

King Julio prirodna pasta za zube

Prije otprilike par mjeseci, sasvim slučajno, naletjela sam na Facebook stranicu King Julio, te sam saznala da se radi o potpuno prirodnoj pasti za zube - proizvodu za koji sam i sama već neko vrijeme pokušala pronaći alternativu. Naime, sve me više zanimaju prirodni proizvodi, bez konzervansa i svih onih loših dodataka, pa sam tako već zamijenila neke kozmetičke preparativne proizvode poput kreme za lice, tonika za lice, kreme za ruke i balzama za usne.

Međutim, s pronalaskom prirodne zamjene za pastu za zube sam već imala problema. Isprobavala sam razne paste koje su se reklamirale kao prirodne i pritom su bile veoma skupe, a najčešće sam ih nabavljala u Mulleru. Ipak, nikada nisam bila u potpunosti zadovoljna. Prije nego krenem dalje s osvrtom na ovu pastu za zube, moram naglasiti da su moji zubi neravni, krhki, osjetljivi, lomljivi (imam već 3 krunice na šesticama zbog lomova), reagiraju na hladnoću i toplinu, a često imam problema i s upalom zubnog mesa, te povlačenjem istog. Dakle, sve u svemu prilično loša situacija što se tiče čvrstoće i osjetljivosti, iako su i dalje prilično bijeli (barem jedan plus).

Pasta za zube King Julio, čiji je zaštitni znak veoma simpatični dabar, učinila mi se kao prva pasta za zube koja se u potpunosti može smatrati prirodnom, a da je njena cijena pristupačna.



Opis paste na stranici King Julio:

King Julio - potpuno prirodna pasta za zube!

Prva pasta koja dolazi iz King Julio Herbariuma je 'Royal Fresh' okus. King Julio je prijatelj Vaših i svojih zubi te se pobrinuo da su svi sastojci vrhunske kvalitete. Zelena glina, kreda, neem prah, malo himalajske kamene soli, te spoj eteričnih ulja eukaliptusa, mente i malo grejpa je točno ono što Vaši zubi trebaju za ugodan i mirišljiv početak dana!



Pakiranje, boja i tekstura proizvoda: Staklena teglica s metalnim čepom i preslatkom naljepnicom, te popisom sastojaka, koja sadrži 70 ml proizvoda. Proizvod je poluguste teksture i zelenkasto-smeđe boje (zbog neem praha), a možete ga koristiti veoma jednostavno - samo lagano umočite vrhove dlačica četkice u pastu i to je to!



Rok trajanja: Minimalno godinu dana.

Cijena: King Julio jako voli robnu razmjenu i nema točno određenu cijenu. Sve se možete dogovoriti s tvorcem ove zubne paste, a ako nemate ništa za razmjenu, preporučena je cijena kako on navodi, donacije, 35 kuna. Naravno, možete dati i manje, ali i više. 

Kako naručiti: Putem inboxa na Facebook stranici ili mailom: kingjulioherbarium (at) gmail.com



MOJ DOJAM O KING JULIO PASTI ZA ZUBE


Prije korištenja ove zube, već sam koristila neem prah - kao čaj i kao masku za lice. Svatko tko je ikada probao neem oralnim putem, zna da je taj prah veoma, veoma gorak. Iskreno, nikako ga nisam mogla nastaviti piti jer mi je okus bio grozan i nisam se mogla naviknuti na njega, iako znam da ima razna blagotvorna svojstva. S obzirom na to, malo sam se bojala okusa ove paste i nisam znala hoću li se moći naviknuti na njega.

Da, pasta je pomalo gorka, no naviknula sam se na okus nakon nekoliko pranja. I dalje mi je pomalo gorka, ali uzevši u obzir njeno djelovanje, koristim je i koristit ću je i dalje. Okus svakako ublažavaju
eterična ulja eukaliptusa, mente i grejpa, tako da vas mogu odmah umiriti i reći da nije strašno, a kada vidite kakvo djelovanje ova pasta ima na vaše zube i zubno meso, ni vama neće smetati gorčina.

Blagotvorno djelovanje sam osjetila već nakon nekoliko dana - zubno meso mi nije bilo upaljeno, zubi su ostali biserno bijeli i ispolirani nakon svakog pranja (znate onaj osjećaj kad pređete prstom po svježe opranim zubima, pa vam "škripi" pod prstom?), a zbog njene poluguste teksture koja se ne pjeni, čini se da je i lakše prodrla u međuzubni prostor, te da je bolje očistila moje zube nego komercijalne paste za zube.

Što se tiče boje - ne brinite, zubi vam neće postati i ostati zeleni. :) Nakon ispiranja, biti će svoje uobičajene boje, a čak bih rekla i barem pola nijanse svjetliji.

Jedini minus ove paste je što zaprljam cijeli umivaonik jer nije gusta i malo mi curi iz usta dok četkam, ali ništa što bi bilo trajno i što malo vode ne bi riješilo u trenu. Samo rukom polijem malo vode po tim mjestima i sve je opet čisto. Također bih voljela da je ipak barem još malo manje gorka, ali saznala sam da su u pripremi novi okusi, pa će biti i toga. Napomenula bih i da su me ponekad malo zaboljeli zubi kad bih umočila četkicu u pastu i prvi put prislonila na zube, ali ne bih rekla da je to zato što mi pasta ne odgovara nego zato što su mi zubi osjetljivi, pa su vjerojatno lagano reagirali na gorčinu (kao što nekad reagiraju i na toplinu i hladnoću).



Što se tiče gorčine - ja sam zbilja osjetljiva na okuse i nema šanse da koristim nešto što mi ima grozan okus. Ako sam se ja naviknula na tu malu gorčinu - mogu svi. Vjerujte mi, zubi će vam biti zahvalni. Svakome bih preporučila da barem pokuša oprati zube ovom pastom. Naravno, nije sve za svakoga i neki se jednostavno neće moći naviknuti na pastu u ovom obliku (kao moj dečko), no mislim da svakako valja pokušati. U potpunosti je prirodna i ne može škoditi, a može pomoći.

Htjela bih napomenuti da sam svoju pastu, zapravo paste (odmah sam kupila dvije), kupila svojim novcem, ne poznajem osobno tvorca ove zubne paste, pa nemam nikakav interes u tome da pišem hvalospjeve, a da zaista ne mislim tako. Dakle, od mene imate iskrene preporuke - King Julio dabar za sve! :)

Da, ponekad kad mi treba svježiji, mentolast dah odmah, koristim klasičnu zubnu pastu, ali znatno rjeđe nego King Julio pastu za zube.



Napravila sam i intervju s tvorcem ove simpatične prirodne paste za zube, da vam malo približim ovaj novi, simpatični brend.


INTERVJU

Tko stoji iza imena King Julio i kako ste došli na ideju izrade prirodne paste za zube?

Iza King Julio stoji jedan običan čovjek kojem je dosadno u životu. Prije godinu-dvije sam htio početi prati zube s nečim prirodnim, a kako u dućanima nema baš ničeg sličnog ili je jako teško naći prirodnu pastu, bacio sam se u istraživanje kako su se zubi prali prije 50 godina i od čega se danas rade prirodne paste za zube. I evo, nije neka teška i komplicirana stvar… Tako da već skoro 2 godine radim paste za sebe i prijatelje, a od 1. mjeseca 2013. smo dovršili dizajn teglice, pa sve to izgleda kao neki proizvod s police.


Kako ste došli do idealne formule paste za zube i zbog čega ste izabrali upravo te sastojke?

Počeo sam od jednostavnijih recepata, jer recimo neki peru zube samo tako da na prst stave malo pepela i tako trljaju zube. Već sa sodom bikarbonom i malo vode možeš dobiti nešto što sliči pasti. Uz malo istraživanja došao sam do drugih sastojaka - paste su ustvari prilično jednostavne i sastoje od 3 bitna elementa - abrazivnog sredstva, ja koristim zelenu glinu i kredu; antibakterijskih/antiseptičkih elemenata, za što koristim eterična ulja mente i eukaliptusa, a tome pomaže i neem prah i himalajska sol; sredstva koja daju strukturu paste, u tu svrhu koristim biljni glicerin. Ne bih sad ulazio detaljno u to zašto je svaki sastojak dobar i zašto ga koristim, ali u skorije vrijeme planiram u sklopu King Julio stranice napraviti priču o svakom sastojku, pa provjerite naš Facebook tu i tamo!


Zamjenjuje li ova pasta za zube u potpunosti komercijalne paste za zube ili služi kao nadopuna čišćenju tradicionalnim pastama za zube? Kakva je situacija s nedostatkom fluora u pasti za zube, za koji puno ljudi uvijek gleda da je prisutan u pasti u povećoj koncentraciji i mogao bi ih odbiti nedostatak fluora?

Ova pasta u potpunosti zamjenjuje komercijalne paste za zube. Ne samo to, nego je naravno i bolja jer je potpuno prirodna i nema štetnih elemenata kao što je npr. fluor koji se nalazi u većini komercijalnih pasti za zube. Fluor je dokazano otrovan, kažu da oko 2 mg fluora ubija odraslog čovjeka. E sad, što znači 'dokazano'? Ja sam većinu informacija s kojima raspolažem našao na internetu, i općenito internetu ne treba previše vjerovati, bilo da govori da je fluor dobar i zdrav, bilo da govori da je fluor štetan. Ja krećem iz postavke da ono sto je najjednostavnije i najprirodnije je sigurno dobro. Jer jednostavno ja osjećam da je najbolje za mene ono što je prirodno.

Da se hranimo u potpunosti zdravo i prirodno, zube uopće ne bi trebali prati. Ali svakodnevno jedemo puno prerađene i industrijski tretirane hrane, pa tako treba prati i zube. Pa ajmo ih onda prati nečim jednostavnim i prirodnim, bez dodatnih kemikalija. Ljudi kažu, to je mala količina fluora u pasti. Je mala količina, da, ali u prosjeku ti dvaput dnevno stavljaš tu malu količinu fluora u usta. Možda te neće ni otrov za štakore ubiti ako ga pojedeš jednom dnevno s vrha zličice, al probaj pojesti veliku žlicu pa ćeš vidjeti zašto je otrovan.

Kažem, King Julio je prirodan i King Julio želi da se ljudi ne boje i ne straše, nego da krenu od sebe i onog što vole. Pranje zube standardnim pastama neće vas ubiti, da li će vas mozda dovesti do nekih bolesti, ne znam, teško je znati jer smo danas okruženi s toliko negativnih stvari kojih nismo ni svjesni. Toliko je zračenja oko nas, kad malo razmislite mi smo stalno pod zračenjem radio-valova, telekomunikacijskih valova i valova TV odašiljača. Zamislite još kad sjednete ispred TV-a i buljite u TV par sati. Ako volite prirodno, ako mislite da prirodno ima smisla, onda koristite prirodno i nemojte previše razbijai glavu s time zašto je fluor štetan ili nije. Ako vjerujete u prirodu, drugo nije bitno!


Jako mi se sviđa ideja robne razmjene kod nabavke ove paste za zube, kako ste došli na tu ideju i koliko se dosad pokazala uspješnom?

Novac je jedan od najvećih problema danas. King Julio kao borac za prirodno želi biti iznad tog novca, koji je ustvari samo komad papira i jednom dabru je teško shvatiti koncept novca, on je okrenut svakodnevnom životu i preživljavanju, a za život nam ne treba puno. Malo vode i hrane i malo dodira i ljubavi i to je to. Jako sam zadovoljan s robnom razmjenom dosad, dobio sam toliko finih domaćih stvari, počevši od maslinovog ulja koje dobijamo s raznih lokacija iz Dalmacije, do pekmeza koje ljudi rade od voća iz svog vrta. Dobijamo i puno kremica i pilinga koje dalje poklanjam jer nisam baš neki korisnik, ali uvijek razveselim nekog i to mi je drago.

Nema boljeg proizvoda od nečega što ljudi naprave doma za sebe i onda vam to poklone. Mi smo krenuli s istom idejom, radimo pastu za sebe i zato je kvalitetna, zato jer je radimo od vrhunskih sastojaka kao da je radimo za sebe. Drago mi je da su ljudi to prepoznali i King Julia već neki prihvaćaju kao dio obitelji! Bilo je par obećanja da ćemo dobiti i tortu ili kolače, ali još se čeka prva torta, eto, ali znam da ce doći uskoro!

Imate li u planu i neke nove okuse?

Da, dosta je upita za pastu za izbjeljivanje zubi, i za pastu za djecu, tako da radimo na tome. Napravit ćemo nešto blaže za djecu, što se može gutati, makar se i ova može gutati, a za izbjeljivanje, hm, stavit ćemo neke sastojke za koje ljudi tvrde da izbjeljuju zube, ali ne možemo ništa garantirati. Ljudi, savjetujem vam da jednostavno prestanete pušiti!
 
Što još želite poručiti našim čitateljima?

Ljudi, umjesto da sjedite po kavama i jadikujete o lošem stanju u državi, nezaposlenosti i standardnom žutilu, malo maštajte i razmislite što biste htjeli raditi da ne postoje novci. To će vam najlakše doći tako da zamislite da imate novaca koliko hoćete i da ne morate raditi ništa. Dakle, da imate milijune i milijune dolara - što bi onda radili? E, kad znate što bi radili u takvoj situaciji, onda to počnite raditi, jer ja sam siguran da je to stvar koja će vas učiniti sretnim i za koju vam uopće ne trebaju novci!


Nadam se da su vam moja recenzija i ovaj intervju bili korisni, te da ćete isprobati ovu pastu za zube. Osobno sam priličnu sigurna da bi se ovaj simpatični dabar odlično aklimatizirao u svakoj kupaonici. :)



Jeste li već isprobali ovu ili neku drugu prirodnu pastu za zube? Kako vam se svidjela? Ako niste, hoćete li isprobati King Julio prirodnu pastu za zube?

- Meow -

subota, 20. travnja 2013.

Ljubav je na selu vol.10

I dvanaesta epizoda najtrešastijeg rijalitija u Hrvata je iza nas, donosimo vam svoje dojmove!


KOD MARINKA

Meow: Odmah na početku, eto Marijane kod njih. Samo sam čekala kad će se pohvaliti da i dalje ima dečka, ali ipak to nije učinila. Intervencija kod plastičnog kirurga joj nikako ne laska jer njene usne i osmijeh općenito ne izgledaju baš lijepo iako mi je prije toga i prekomjernog sunčanja/kvarcanja bila baš slatka.


Veli Marina da ju je Marinko osvojio romansom - mislim da žene diljem Hrvatske još uvijek pate što njih njihovi dečki i muževi nikad nisu odveli na uber romantični dejt u kamenjaru, na "dimljaku". Mislim, možda je Marinko zbilja romantičan i duhovit i ima dobru spiku, ali ja to nisam razumjela - istarsko narječje i alkohol očito nisu najbolja kombinacija.

Na kraju je Marina ukrala Marinkovo srce (no pun intended) - totalno očekivano jer je Maja pomalo bezlična, kao čovječja ribica. I dalje me fascinira kako se Marinko loše drži za svojih 26 godina - izgleda kao 40-godišnji muški pandan babadjevojke.

Bio je preljigav s onim svojim šlatanjem Marine čim su došli u hotel, naočigled sviju - od mene bi pobrao šamarčinu, no Marini očito nije smetao taj ego boost.
Na zajedničkoj večeri, dobili su put u pivnicu - Marinko je bio sretan kao prase u blatu - nikad dosta besplatne cuge.





Zverka :  Totalno očekivano je odabrao pljačkaš....pardon diđejicu. Marina, čuvaj sapun na putovanju jerbo ćeš da najepeš od Marinka uspaljenika.

Mica Kuharica: Dosadno i očekivano kao i uvijek. Nadam se da u hotelu zaključavaju sef i imaju alarm ili slično, Marinko je dosadan lik, noći su duge, a Marina ima i duge prste.


KOD ANTE


Mica Kuharica: Falit će mi ovaj Ante i njegove dojke, mislim da je uz Nives Celzijus vlasnik najvećeg dekoltea u Hrvata. Osim toga nazvao je Ninu malom vjevericom, tako fenomenalne usporedbe ne bi se čak ni Zverka sjetila! I da, opet su prikazali scenu di Ante Dojka mašta na glas kako mu ta Mala Vjeverica skače po trbuhu, to je valjda neka njegova verzija sick predigre kojom si stimulira dojke ili slično..

Osim toga Mala Vjeverica je u trenutku odlučivanja između nje i Anite izgledala unezvjereno, tako da joj pada u vodu ono ismijavanje Ante i kako joj je svejedno, nema, sisa je sisa!
Anita je preslatka, ali sam se zabrinula za nju kad ju je Ante Dojka uhvatio kao svinja masnu krpu i bacao se po njoj na krevetu kao Đurđa po kupusištu.

Meow: Mislim da jednostavno ne postoji majica koja laska Antinim grudima. Anita mi je pak postala tako divna da pomalo imam girl crush na nju i nikad joj ne bih dala 35 godina.

Ova scena gdje Anto mašta o tome da mu Nina pleše po trbuhu je u najmanju ruku jeziva, ta scena nikad nije trebala biti prikazana niti jednom, a kamoli dvaput. Ipak, usprkos tome, Velika Cica ipak na kraju nije odabrao Malu Vjevericu (usput, taj nadimak - WTF?!). Mala Vjeverica pak ima tolike oči, da sam imala osjećaj da će mi pojesti dušu njima preko TV ekrana.


Kad su stigli u hotel, Anto je odmah po dolasku do kreveta svečano objavio Aniti: "Tu ćemo make love". Malo sam si povratila u usta pritom. Odmah je bacio jadnu Anitu na krevet, a ona je to stoički podnijela iako joj se pomalo očitavala panika u pogledu. Ja bih vrišteći pobjegla da prsati Jeti skoči na mene. Skakao je njoj kao Đurđa po Zvoni u krumpirištu, bljak.

Na zajedničkoj večeri je bio glasan i neugodan - meni bi bio bed da sam tamo došla s njim. Samo sam čekala kad će zapjevati, ali srećom to nije učinio, a i dobro ga je Iva sredila izjavom da je glasan i da stalno priča, te pitanje može li netko drugi doći do riječi, osim njega.

On i Anita su dobili izlet na golf, na što je Ante u ekstazi prevrnuo očima, što je bio brz i bolan uvid u to kako mu otprilike izgleda "sex face". Anita, bježi dok još možeš!





P.s. Mislim da bi Anto i Đurđa bili par iz snova - on pjeva dok ona pleše na šanku, a kasnije se skupa valjaju po krevetu i hrane srdelama i palačinkama.


Zverka: Opet očekivano, odabrao je Anitu. Anto glumi velikog fakera, a brijem da zaćori nakon dnevnika.


KOD SAŠE

Zverka:  Saša kaže da je Luce mogla doći s dečkom. Možda je Saša ipak voajer. Ovo silovanje Marije iz emisije u emisiju je naporno poput repriziranja Pune kuće.

Meow: Veli Lucija da joj je najbolje u cijelom boravku kod Saše bilo kad se napila da nije znala za sebe i plesala po šanku. Classy! Da sam frajer, i ja bih htjela takvu ženu uz sebe. Not. Papalini je pak bilo najbolje kad je glumila groficu u krinolini. Bome je i bez krinoline bila takva. Saša je na kraju odabrao Luciju koja ga naočigled ne može smisliti. Papalina se spasila.

Prije putovanja, Lucija je našla dečka, pa su ona i Saša došli posvađani na pasmater. Kategorički je odbila da bude s njim u sobi, pa je išla okolo žicati tko će ju primiti u sobu. Đuki The Libido ju je srdačno primila, što se Ivi nikako nije svidjelo, no Luce se nije dala smesti.
                                                         
Mica Kuharica:  Lucija je prekrasno izgledala večeras, ali ona njena izjava kako joj je ipak drago što ide jer odmor je odmor (unatoč konstantnoj pljuvačini po Saši) samo me je vratila u stvarnost kakva je to sponzorušica, tužno :(
Jbt, ta bi išla na odmor i sa  Davorom Butkovićem, samo da joj plati hotel i večeru.

                                                                                              Izvor
Jadni su mi oboje, jako, toliko da mi je žao te dječice što ih doma čekaju.                                                   


KOD ZVONIMIRA


Meow: Kad je Marijana došla u Budislavac, atmosfera je bila kao na karminama. Đurđa se ponašala dramatično, kao da je bila sa Zvonetom 40 godina, pa ju je ostavio zbog druge. Uostalom, Đuki se nije u originalu ni prijavila za boravak kod njega, a na kraju se zapalila kao Jaca Kokos na novi broš. Valjda je ipak ispunio njene oštre kriterije - Muško? Da! Diše? Da! Krumpiri i zelje u blizini? Da! Ok, može!
 Ono njeno pasivno-agresivno dramatiziranje da je uzalud potrošila svoje vrijeme (cijelih 5 dana, a ne 5 desetljeća) je bilo totalno odbojno. Ona je valjda zaista mislila da joj sudjelovanje u emisiji jamči frajera 100%.

 
Ok, Đurđa, budimo realni - ipak si dobila slavu na nacionalnoj razini, naučila si sve važnu lekciju da poliesterska majica na +40 nije baš dobra ideja, da nitko, a pogotovo žene iznad 50 koje imaju osjećaj za glazbu kao da im je slon prdnuo u uho, ne bi trebale plesati na šanku. To je neko postignuće, zar ne?


Vrhunac mi je ipak bio kada su ponovno prikazali Đurđu kako pleše na šanku i kako se ona i Zvone hrane palačinkama. Ovo je bio treći i, nadam se, zadnji put da su to prikazali.

Zvone je ipak na kraju ok postupio i poslao Poliestersku Krumpirušu i Go go štangu na putovanje.
Čim su došle do recepcije, Đuki je pitala gospođu na recepciji imaju li kakve zgodne dječake za njih, da ih dovedu u sobu. Ajme. Na večeri su njih dvije dobile wellness, za što Đu nije imala pojma što je. Hint: ne uključuje krumpire. Naravno, i tu im se Lucija odlučila uvaliti.

Mica Kuharica: Zvonimire, crni Zvonimire, zašto si im prepustio putovanje..neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!
Odoh pojesti čoksu da se smirim!
I Đuki se obukla primjereno, kakvo razočaranje!
Ali, već na recepciji hotela se bacila u lov i njušila uznevjereno testosteron okolo.
Brijem da je opipala bar Ivu ako ništa drugo.

Zverka: Đuki i Iva bi mogle na putovanju otkriti čari lezbijstva. Obje su razočarane muškim rodom i napaljene ko dabar na meka drva.

 
KOD SILVIJE


Mica Kuharica: Daddy je prajsles, posebno kad je opet prikazana stara scena di Daddy viče: Dobro dečki, naučili ste musti kravu, naučiti ćete sada i žene! Bilo mi je neugodno, to govoriti dečkima koji se pale na njegovu kćer i ona na njih, omg.

                                                                                          
Silvija je izabrala očekivano, naložila se na Slavonca kao njen stari  na pomisao Ivana u tangama.
Ivana mi je bilo baš žao , jer mu se jako svidjela ali mu se i divim na što nije skrivao emocije, samo još jedan dokaz kako je on iskren i drag dečko.
Ivane, držim ti fige za novu ljubav!
I da, Silvijin smijeh je takav turn off :(

Zverka: Silvija me fizički sve više podsjeća na oca. To nije kompliment. Silvija, razumijem te. I ja mislim da je mlađe slađe. Pjesma koja je obilježila njihovo putovanje mogla bi biti Colonia i Ti da bu di bu da (Dok ljujaju se kreveti).

                                                                                     

Meow: Tatek. Ajme. "Možda bi si mogel tangice črlene..." Ivan: "Ne nosim ja to." Tatek: "Pa zakaj, tange su vuske, to sam moreš malo meknuti, pa si mam tu." i "Naučili ste musti krave, a žene ćete si još navučiti". Jeziva scena. Bilo mi je još više žao Mamek, koja mi je od te ekipe bila najsimpatičnija.


Ivan se zbilja zagrijao za Silviju, baš mi ga je bilo žao. Tatek Silvija je odabrala Matiju, what a surprise, to sam znala od početka. Ovakvo mlado pilence se očito ne može propustiti. Bilo mi je jako žao Ivana koji je izvisio i malo zasuzio pritom, zbilja se činio povrijeđen, a čini mi se kao dobar dečko. Cure, brzo se javite Ivanu i pokažite mu da ljubav može biti i sretna!

Mislim da je Silvija bila lagano razočarana što nije mogla povesti Tateka na putovanje sa sobom. Naravno, na putovanju je opet imala svoju ljubičastu kapicu - awwww.

Na zajedničkoj večeri je Matija pak bio pijan kao graba i ponudio seksualne usluge svim prisutnim ženama, što nije bilo ok prema Silviji. Vidim u najavi da će na kraju završiti s Marinom u krevetu. Nisko i ne baš laskavo ponašanje pred kamerama, Matija. Al' ajde, mlad si još, naučit' ćeš. Silvija će pak naučiti da mlađe i slađe može birati, te da drugi put pametnije bira.

Vidim da ćemo opet imati priliku vidjeti i Mič Bjukenona Antu u kupaćim gaćama. Moram se sjetiti da ne smijem jesti prije gledanja iduće epizode.

Ajde, barem će biti malo zanimljvije, napokon! :)

Koji je vama bio najdraži ili najgori dio ove epizode?

- Vaše Meow, Zverka i Mica Kuharica -

srijeda, 17. travnja 2013.

Modni trendovi koji mi idu na živce - 3. dio

Tange koje vire iz hlača


Traperice niskog struka u kombinaciji s tangama kričavih boja - ah, kako mi ovo neće nedostajati. Jedan od seljačkijih trendova ikad, koji je bio aktualan prije desetak godina. Pretpostavljam da su mnogi srednjoškolci tada sapunjali mačora na Anu iz 2. b i njene crvene čipkaste tangice.


Dimije



Ono što su danas asimetrične suknje, to su prije par godina bile dimije. Ovaj viseći dio među nogama mi se nikad nije sviđao i dimije nisu bile dio mog ormara. Još očajnije izgledaju u kombinaciji s visokim petama. To me podsjeća na kombinaciju trenirke - cipele.


Evo jedna pjesmica koja propagira nošenje dimija.




Pončo



Nije govno, već se pas posr'o = nije deka, već pončo.


Štreberske naočale



Jedino očajnije od ovih naočala su ljudi koji nemaju problema s vidom i nose ih. Stavite usput i aparatić za zube, čak i ako su pravilni, jer je aparatić baš kul i košta par soma kuna - dobar način za pokazati kako se ima i može.


Isto odjeven par iliti matching outfits


I inače mi je nelijepo vidjeti par odjeven gotovo identično, ali ovo što su Britney i JT napravili je modni zločin. Njoj bih još i oprostila, jer je bestilna (osoba bez stila), ali njemu - teško.


Prozirne naramenice grudnjaka


Svrha ovog čuda bi trebala biti to da se ne vidi. Dosad nisam naletjela na curu kojoj je to pošlo za rukom s prozirnim bretelama. Usjeku se u kožu i sjaje, što izgleda očajnije od običnih crnih bretela. Osim toga, meni to dagajebeš izgleda seljački.


Furry boots





Jedina obuća ružnija od Uggsica su mi ove čizme koje izgledaju kao Yetijeve noge. Bonus (možda i gljivice?) dobivaju djevojke koje ih nose ljeti.


Ako se želite prisjetiti ostalih modnih trendova koji su mi išli na živce - tu su 1. dio i 2. dio.



- Zverka